Βαγγέλης Νεραντζιάς

Να χαλάσει τη γιορτή ο Παναθηναϊκός

Αντίστροφα μετράμε πλέον για το αιώνιο ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», ένα παιχνίδι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα για τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Είναι πραγματικά δύσκολο δύο ομάδες να έχουν διψήφια διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά να έχουν ταυτόχρονα χιλιάδες λόγους να νικήσουν. Αυτό όμως συμβαίνει όταν κοντράρονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ή το αντίστροφο.

Οι πράσινοι βρίσκονται σε μια περίοδο, όπου είναι μια κρύο μια… ζέστη. Βγήκαν αναμφισβήτητα ενισχυμένοι από την μεταγραφές του Γενάρη, αλλά ακόμη δεν έχουν βρει το βασικό ζητούμενο, δηλαδή τη σταθερότητα.

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε στο ρόστερ του το απρόβλεπτο όσον αφορά τη δημιουργία, με παίκτες όπως οι Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπουμάλ και Εβαντζελίστα. Αν δούμε το πράγμα καθαρά, το τριφύλλι ψάχνει μια νίκη γοήτρου, κάτι σαν ένεση αυτοπεποίθησης σε ομάδα, διοίκηση και οπαδούς, που τη τρέχουσα σεζόν τα είδαν… σχεδόν όλα.

Επί της ουσίας και πέρα από τα υπόλοιπα αγωνιστικά ζητήματα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ούτε το «πρέπει», ούτε την υποχρέωση να νικήσει για να αποδείξει ότι είναι πολύ καλύτερος. Ίσα ίσα η διάθεση για ταπείνωση του αντιπάλου που υπάρχει στα ενδότερα των ερυθρόλευκων δεν αποκλείεται για άλλη μια φορά να γυρίσει μπούμερανγκ.

Το θετικό είναι ότι η ομάδα του Στραματσόνι δείχνει να βρίσκει τη σταθερότητα στο αμυντικό κομμάτι. Οι πράσινοι πρέπει να διαχειριστούν το εχθρικό περιβάλλον και στη συνέχεια να κάνουν το δικό τους παιχνίδι, κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν είναι στο καλύτερο του φεγγάρι…

Κοινώς ο Παναθηναϊκός έχει πιο λίγα να χάσει και περισσότερα να κερδίσει κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά το ζητούμενο είναι να χαλάσει τη γιορτή που ετοιμάζεται από τους γηπεδούχους και να φτιάξει το δικό του κέφι, κάτι που θα εξασφαλίσει την απόλυτη ηρεμία για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x