Κώστας Μιαούλης

Τώρα απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση για την ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για το πιο απαραίτητο συστατικό που χρειάζεται η Ένωση, στο πολύ κρίσιμο επόμενο δεκαήμερο που θα είναι καθοριστικό για τους στόχους της.

Αφού χθες μέσω της νέας στήλης του sport-fm.gr, το πόσο μπορεί να επηρεαστεί αγωνιστικά όλος ο μηχανισμός της ΑΕΚ, αλλά και ο προπονητής στις επιλογές του δίχως τον Βράνιες, ενόψει της συνέχειας των πλέι-οφ, πάμε στο πνευματικό κομμάτι.

Η υπόθεση με τον Βόσνιο τελείωσε και ελπίζω να μην ξαναπασχολήσει ποτέ την Ένωση.

Αυτό που εύχομαι για τις επόμενες μεταγραφές που θα γίνουν στο μέλλον, είναι να πρόκειται για ποδοσφαιριστές, πνευματικά ισορροπημένους και που δεν θα έχουν με την ομάδα μια σχέση εκμετάλλευσης.

Σε δύο περιπτώσεις η ΑΕΚ ανέστησε μια καριέρα που ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ο Βράνιες πήρε περισσότερα απ’ όσα έδωσε στην ομάδα ως απόδοση, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέσω αυτής έκανε και την μεταγραφή στην Άντερλεχτ.

Η Ένωση έχει μπροστά της, στις επόμενες εννέα ημέρες τρία ματς που μπορεί να καθορίσουν και τα πάντα ως προς τους στόχους της. Μέσα σε ένα κλίμα, στο οποίο οι ποδοσφαιριστές της θα έπρεπε να είναι απόλυτα προσηλωμένοι, εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας.

Πέρα από το θέμα της υγείας και του άγχους, υπάρχει αρκετά θολό τοπίο με το τι θα γίνει με το μέλλον αρκετών ποδοσφαιριστών. Συν η όποια αναστάτωση μπορεί να έρχεται με την απώλεια, ενός σημαντικού ποδοσφαιριστή, διαμορφώνεται ένα κλίμα που κάθε άλλο παρά ιδανικό, μπορείς να το χαρακτηρίσεις.

Ο οργανισμός ΑΕΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια στιγμή που ενώ πήρε το προβάδισμα για την 2η θέση και να επενδύσει πάνω σε αυτό το γεγονός, βρίσκεται ν’ ασχολείται και με άλλα πράγματα. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να έχει ποδοσφαιριστές που θα είναι 100% συγκεντρωμένοι σε αυτό που καλούνται να κάνουν, παρά έστω και έναν που δεν θα είναι πλήρως συγκεντρωμένος και θα βγάζει νεύρα. Από αυτή την άποψη, της ηρεμίας δηλαδή, η Ένωση ίσως και να βγει κερδισμένη.

Όπως μπορεί να κερδίσει και από το γεγονός πως αγωνιστικά και ψυχολογικά ο ένας ή οι πολλοί συνδυαστικά, αν χρειαστεί μια διαφορετική προσαρμογή στην άμυνα, που θα κληθούν να καλύψουν το κενό που αφήνει ο Βόσνιος, θα κάνουν εκ των πραγμάτων ένα βήμα μπροστά.

Επίσης εδώ θα πρέπει να σημειώσω, πως ο Βόσνιος γκρίνιαζε και έντονα τον τελευταίο καιρό, επειδή η Ένωση (όπως πίστευε ο ίδιος και όχι επειδή έτσι είναι), δεν τον βοηθούσε να το λύσει ένα προσωπικό του θέμα. Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις, προτιμότερο είναι να μην έχεις έναν παίκτη που δεν βρίσκεται στο 100% συγκέντρωσης, στις υποχρεώσεις του και δημιουργεί και προβλήματα.

Υπάρχει η ιδιαιτερότητα πως η ΑΕΚ πηγαίνει σε δύο πολύ κοντινές χρονικά αναμετρήσεις με τον Άρη, που όλοι θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως είναι διαφορετικής φύσεως και αμέσως μετά, παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το βέβαιο είναι πως ο Άρης του Σαββάτου, θα είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν που θα εμφανιστεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Τα μηνύματα που έχουν έρθει τελευταία από τις διαιτησίες δεν είναι και τα καλύτερα, ειδικά στον πειθαρχικό έλεγχο, όπως φάνηκε και στην Κρήτη, οπότε εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Όπως δεν αποκλείω και κάποια ξαφνική έκπληξη, όπως να ξεκινήσει η παρουσία οπαδών στα ματς από τις αναμετρήσεις του Κυπέλλου.

Γενικά το επόμενο διάστημα η ΑΕΚ θα έχει ν’ αντιμετωπίσει ένα εχθρικό κλίμα, σε όλα τα επίπεδα. Όλη αυτή η κατάσταση με την υπόθεση του Βόσνιου, να λειτουργήσει ως αιτία συσπείρωσης. Αυτό θα ήταν η πολυτιμότερη αντίδραση αυτή τη στιγμή.

Κατανοώ πως αυτή τη στιγμή, υπάρχει ανησυχία στις τάξεις των οπαδών, για το πώς εξελίσσονται κάποια θέματα. Για τον Σιμάνσκι, μπορεί να υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα, αλλά ουδείς μπορεί να είναι ήσυχος αν δεν κλείσει το θέμα, με τον Αραούχο και οι Ισπανοί σαφώς και προσπαθούν να πιέσουν, η ΑΕΚ πιθανώς να το πάει για εκ νέου δανεισμό.

Επειδή μιλάμε για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, στην οποία ο μεταγραφικός σχεδιασμός προχωράει, ταυτόχρονα με την προσπάθεια της ομάδας για την επίτευξη των στόχων της, είναι πιθανό η ανησυχία του κόσμου να ενταθεί αν τα αποτελέσματα στραβώσουν. Η ΑΕΚ σε κάθε επίπεδο οφείλει να βγάλει αντίδραση σαν οργανισμός και όπως το συνηθίζει, να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο, όταν οι συνθήκες γίνονται πιο αντίξοες.

Όπως και η διεύθυνση της ομάδας, σε ένα καλοκαίρι ακραίων ειδικών συνθηκών, στη συνείδηση μεγάλου μέρους του κόσμου της, είναι υποχρεωμένη να δείξει ένα πολύ αποφασιστικό πρόσωπο στο μεταγραφικό κομμάτι, στο τελευταίο καλοκαίρι, πριν την επιστροφή στο σπίτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x