Γιώργος Ζαχαριάδης

Νίκη του ΠΑΟΚ στην Κρήτη, η προετοιμασία για την Τσέλσι συνεχίζεται…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την αγγαρεία με τον… Πανθρακικό, συγγνώμη, τον ΟΦΗ και την ουσία μιας περίεργης εκδρομής στην Κρήτη.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Περίεργη διότι τελικά, δεν κατάλαβα τι ποδόσφαιρο παίζει ο ΟΦΗ και πως θα μπορούσε να απειλήσει τον ΠΑΟΚ. Πώς δηλαδή να του δημιουργήσει προβλήματα αν δεν υπάρχει λάθος στο λάθος του Κάνιας, χωρίς να θέλω σώνει και καλά να βγάλω ανάπηρο τον Παπαστεργιαννό, που, στο κάτω κάτω της γραφής, είναι παιδί που προσπαθεί. Κι όποιος προσπαθεί όσο ο Μανώλης ή Μάνος, κάποια στιγμή θα του βγει το αποτέλεσμα.

Στην ουσία τώρα:

Μου αρέσει το εξής: Είναι ο ΟΦΗ που προηγείται και που τελικά, παίρνει ανάποδες ο Μπίσεσβαρ και ο ΠΑΟΚ κάνει την ανατροπή, διότι δεν ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι διαφορετικό με αντίπαλο ομάδα άνευ ουσιαστικής επιθετικής λειτουργίας.

Ο ΠΑΟΚ κάνει το αυτονόητο και το παιχνίδι δεν αλλάζει μορφή, απλά το σκορ είναι που μας φαίνεται πλέον φυσιολογικό.

Ο Πανθρακικός, συγγνώμη, ο ΟΦΗ, είναι ομάδα που ψάχνεις να τη βρεις όταν παίζεται η μπάλα στο κέντρο, διότι, όπως φαίνεται ο προπονητής της, δεν τολμά ή δεν πιστεύει ότι οι παίκτες του μπορούν να βγουν μπροστά και να φτιάξουν έστω μια φάση από μόνοι τους.

Ο Παπαδόπουλος, μετά το 1-3, θυμήθηκε κάποιους από τους πιο ευέλικτους ποδοσφαιριστές του, αλλά, τι να το κάνεις. Ενδεχομένως ούτε και με αυτούς από την αρχή, δεν θα είχε τύχη.

Λέω, όμως, ότι ο ΠΑΟΚ, δεν παίζεται, δεν είναι ο ΟΦΗ με τη σημερινή του μορφή που μπορεί να τον προβληματίσει, κι ας παίζει χωρίς τον Πρίγιοβιτς και σχεδόν με δέκα. Διότι με την επιλογή του Καρέλη, είναι λειψός. Ίσως δεν έπρεπε να κόψει τον Ακπόμ από την ενδεκάδα και να του δώσει την ευκαιρία να δείξει όσα του έκοψε ο διαιτητής στο γήπεδο, με το γκολ που του ακύρωσε στον αγώνα της Νέας Σμύρνης.

Επιστρέφω: Ο ΟΦΗ μένει πίσω στο 1-2 κι όλοι ασχολούνται με το αν ο Πασχαλάκης έκανε χειρονομία στην κερκίδα ή δεν έκανε τελικά, είναι καλό παιδί ή δεν είναι και προκαλεί.

Η ομάδα είναι πίσω στο σκορ, χάνει το προβάδισμα και όλοι ασχολούνται με μια ανούσια χειρονομία, που ακόμη κι αν έγινε, δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία στα γήπεδα. Θα την δούμε κι από τους μεγαλύτερους αστέρες των γηπέδων.

Κακή νοοτροπία. Κακή στιγμή και άνευ ουσίας. Σε ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, το παιχνίδι, το αν χάνεις, το πώς θα ισοφαρίσεις κι όχι πως θα γκρινιάξεις στο διαιτητή…

Ο ΠΑΟΚ δεν κάνει ένα είδος διαχείρισης δυνάμεων και τον Λουτσέσκου τον δικαιολογώ για την επιλογή Καρέλη, εφόσον δω τον Ακπόμ στον αγώνα με την Τσέλσι. Και με την ΑΕΚ, ίσως.

Όπως και να το κάνουμε, είναι τόσο μακριά ο ΠΑΟΚ από τον ΟΦΗ, που οι συγκρίσεις είναι… ανέξοδες και δεν συμφέρουν.

Η ποιότητα, ειδικά στα σημεία που τρέχουν ο Μπίσεσβαρ κι ο Ελ Καντουρί, ο Μάτος κι ο Κάνιας, που έχει διάθεση να βάλει κι άλλο γκολ (βρίσκει και κάνει…) είναι εμφανής. Κι ο ΟΦΗ είναι μακριά, χωρίς να έχει κάτι πιο ποδοσφαιρικό από το γκολ του Παπαστεργιαννού, επειδή ο Κάνιας πέταξε αετό και νόμιζε ότι θα τον καλύψουν στο λάθος του οι παραπίσω.

Δεν είμαι βέβαιος αν τελικά είναι παιχνίδι για πολλά, αυτό της ερχόμενης εβδομάδας, με την Τσέσλι, αλλά, είναι βέβαιο ότι μια προετοιμασία την είδαμε και στον αγώνα της Κρήτης και όλοι θα θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να την κοντράρουν και να ελπίζουν στο καλύτερο.

Κατά συνέπεια, στο Γεντί Κουλέ, η προετοιμασία είχε και ένα… δυνατό φιλικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x