sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι νέοι Μπουλς αποτελούν πραγματική απειλή για τον… Γιάννη!

Πολλοί προεξοφλούσαν «σκούπα» των Μπακς κόντρα στους Μπουλς και δεν είχαν άδικο βάσει εικόνας. Ωστόσο, οι Μπουλς των playoffs αποδεικνύονται μια διαφορετική ομάδα.

Μπουλς: Απειλή για Γιάννη και Μπακς

Από τη στιγμή που διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια των playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας, από τις πιο εύκολες και άνετες προβλέψεις ήταν αυτή ανάμεσα στους Μιλγουόκι Μπακς και τους Σικάγο Μπουλς.

«Bucks in 4», ήταν η… γνωμοδότηση ενώ ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του πρώτου παιχνιδιού, που οι Μπακς ίδρωσαν πολύ περισσότερο από όσο περίμεναν πολλοί για τη νίκη, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ ήταν ξεκάθαρος. «Οι Μπουλς δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα παιχνίδι».



Όλα αυτά πήγαν περίπατο μόλις από τη δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων, καθώς οι Μπουλς όχι μόνο δεν άδειασαν από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν στο πρώτο ματς, αλλά γέμισαν αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να βάλουν δύσκολα στους πρωταθλητές και πολύ περισσότερο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.



Ωστόσο, γιατί ενώ στην πεντάδα των Μπουλς υπάρχουν τρεις All-Star (νυν και πρώην) και ένας υποψήφιος MVP μέχρι ένα σημείο στη σεζόν, οι ΝτεΡόζαν, ΛαΒίν και Βούτσεβιτς, θεωρούνταν τόσο μεγάλο αουτσάιντερ; Για την ακρίβεια είχαν άδικο όσοι τους θεωρούσαν τεράστιο αουτσάιντερ; Οι αριθμοί λένε όχι…

Απόλυτη κατάρρευση στα δύσκολα

Σε ένα μεγάλο μέρος της σεζόν, οι Μπουλς όχι απλά εντυπωσίαζαν, αλλά οδηγούσαν και την κούρσα της Ανατολικής Περιφέρειας, μέχρι να προκύψουν οι τραυματισμοί των καλύτερων αμυντικών τους, Λόνζο Μπολ και Άλεξ Καρούζο. Στο τελευταίο δίμηνο, οι Μπουλς υπέστησαν την απόλυτη κατάρρευση, κατρακυλώντας τελικά στην έκτη θέση ενώ κινδύνευσαν με συμμετοχή στα play-in, κάτι που τελικά το γλίτωσαν. Μεγάλη πληγή τους ήταν το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικοί κόντρα στις κορυφαίες ομάδες της Λίγκας. Συγκεκριμένα, η regular season τους βρήκε με το σοκαριστικό 2-21 κόντρα στις τέσσερις πρώτες ομάδες από τις δύο περιφέρειες και οι περισσότερες ήττες ήταν με διαφορά άνω των 20 πόντων. Συγκεκριμένα, κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς τα τέσσερα ματς ήταν:

-Μιλγουόκι-Σικάγο 94-90
-Σικάγο-Μιλγουόκι 112-118
-Μιλγουόκι-Σικάγο 126-98
-Σικάγο-Μιλγουόκι 106-127

Εκκωφαντική… σκούπα και ειδικότερα στα δύο τελευταία ματς, που όπως προαναφέραμε οι «Ταύροι» ήταν σε ελεύθερη πτώση.



Πληγή η άμυνα

Αν έπεσαν σε κάτι διάνα οι ειδικοί του καλοκαιριού για τους Σικάγο Μπουλς, αυτό ήταν η προβληματική αμυντική συμπεριφορά που θα υπήρχε, έχοντας στην πεντάδα τρεις κακούς αμυντικούς (ΝτεΡόζαν, ΛαΒίν, Βούτσεβιτς). Η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν ολοκλήρωσε τη σεζόν με παθητικό 113,2 ανά αγώνα, επίδοση που είναι η χειρότερη ομάδας στα φετινά playoffs μετά τους Ατλάντα Χοκς (113,7), που όμως παίζουν ένα τελείως διαφορετικό στυλ μπάσκετ, με πολλές περισσότερες κατοχές στα παιχνίδια τους. Το παθητικό αυτό αυξήθηκε ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που οι δύο κορυφαίοι αμυντικοί της ομάδας (και από τους κορυφαίους της Λίγκας), Μπολ και Καρούζο έχασαν πάρα πολλά παιχνίδια λόγω τραυματισμών και μάλιστα ο πρώτος έχει τεθεί νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Την ίδια ώρα οι Μιλγουόκι Μπακς ήταν η Τρίτη καλύτερη επίθεση του φετινού NBA, σκοράροντας 115,5 πόντους ανά παιχνίδι, οπότε ο συνδυασμός αυτών των δύο καταστάσεων, εύλογα οδηγούσε στην εκτίμηση στο «Bucks in 4».



