Κώστας Μιαούλης

Χνιντ και Ινσούα τη βελτιώνουν αμυντικά, αλλά έχει δρόμο μπροστά της η ΑΕΚ μεταγραφικά

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη μεταγραφή του Νασίμ Χνιντ στην ΑΕΚ, για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στο ρόστερ και ποια συνέχεια περιμένει στην ενίσχυση της Ένωσης.

Ήταν δύο δύσκολες και περίπλοκες μεταγραφές αυτές του Ινσούα και του Χνιντ, ωστόσο τελείωσαν θετικά.

Κι επειδή τίποτε δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε δεδομένο, όταν πρόκειται για μεταγραφική υπόθεση στην ΑΕΚ, η ολοκλήρωση των υποθέσεων αυτών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του ρόστερ.

Ταλαιπωρία θα υπάρχει πάντοτε, όταν η πολιτική είναι τόσο σφικτή. Σίγουρα όταν θα πρέπει να δελεάσει η Ένωση πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές τα πράγματα, αν η τιμή δεν είναι αυτή που πρέπει, πάλι την ίδια ταλαιπωρία θα έχει. Αυτό που μετράει στο τέλος της μέρας είναι πως οι δύο παίκτες ήρθαν.

Για να συμβεί αυτό ασφαλώς έπαιξε ρόλο και η δική τους επιθυμία και θέληση να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές. Κι αν για τον Ινσούα που τον ξέρουμε σαν χαρακτήρας, αυτό ήταν λογικό, πολύ μεγάλη και φοβερή εντύπωση μου έκανε η αποφασιστικότητα του Χνιντ να τελειώσει η μετακίνηση του στην ΑΕΚ και αυτό έχει τη σημασία του. Η ΑΕΚ πήρε δύο ποδοσφαιριστές που γουστάρουν να παίξουν με τη φανέλα της και αυτό από μόνο του είναι σπουδαίο.

Ένα σημείο που για πολλά χρόνια, μετά την επιστροφή της ΑΕΚ από τις κάτω κατηγορίες, απασχόλησε, ήταν η αθλητικότητα που είχε σαν ομάδα. Ο Ινσούα σίγουρα σε αθλητικά προσόντα, υπερτερεί του Χουλτ, τον οποίο αντικατέστησε και ο Χνιντ αποτελεί έναν πύργο που η ΑΕΚ δεν είχε σε αυτά τα χρόνια μετά την επιστροφή της. Εδώ που τα λέμε σε όψη λίγες είναι οι φορές που είχαμε δει και παλαιότερα έναν τόσο επιβλητικό αμυντικό. Η ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι, ένα σημείο που έχει ματώσει η ομάδα είναι δεδομένη . Αν είναι και αρκετά γρήγορος, όσο γράφεται, τότε σίγουρα πρόκειται για ένα σπουδαίο όπλο στη φαρέτρα του Καρέρα. Η ΑΕΚ με αυτές τις δύο προσθήκες βελτιώνει την αθλητικότητά της σαν ομάδα.


Πάμε τώρα στο τι λείπει. Δεδομένα ένας κεντρικός αμυντικός ακόμα, με τον αστερίσκο του Βρανιες να υφίσταται πάντα. Αν θα μπορούσε να βρει κατι καλο αντί του Βόσνιου; Πιθανότατα. Αλλά πλέον έχει τον χρόνο για να μπορέσει να δει την πραγματικότητα με μεγαλύτερη άνεση. Όσο υπάρχει ο Οικονόμου με ένα αρκετά βαρύ συμβόλαιο είναι δύσκολο, από την άλλη ;πιστεύω πως για τον Βρανιες θα γινόταν η υπέρβαση.

Για να είμαι ειλικρινής, προσωπικά υπάρχουν δύο θέματα ακόμα που με χαλάνε στο αμυντικό κομμάτι. Το ένα είναι ο τερματοφύλακας και δεν θα πάψω να το αναφέρω. Έχοντας πάντα στο μυαλό μου για το τι κουβέντα έγινε μετά τα ματς των πλέι-οφ με τον Ολυμπιακό περί Τσιντώτα και πως δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στην άμυνα, δεν μπορώ μετά από 1.5-2 μήνες να κάνω τα στραβά μάτια. Επίσης σίγουρα θα ήθελα να υπάρχει η δυνατότητα για ένα καλύτερο δεξί μπακ από αυτά ;που διαθέτει η ομάδα. Ας ελπίσουμε πως ο Παουλίνιο, που θεωρώ πως έχει πλέον σαφές προβάδισμα με βάση τη λογική, θα έχει την εικόνα που παρουσίασε σε μεγάλο μέρος των πλέι-οφ.

Από τη μέση και μπροστά με εξαίρεση τον επιθετικό που θέλει δεδομένα η ΑΕΚ , όλα θα εξαρτηθούν από πιθανές πωλήσεις και πάνω από όλα, από την πορεία των ανανεώσεων. Πιστεύω πως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες η πώληση του Μπάρκα να μην είναι η μόνη και πως μια από τις δύο σημαντικότατες περιπτώσεις για ανανέωση να μην έχουν αίσια έκβαση, ειδικά στο θέμα του Ολιβέιρα. Φυσικά δεν μπορεί ν' αγνοεί κάποιος και την υπόθεση του Γαλανοπούλου που θα μπορούσε φέτος, να σταθεί στα πόδια του και να κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.

Για την ώρα πάντως ακόμα και για εξτρέμ επιπλέον, η κουβέντα είναι δύσκολη. Όταν με το καλό ξεκαθαρίσει το τοπίο με όλα τα υπόλοιπα και αφού η ΑΕΚ πάρει, ελπίζω σύντομα και τον επιθετικό, θα μπορούμε να κάνουμε μια πιο σαφή και σε σωστή βάση κουβέντα.

ΥΓ: Με τον Σιμάνσκι για κοντά δύο μήνες (παρότι η αρχική πρωινή ενημέρωση ήταν για έναν μήνα) εκτός και τον Γαλανόπουλο να επιστρέφει από μακροχρόνιο τραυματισμό, δεν αποκλείεται ν' ανοίξει κουβέντα για έναν ακόμα χαφ.


Facebook: Κωστας Μιαου
Instagram:@kostasmiaoules

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x