Όσοι περίμεναν ένα πάρτι ανταμοιβής για τα όσα έχει πετύχει η Ένωση τον τελευταίο 1,5 μήνα, έσφαλλαν, γιατί αυτό το παιχνίδι δεν προσφερόταν για γιορτινή διάθεση. Η ΑΕΚ μπήκε σε ένα ματς όπου ο αντίπαλός της ήταν εξαιρετικά διαβασμένος για το πώς θα χτυπήσει την «κιτρινόμαυρη» ομάδα στις αδυναμίες της. Γνώριζε πολύ καλά πως υπήρχε καταπόνηση, αλλά και πόσο δύσκολο είναι για παίκτες που δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη και συμμετέχουν μόνο σε εγχώριες διοργανώσεις να μπουν άμεσα στο κλίμα.
Η ΑΕΚ είδε τις γραμμές της να γίνονται φύλλο και φτερό στο πρώτο μέρος, εξαιτίας της αδυναμίας της να λειτουργήσει με το δίδυμο Γκρούγιτς-Μαρίν, αλλά και του Καλοσκάκη, που όφειλε να γίνει πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα πολλά περισσότερα από τον Ζοάο Μάριο, αλλά δεν ήρθαν.
Ο Νίκολιτς, βλέποντας το αρχικό του πλάνο να μην αποδίδει, έριξε στο δεύτερο μέρος τον Μάνταλο και τον Κοϊτά. Ο αρχηγός της ομάδας απελευθερώνει τον Μαρίν, τακτοποιεί τις αποστάσεις μέσα στο γήπεδο, πηγαίνει πιο πίσω για να πάρει την πρώτη μπάλα. Ο Ρουμάνος απελευθερώνεται, δίνει την πάσα για την αντεπίθεση στον Κοϊτά, από το σουτ του οποίου έρχεται η ισοφάριση του Λιούμπιτσιτς. Λίγο αργότερα, ο Μαρίν εκτελεί το πρώτο του σωστό κόρνερ στην επανάληψη και η ΑΕΚ βρίσκει γκολ. Είναι σημαντικό ότι μέσα στο ίδιο παιχνίδι πολλοί παίκτες της ΑΕΚ συχνά κάνουν θετική ανατροπή στην απόδοσή τους από το ένα ημίχρονο στο άλλο. Ο Ρουμάνος είναι ένας από αυτούς.
Η ΑΕΚ έχει πιάσει κορυφή, είναι περασμένη απευθείας στη φάση των 16 του Conference League ερχόμενη από την 3η θέση και φυσικά απέφυγε και τον έξτρα γύρο στο Κύπελλο Ελλάδας. Δεν ήθελε πολύ, έτσι όπως πήγε το ματς -με το χαμένο πέναλτι του Γιόβιτς, με το γκολ που δεν μέτρησε από τον Σέρβο φορ επειδή ο Μαρίν, έστω και άθελά του, έκανε φάουλ στον Λίλο, και με τα γκολ που ακυρώθηκαν οριακά λόγω οφσάιντ- για να στραβώσει το παιχνίδι.
Η Ένωση, ακόμη και έτσι, διεύρυνε το σερί των νικών της σε διψήφιο νούμερο, φτάνοντας το αήττητο σερί της στο 13 (12 νίκες και 1 ισοπαλία). Έχει πετύχει σημαντικά πράγματα στη σεζόν και με την εξαιρετικής σημασίας επιτυχία της απευθείας πρόκρισης στους 16 του Conference, είναι ήδη επιτυχημένη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της χρονιάς. Το ίδιο ισχύει και για το έργο του Μάρκο Νίκολιτς. Ωστόσο, αν θέλει -και πρέπει- να διεκδικήσει περισσότερα, η διοίκηση σε συνεργασία με τον Ριμπάλτα και τον προπονητή οφείλει να την ενισχύσει.
Τα δεδομένα είναι γνωστά, όπως και οι θέσεις που χρειάζονται αριθμητική και ποιοτική ενίσχυση. Θέλω να προσθέσω κάτι που συχνά παρεξηγείται από τους φίλους των ομάδων: Κάθε ομάδα οφείλει να έχει σημαντικές λύσεις, περισσότερες από μία σε όλες τις θέσεις. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας με τουλάχιστον έναν ισάξιο ή και καλύτερο μπακ. Έχει ανάγκη από έναν στόπερ με τα φόντα του βασικού και διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες, ειδικά στην ταχύτητα. Σίγουρα χρειάζεται τον παίκτη-κλειδί για να παίξει αυτό που θέλει ο Νίκολιτς: ένα εξάρι με δημιουργικές ικανότητες. Και φυσικά είναι απαραίτητος ένας περιφερειακός επιθετικός. Αν η ΑΕΚ ενισχυθεί σε τρεις τουλάχιστον από αυτές τις τέσσερις θέσεις, η εκκίνηση του 2026 μπορεί να εξελιχθεί ακόμη καλύτερα.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