Κάτι άλλαξε…

Βλέποντας κανείς το πρώτο παιχνίδι της σειράς, διαπίστωσε πως όλα αυτά τα νούμερα έβγαιναν στο παρκέ μέχρι την πρώτη περίοδο, όταν οι Μπακς έφτασαν τη διαφορά μέχρι και στους 16 και ολοκλήρωσαν το δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 34-21! Άλλωστε, οι Μπουλς δεν ξεχώρισαν τη φετινή σεζόν για τον χαρακτήρα τους στο να ανατρέπουν κακές καταστάσεις σε μία αναμέτρηση.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως οι Μπουλς έχασαν ένα παιχνίδι που έδειχναν να το ελέγχουν και να το έχουν στα χέρια τους, κυρίως γιατί δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση. Η… είδηση είναι ότι έφτασαν την πρώτη αναμέτρηση στο σουτ μέσω της άμυνάς τους. Παρά τους 34 πόντους που δέχθηκαν στην πρώτη περίοδο, στο υπόλοιπο του αγώνα δέχθηκαν μόλις 59(!) και το break χάθηκε λόγω της κάκιστης επιθετικής μέρας που βρέθηκαν οι ΛαΒίν και ΝτεΡόζαν που τα «έσπασαν», με τον Βούτσεβιτς να είναι ελαφρά καλύτερος.

Οι Μπακς δεν πήραν το μήνυμα

Το γεγονός ότι οι «Ταύροι» έφτασαν κοντά στο break με τους καλύτερους του παίκτες να είναι σε κάκιστο βράδυ, θα έπρεπε να προβληματίσει πάρα πολύ τους Μπακς και να λάβουν το μήνυμα ότι οι αντίπαλοί τους δεν είναι η ίδια ομάδα της regular season. «Απλά δεν ήμουν εγώ, δεν πρόκειται να ξανασουτάρω με 6/25», είπε ο ΝτεΡόζαν και το απέδειξε στο δεύτερο παιχνίδι που σταμάτησε στους 41 πόντους με 16/31 εντός πεδιάς! Μάλιστα, σύμφωνα με πολλά ρεπορτάζ, ο ΝτεΡόζαν όλες τις προηγούμενες μέρες ήταν στο παρκέ του Fiserv Forum για έξτρα προπόνηση και σουτ, πεισμωμένος να ανατρέψει την κακή εικόνα του πρώτου αγώνα.

Οι Μπουλς έχτισαν στο εξαιρετικό τους πρώτο ημίχρονο (63-49) με όπλο και πάλι την άμυνά τους και παρά τις αυτοκτονικές τάσεις που παρουσίασαν στο δεύτερο μισό, μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη που άξιζαν, αφού ήταν και καλύτεροι στην επίθεση σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.



Πλέον, οι Μπακς έχουν έρθει σε μια πολύ άβολη κατάσταση, καθώς έχουν εις βάρος τους break, δείχνουν ότι δεν πατούν καλά, με τον Γιάννη να δείχνει και πάλι μόνος του με πιο άξιο συμπαραστάτη τον Μπουκ Λόπεζ, ο Τζρου Χολιντέι καταναλώνει πολλές δυνάμεις στην άμυνα κόντρα στον ΝτεΡόζαν και είναι αρνητικός στην επίθεση, ενώ ο Μίντλετον εκτός από τη φτωχή του παρουσία, είναι εξαιρετικά πιθανό να χάσει τα επόμενα ματς λόγω τραυματισμού.



Τι άλλαξε όμως στους Μπουλς και έγινε αυτή η μεταστροφή; Στην πεντάδα μπήκαν δύο αμυντικοί παράγοντες. Ο πρώτος είναι ο Άλεξ Καρούζο, που δίχως υπερβολή αποτελεί από τους καλύτερους αμυντικούς στη Λίγκα (πρώτος για παράδειγμα και με διαφορά σε κερδισμένα επιθετικά φάουλ) και δεύτερος ο Πάτρικ Γουίλιαμς που είναι… άγουρος, αλλά όλο το σκαρί και η προσήλωσή του στην άμυνα είναι τέτοια που τον κάνουν απαραίτητο. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο πολλοί φτάνουν στα όρια της ιεροσυλίας ώστε να τον παρομοιάζουν με τον Καουάι Λέοναρντ.





«Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου υπήρξαν πολλές συζητήσεις για τα playoffs και για το τι πρέπει να αλλάξει. Παρατήρησα διαφορά στην ατμόσφαιρα και στη σκληράδα και πραγματικά το απόλαυσα», είπε ο Κόμπι Γουάιτ για να… επιβεβαιώσει ο Βούτσεβιτς: «Είχαμε μία εβδομάδα με πολύ καλές συναντήσεις. Το πρώτο παιχνίδι ήταν καλή απάντηση συγκριτικά με το πώς τελειώσαμε την κανονική περίοδο».



Συμπερασματικά, αυτοί οι Σικάγο Μπουλς των δύο πρώτων αγώνων, δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς της κανονικής περιόδου και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διαθέτουν τρεις παίκτες που εύκολα στην καλή τους βραδιά μπορούν να σκοράρουν 25+ πόντους, τους κάνουν ένα πολύ επικίνδυνο αντίπαλο για τον Γιάννη και τους Μπακς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x