Κώστας Νικολακόπουλος

Ακόμη ο Ολυμπιακός δεν ξέρει τι ρόστερ θα έχει για τον τελικό με την ΑΕΚ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για ένα ακόμη τραγικό γεγονός που έχει να κάνει με τον τελικό-φάντασμα μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

• Το ότι ορίστηκε ο τελικός του Κυπέλλυ Ελλάδας μεταξύ Ολυμπιακού κι ΑΕΚ για τις 12 του μήνα στο Βόλο δεν σημαίνει ότι τα κωμοκοτραγικά γύρω από αυτό το παιχνίδι και σε σχέση με την ΕΠΟ σταματάνε! Το αντίθετο!

• Ο προγραμματισμένος για το περασμένο Σάββατο τελικός αναβλήθηκε, έχουν περάσει έκτοτε πέντε ημέρες, έχει οριστεί εκ νέου κι ακόμη ο Ολυμπιακός δεν ξέρει με τι ομάδα μπορεί να παίξει, με το περσινό του η, με το φετινό ρόστερ!!! Μόλις εννιά ημέρες πριν τον τελικό! Φανταστείτε την θέση του Πέδρο Μαρτίνς, που μεθαύριο Σάββατο έχει πρόβα τζενεράλε ενόψει του τελικού με τον Ατρόμητο. Ποιους θα δοκιμάσει; Για παράδειγμα, τους Ραφίνια, Χολέμπας, Πέπε, Κρίστινσον και τους δανεικούς (Βρουσάϊ κ.α) θα τους έχει στη διάθεση του; Δεν πρέπει να ξέρει;

• Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ και τον Καρέρα. Η, μάλλον λογικά το ίδιο ισχύει, διότι δεν μπορώ να γνωρίζω τι ξέρει η ΑΕΚ. Δεν το νομίζω, αλλά μπορεί στην ΑΕΚ να ξέρουν από την ΕΠΟ, με την οποία έχουν καλύτερες, ας το πούμε έτσι..., σχέσεις. Εγώ λέω τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό, με τον προπονητή να μην έχει δυνατότητα να κάνει ένα απλά νορμάλ σχεδιασμό.

• Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει; Η ΕΠΟ έχει αναβάλλει τον τελικό από το περασμένο Σάββατο. Έχουν περάσει πέντε ημέρες κι ακόμη δεν γνωρίζουμε αν έστω η ΕΠΟ έχει ρωτήσει την ΦΙΦΑ με ποια ρόστερ δικαιούνται, παρότι από το Σάββατο το βράδυ υπάρχει αυτό το ερώτημα!

• Προχθές Τρίτη, στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ο πρόεδρος του ΔΣ (Γραμμένος) απευθυνόμενος στη νομική υπηρεσία (Μπάρτζης) του ζήτησε να γίνει την επομένη, δηλαδή χθες Τετάρτη, επιστολή στη ΦΙΦΑ για να λυθεί το θέμα. Παρότι γνώμη της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ είναι ότι πρέπει στους δύο φιναλίστ να επιτραπεί να αγωνιστούν με τα νέα ρόστερ, δεδομένου ότι η προηγούμενη αγωνιστική περίοδος παρήλθε. Συμφώνησε μάλιστα κι ο επιτετραμμένος της ΦΙΦΑ, ο Φούσεκ, που είχε παραβρεθεί στη συνεδρίαση, θεωρώντας το λογικό. Όμως, κάποιος σύμβουλος της ΕΠΟ, προερχόμενος από το χώρο της ΑΕΚ..., εξέφρασε την άποψη ότι ο τελικός πρέπει να γίνει με τα περσινά ρόστερ!!! Και κάπως έτσι συμφωνήθηκε να ερωτηθεί η ΦΙΦΑ.

• Τα ερωτήματα αυτή την στιγμή είναι ήδη αρκετά…Η ΕΠΟ ρώτησε τη ΦΙΦΑ; Κι αν ρώτησε, γιατί δεν ενημέρωσε τον Ολυμπιακό; Πήρε απάντηση η ΕΠΟ από τη ΦΙΦΑ ; Κι αν ρώτησε η ΕΠΟ πώς τέθηκε το ερώτημα προς τη ΦΙΦΑ, γιατί σημασία έχει κι αυτό για την απάντηση που θα πάρεις. Δηλαδή μπορεί με τον τρόπο που θα υποβάλεις ένα ερώτημα, να κατευθύνεις και τον άλλο εκεί που θέλεις…

• Η ουσία είναι ότι για πολλοστή φορά η ΕΠΟ έχει αργήσει, έχει καθυστερήσει για ένα ακόμη σοβαρό θέμα ενόψει αυτού του τραγικού τελικού. Κανονικά θα έπρεπε από την Δευτέρα να έχει υποβληθεί ένα ξεκάθαρο ερώτημα στη ΦΙΦΑ. Έγινε αυτό κι αυτό, με τι ρόστερ θα παίξουν οι ομάδες. Τώρα, με την κωλυσυεργία της ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός, ενδεχομένως κι η ΑΕΚ, δεν ξέρουν ακόμη πώς θα παίξουν μετά από μόλις εννιά ημέρες!!!

• Και ποιος ξέρει πότε θα απαντήσει η ΦΙΦΑ. Γιατί αν π.χ. η ΕΠΟ ρωτήσει από βδομάδα, η ΦΙΦΑ μπορεί να μην προλάβει και να απαντήσει έγκαιρα. Αλλά ακόμη και να απαντήσει δύο-τρεις ημέρες πριν τον τελικό, είναι σοβαρό πράγμα ένας προπονητής να μάθει τρεις ημέρες πριν από έναν τελικό Κυπέλλου σε ποιους παίκτες μπορεί να υπολογίζει; Αλλά τι σοβαρό πράγμα έχει αυτός ο τελικός αυτής της ΕΠΟ, για να έχει το συγκεκριμένο;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x