Κώστας Νικολακόπουλος

ΑΖ, Σπάρτα, Γκενκ, Σάλτσμπουργκ, αλλά καμία μεγάλη ομάδα της Ελλάδας…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr πέντε πράγματα με αφορμή την παρουσία της Σάλτσμπουργκ στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ…

•Η παρουσία της Σάλτσμπουργκ στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ κανονικά θα έπρεπε να λέει πολλά για τις μεγάλες ελληνικές ομάδες…

•Πρόκειται για την επιβράβευση της υπομονής και της επιμονής στο ποδόσφαιρο. Μία ομάδα που…άπειρα χρόνια προσπαθεί να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνει, μένοντας έξω όχι μόνο από κλαμπ όπως η Φενέρμπαχτσε, αλλά και από τη Μάλμε (δύο φορές!), τη Μακάμπι Χάϊφα και την Χάποελ Τελ Αβίβ, την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και τη Ριέκα, μέχρι κι από την Ντούντελιγκεν Λουξεμβούργου!!!

•Έτσι επί χρόνια συνέχιζε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (κι όχι πάντα…). Κι είχε φτάσει τρεις φορές στα πρώτα νοκ άουτ, του Φλεβάρη, και μία φορά στα δεύτερα νοκ άουτ, του Μάρτη. Να όμως που φέτος επιβραβεύτηκε η επιμονή της και έφτασε ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης, αφού ξεπέρασε σοβαρά εμπόδια όπως της Ρεάλ Σοσιεδάδ, της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Λάτσιο.

•Κι ακριβώς η παρουσία κάποιων ομάδων όπως η Σάλτσμπουργκ στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ κάθε, μα κάθε χρόνο, θα έπρεπε να προβληματίσει τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, αφού καμία δεν το έχει καταφέρει.Ούτε καν ο Ολυμπιακός, που εδώ και μία δεκαετία έχει πολύ γερές βάσεις στην Ευρώπη.

•Φέτος είναι η πρωταθλήτρια Αυστρίας στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Πέρσι ήταν η Άντερλεχτ, η Ρασίνγκ Γκενκ κι η Μπεσίκτας. Πρόπερσι ήταν η Σπάρτα Πράγας κι η Μπράγκα. Ένα χρόνο πριν ήταν η Ντνίπρο, η Κλαμπ Μπριζ. Ένα χρόνο πιο πίσω ήταν η Βασιλεία κι η ΑΖ Άλκμααρ κ.ο.κ.

•Φαντάζομαι ότι προσέξατε ότι δεν μνημονεύω τις ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία). Ούτε καν συλλόγους όπως ο Άγιαξ, η Μπενφίκα, η Ντινάμο Κιέβου, η Ζενίτ κι η Σαχτάρ! Βάζω μόνο τις ομάδες από την ακόμη πιο κάτω κατηγορία. Εκεί που υποτίθεται ότι μίνιμουμ θα έπρεπε να ήταν κι οι μεγάλες δικές μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x