Κώστας Μιαούλης

Υποψιασμένος ο ΠΑΟΚ σε δύο θεμελιώδη θέματα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για δύο σημαντικότατους τομείς στους οποίους ο ΠΑΟΚ μοιάζει καλά διαβασμένος. Ο ένας αφορά καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι και ο άλλος τον αθλητικό – παραπολιτικό.

Οι χαρές και τα πανηγύρια καλά κρατούν στη Θεσσαλονίκη, αλλά φυσικά ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΠΑΟΚ είναι σε εγρήγορση. Δεν θέλω να μπω σε καμία διαδικασία συγκρίσεων, ούτε θα μπω στον κόπο, για την ώρα να καταπιαστώ με το τι και πότε κατάλαβε τι η ΑΕΚ.

Άλλωστε χωρίς να έχω υπόψη μου, τα όσα συνέβησαν με τις αλλαγές που έγιναν στο διαιτητικό τιμ του τελικού, έγραψα την άποψή μου από την Κυριακή. Η Ένωση, δυστυχώς τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Η μετριοπαθής πολιτική της, κατά την άποψη μου, έδωσε έδαφος να συμβούν διάφορα σε βάρος της, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Την ίδια στιγμή στον νταμπλούχο, υπάρχουν σημάδια που σε κάνουν να πιστεύεις, πως σε κάθε μέτωπο, οι άνθρωποι είναι καλά διαβασμένοι. Απόψε θα σταθώ σε δύο τομείς, στους οποίους άνετα θα μπορούσε να πει κανείς, πως τα παθήματα ειδικά της ΑΕΚ (κοίτα πως τα φέρνει η μοίρα), έχουν γίνει μαθήματα για τους άλλους και ειδικά για τον ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση. Το ένα αφορά καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι και το δεύτερο αφορά τις πολιτικές εξελίξεις και πώς προετοιμάζεται ο ίδιος σαν οργανισμός στο θέμα της εκλογής του Δημάρχου στη Θεσσαλονίκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, προσπαθεί να κρατήσει όλα τα κομμάτια της επιτυχίας. Ο Ολιβέιρα αποτελεί σίγουρα μια δύσκολη περίπτωση, την οποία ο Δικέφαλος του Βορρά θα καθίσει να συζητήσει με την Πόρτο (πιθανόν για συνιδιοκτησία). Υπάρχουν ακόμα οι περιπτώσεις του Βαρέλα και του Σάκχοφ. Οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν να χάσουν βασικά γρανάζια της σεζόν που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Έχουν βέβαια και ένα πολύ πιο πλούσιο ρόστερ. Θα μπορούσαν να σκεφτούν πως πίσω από τον Βαρέλα, υπάρχει ένας Ίνγκασον. Για τον Ουκρανό που θεωρητικά είναι λιγότερο λαμπερό όνομα, θα μπορούσε να βρεθεί εύκολα αντικαταστάτης.

Όμως ο ΠΑΟΚ θέλει να κρατήσει την ομάδα, στον βαθμό που μπορεί ως είχε. Αυτό ήταν ένα μήνυμα που έχει στείλει ξεκάθαρα ο Λουτσέσκου, αλλά και οι δηλώσεις που έκαναν οι παίκτες του. Δεν έχω συναντήσει πολύ συχνά ποδοσφαιριστές σε δηλώσεις τους, να θέλουν και να εκφράζουν την επιθυμία να παραμείνουν οι συνάδελφοι τους. Αυτό αποτελεί και ένα δείγμα της ομοψυχίας που υπάρχει στον Δικέφαλο του Βορρά.

Αυτά ήταν τα εύκολα τώρα, γιατί υπάρχει και το παραπολιτικό κομμάτι. Εκεί ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση μια υποψηφιότητα που να του βάζει εμπόδια προς τα μελλοντικά του σχέδια. Έτσι κι αλλιώς ήταν στραβό το κλίμα, για τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τους ΠΑΟΚτσήδες και ήρθε και το αυτογκόλ (από τα πολλά που βάζει τις τελευταίες εβδομάδες η γαλάζια παράταξη) για να «δέσει» το γλυκό. Ο επικοινωνιακός μηχανισμός του νταμπλούχου που αυτά τα έχει για πρωινό αρπάχτηκε από την γκάφα Ταχιάου και τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι στη Θεσσαλονίκη για τον υποψήφιο της ΝΔ.

Ειλικρινά και σαν τελείως ουδέτερος, δεν μπορώ να βρω κάτι κακό, στο να μπουν οι σημαίες μιας ομάδας που φέτος έκανε την πόλη να καμαρώνει με ένα σπάνιο για σύλλογο της Θεσσαλονίκης επίτευγμα, για την ακρίβεια μοναδικό. Βέβαια πέρα από αυτά που είναι για παιδάκια, στον ΠΑΟΚ φοβούνται πως ο Νίκος Ταχιάος, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν αντίστοιχο Δήμαρχο με τον Άρη Βασιλόπουλο που έκανε τη ζωή της ΑΕΚ δύσκολη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δηλαδή έναν Δήμαρχο που θέλει να θέσει εμπόδιο, σε όποια όνειρα κάνει ο ΠΑΟΚ για ένα νέο εκσυγχρονισμένο γήπεδο. Για την ώρα ο μηχανισμός του Δικεφάλου του Βορρά, δείχνει πολύ πιο υποψιασμένος και μένει να δούμε το αποτέλεσμα της κάλπης στη Θεσσαλονίκη.

Κάποτε ο Άρης είχε ισχυρή παρουσία στο κέντρο της πόλης, βέβαια οι γενιές έχουν αλλάξει και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό ισχύει πλέον. Δεν μπορώ άλλωστε, από τη στιγμή που δεν είμαι κάτοικος να γνωρίζω την ανθρωπογεωγραφία εκεί. Αλλά σε κάθε περίπτωση, οι ΠΑΟΚτσήδες στο θέμα του Δημάρχου και ειδικά ο επικοινωνιακός τους μηχανισμός, δείχνουν πολύ πιο υποψιασμένοι από τους ΑΕΚτσήδες που παιδεύονται και ελπίζω τουλάχιστον να το πετύχουν αυτή τη φορά, να απαλλαγούν από τον Άρη Βασιλόπουλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x