Κώστας Μιαούλης

Υπόσχεση για καλύτερο και πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο από την ΑΕΚ

Η χθεσινή εμφάνιση των μεταγραφών και η νίκη σε συνδυασμό με καλή εμφάνιση, της δίνει πόντους, ηρεμία και αισιοδοξία για καλύτερη μπάλα. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Σε πολλά παιχνίδια τα πρώτα 60 δεύτερα μέσα στο παιχνίδι σου δημιουργούν μια προδιάθεση για αυτό που θα δεις. Χθες στο ΟΑΚΑ ήταν έναν τέτοιο. Ο τρόπος και πάνω από όλα η όρεξη που έδειχναν οκ και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ από την εκκίνηση του αγώνα, σου έβγαζαν κάτι πολύ θετικό και αυτό αποτυπώθηκε στο τελικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να είναι κι ευρύτερο. Η Ένωση μετά από 19 χρόνια ξεκίνησε με τρία στα τρία και έχτισε αυτοπεποίθηση για τον καθοριστικό αγώνα της Πέμπτης.

Αυτό που πάντα αρέσει είναι η παρουσία νέων προσώπων . Ειδικά όταν αυτή η παρουσία συνδυάζεται με νίκη, αλλά και καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, τότε το συναίσθημα της ικανοποίησης και της χαράς μεγεθύνεται. Η μπάλα κυλούσε στο χορτάρι πιο εύκολα, οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν μεγάλη διάθεση να κινηθούν χωρίς την μπάλα. Χθες υπήρχε μια συνεχής ροή στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων, μια κίνηση και μπροστά σε ένα στατικό και προβλέψιμο ποδόσφαιρο που βλέπαμε για μεγάλο μέρος της χρονιάς, ακόμα και στο ματς στο Αγρίνιο, είναι μια πρόοδος.

Ο Λιβαι Γκαρσία άνοιξε νωρίς λογαριασμό, ο Καρίμ έδινε μάχες και κόπιασε για την ομάδα χωρίς να ψάχνει με παραλογισμό το γκολ. Σύμφωνοι έχασε ένα εύκολο γκολ, αλλά πάνω από όλα έπαιξε για την ομάδα. Κι αυτό μετράει πάνω από ολα. Ξέρει να κοντρολαρει, να ελίσσεται να παίρνει θέση. Στα δύο προηγούμενα ματς θυσιάστηκε και έπαιξε δεξιά, αφού δέχτηκε σαν στρατιώτης την εντολή του προπονητή που τον ήθελε εκεί. Ο Χνιντ καθάρισε πολλές φάσεις πίσω και έβγαλε και ποιοτικά ποδοσφαιρικα χαρακτηριστικά, με κορυφαία την μεγάλη μπαλιά ακριβείας που βγάζει στον Μαχαίρα στην εκκίνηση της φάσης για το δεύτερο γκολ.

Για τον Μαχαίρα αυτό το ματς ήταν μια επιβράβευση. Μια ευκαιρία που έπιασε από τα μαλλιά ο νεαρός. Από το 30 και μετά ο νεαρός ακραίος που έπαιρνε από την αρχή πρωτοβουλίες και ζητούσε μπάλα, ανέβασε πολύ την απόδοσή του. Κι αφού στο φινάλε του ημιχρόνου ένα γκελ της μπάλας του στέρησε την δυνατότητα για ένα καλύτερο σουτ, στο δεύτερο μέρος με ατομικές ενέργειες διεμβολιστη, σερβίρει ένα γκολ που δεν μπήκε στον Ανσαριφαρντ και ένα που μπήκε στον Κριστιτσιτς, αφού τράβηξε πάνω του τρεις αντιπάλους, δίνοντας τη δυνατότητα στον Σέρβο να σουτάρει ανενόχλητος.

Αυτός που έκανε μεγάλη διαφορά ωστόσο, αυτή τη βρώμικη δουλειά που ποτέ δεν μπορείς να διακρίνεις παρά μόνο όταν βρίσκεται μέσα στο γήπεδο ήταν ο Σάκχοφ. Αυτός που μοίραζε σωστά το παιχνίδι από πίσω, με μπαλιές που αλλάζουν ισορροπία στη επίθεση. Με πάτημα στην αντίπαλη περιοχή πολύ συχνό. Με κλεψίματα και κοψίματα και βέβαια τεράστια διαφορά στην εναέρια κυκλοφορία στο κέντρο και στα στημένα μπροστά και πίσω. Η δική του παρουσία έκανε τον Μάνταλο να περάσει ένα πιο άνετο εξηνταλεπτο στο γήπεδο και τον Κριστιτσιτς να έχει πιο πολλά ανεβάσματα.

Όλοι έδωσαν πράγματα. Ο βαρύς κι ασήκωτος στα προηγούμενα ματς Λιβαια μπήκε κι έπαιξε επιτέλους όπως πρέπει να κάνει ένας τέτοιος ποιοτικός παίκτης. Ο Αλμπάνης που βλέπει πως μπορεί να είναι πολύ πίσω σαν επιλογή πλέον, μπήκε κι ήταν ουσιαστικός και ομαδικός, σερβίροντας το τρίτο γκολ σε φάση που μπορούσε να τελειώσει και μόνος του. Όσο για τον Ενομπακαρε, θεωρώ σημαντικό πως σε τόσο μικρό διάστημα και σκόραρε κι είχε μια δυο πολύ καλές ατομικές ενέργειες.

Η ΑΕΚ έχει ένα ρόστερ με τα νέα πρόσωπα, αλλά και με παιδιά που επιτέλους πήραν την ευκαιρία και φαίνεται να την αρπάζουν, όπως ο Βασιλαντωνοπουλος και χθες ο Μαχαίρας. Ο ανταγωνισμός που δημιουργείται είναι μεγάλος και μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει. Η ΑΕΚ με έναν ακόμα στόπερ κλάσης, θεωρώ πως θα έχει το πληρέστερο ρόστερ, από τη στιγμή της επιστροφής της στην Σούπερ Λιγκ. Το ματς της Πέμπτης, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία ώστε η Ένωση να πατήσει πλέον πολύ γερά στα πόδια της, αν προκριθεί. Ωστόσο χθες έδωσε την υπόσχεση για καλύτερο και πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο φέτος.


Facebook: Κωστας Μιαου
Instagram: @kostasmiaoules

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x