Κώστας Μιαούλης

Χωρίς συμπαραστάτες ο Μέσι μοιάζει καταδικασμένος σε αποτυχία!

Με αφορμή την γκέλα της Αργεντινής κόντρα στην Ισλανδία, ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την τελευταία ευκαιρία του Αργεντινού σούπερ σταρ, να πάρει Μουντιάλ, που ξεκίνησε με γκέλα.

Η περιπέτεια της Εθνικής Αργεντινής στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο, μοιάζει να ξεκινά από εκεί που σταμάτησε πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Τότε που μετά τον χαμένο τελικό της "αλμπισελέστε" όλη η κουβέντα επικεντρώθηκε στον σταρ της Μπάρτσα. Λίγοι ασχολήθηκαν με τη χαμένη ευκαιρία του Ιγκουαιν στο πρώτο μέρος εκείνου του τελικού, ακόμα λιγότεροι με κάποια αστεία τελειώματα του Παλάσιο.

Η συζήτηση είχε κολλήσει μονότονα στο γεγονός πως ο Μέσι ήταν αδιάθετος, έκανε εμετούς και φυσικά ήταν ένα φάντασμα στον τελικό. Ήταν άδικο με βάση το τουρνουά που είχε κάνει τότε.

Μεσολάβησαν χαμένοι τελικοί με τη Χιλή στο Κόπα Αμέρικα back to back. Τίτλος δεν ήρθε ούτε εκεί κι αυτό τροφοδότησε ακόμα περισσότερο την κουβέντα για την αδυναμία του 31χρονου, να οδηγήσει την Εθνική του σε κάποια σπουδαία επιτυχία. Το ΠΚ της Ρωσίας φαντάζει με βάση τη λογική, μια τελευταία ευκαιρία, που όμως ξεκίνησε με τον πιο ακατάλληλο τρόπο, αν πρέπει να σταματήσει αυτή η κουβέντα. Η Αργεντινή δε νίκησε με τον Μέσι να βλέπει τον Χάλντορσον να σταματά το πέναλτι του και το σκορ να σκαλώνει στο 1-1.

Η εικόνα του τελευταίου ημιώρου στο χθεσινό παιχνίδι, αναδεικνύει την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, αυτή η Αργεντινή με τόσες επιλογές ως μονάδες έψαχνε μόνο τον Μέσι, για να βγάλει το κάρο από τη λάσπη. Υπήρχαν στιγμές που ο μεγάλος σταρ έπρεπε να περάσει αυτό το τείχος των 11 Ισλανδών για να βάλει γκολ.

Λες και ο παίκτης αυτός παίζει για να πάρει μόνο για πάρτι του ένα Μουντιάλ και πρέπει να τα κάνει όλα μόνος του. Όχι γιατί το θέλει αυτός, αλλά επειδή από τους υπόλοιπους δεν μπορεί κανένας να σηκώσει ευθύνες. Κάθε φορά, σε κάθε επίθεση η μπάλα έπρεπε να πάει σε εκείνον. Την ίδια στιγμή που ο Ντιμπάλα, ήταν καθηλωμένος στον πάγκο από το Σαμπάολι. Όσο για τον Ντι Μαρία; Ας μην το συζητήσουμε καν.

Οι Αργεντίνοι οφείλουν να κατανοήσουν πως το πολυπόθητο Μουντιάλ μπορεί να έρθει αν ο Μέσι βρει συμπαράσταση. Αν το supporting cast της αλμπισελέστε περιοριστεί στο να δίνει την μπάλα στον Μέσι μόνο, δίχως οι υπόλοιποι παίκτες να παίρνουν πρωτοβουλίες και ο Ντιμπάλα δεν ενεργοποιηθεί, θαρρώ πως κι εδώ η ομάδα αυτή θα αποτύχει. Η εικόνα του κατά δύο έτη μεγαλύτερου Ρονάλντο, που έμοιαζε να παίζει μόνος την Ισπανία, ίσως έβαλε χθες ένα βάρος παραπάνω στον Μέσι.

Αν μπουν στο μυαλό του Μέσι και άλλοι παράγοντες που αφορούν το αν εκείνος πρέπει να κάνει θαύματα για να παραμένει ο κορυφαίος στη συνείδηση της ποδοσφαιρικής υφηλίου, τότε τα πράγματα για την Αργεντινή είναι εξαιρετικά δύσκολα και μπροστά περιμένει στο επόμενο ματς η Κροατία. Αν δεν βγει τουλάχιστον ένας ακόμα μπροστά ο Μέσι μοιάζει καταδικασμένος σε μια ακόμα αποτυχία με την Εθνική του!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x