Κώστας Νικολακόπουλος

Έχει σκληρά καρύδια να σπάσει ο Ολυμπιακός για να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε...

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

· Ο Ολυμπιακός περιμένει λοιπόν απόψε από την Μπάγερν να κάνει το…καθήκον της σαν φαβορί και να αποκλείσει τη Λιόν! Έτσι ώστε ο πρωταθλητής Ελλάδας να αποφύγει τη διαδικασία του μονού γ΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ (15.9) και να πάει απευθείας στα διπλά πλέι οφς (22 και 29.9), όπερ σημαίνει ότι αν περάσουν από εκεί πάνε στους ομίλους της διοργάνωσης κι αν αποκλειστούν θα πάνε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

· Μόνο που πρέπει να έχουμε κάτι υπόψιν μας πολύ σοβαρά: κι έτσι να γίνει, να παίξει δηλαδή ο Ολυμπιακός κατευθείαν στα πλέι οφς, είναι υποχρεωμένος να συνειδητοποιήσει τη δυσκολία της αποστολής του. Πρέπει να σπάσει σκληρά καρύδια ο Ολυμπιακός για να πάει στους ομίλους και φέτος. Θα χρειαστεί να φτύσει αίμα για να περάσει από τα πλέι οφς. Το ότι δεν θα παίξει με αντίπαλο από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν σημαίνει κι ότι θα έχει εύκολο έργο.

· Δείτε τις υποψήφιες αντιπάλους του Ολυμπιακού.

· Πρώτη η Σλάβια Πράγας, επί διετία πρωταθλήτρια Τσεχίας, χώρας Νο 15 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ (Νο 18 η Ελλάδα). Φέτος έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και στάθηκε αξιοπρεπέστατα κόντρα σε Μπαρτσελόνα (1-2, 0-0), Ίντερ (1-1, 1-3) και Ντόρτμουντ (0-2, 1-2). Και πέρσι είχε φτάσει στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από την Τσέλσι, ενώ νωρίτερα είχε αποκλείσει τη Σεβίλλη…

· Δεύτερη η Γιάνγκ Μπόις, επί τριετία πρωταθλήτρια Ελβετίας, χώρας Νο 17 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.. Φέτος έπαιξε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα σε Πόρτο, Φέγενορντ, Ρέιντζερς και πέρσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σε Γιουβέντους, Γιουνάιτεντ και Βαλένθια. Να θυμίσω ότι το φθινόπωρο του 2016 ο Ολυμπιακός την είχε αντιμετωπίσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και για μία…τρίχα (ένα ακυρωθέν οριακά οφσάιντ γκολ των Ελβετών) την απέκλεισε, στην ισοβαθμία.

· Τρίτος ο Ερυθρός Αστέρας, επί τριετία πρωταθλητής Σερβίας, χώρας Νο 19 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Και φέτος και πέρσι μπόρεσε και πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα φέτος αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, από τον οποίο έμεινε έξω για ένα πόντο. Τον κέρδισε 3-1 στο Βελιγράδι κι έχασε 0-1 στο Καραϊσκάκη, με ένα πέναλτι στο 87’ κι ενώ προηγουμένως οι Σέρβοι είχαν χάσει αυτοί πέναλτι.

· Τέταρτη η Λούντογκορετς, επί μία εννιαετία (!) πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, χώρας Νο 27 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Το 2016 και το 2014 έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και σχεδόν κάθε χρόνο φτάνει στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ-φέτος αποκλείστηκε από την Ίντερ. Μία φορά πήγε και στους «16» της διοργάνωσης.

· Επιπλέον ας συνυπολογίσουμε ότι ενώ το ελληνικό πρωτάθλημα αρχίζει στις 12 Σεπτεμβρίου (αν αρχίσει, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει καν κλήρωση-γελάει ο κόσμος!!!), το πρωτάθλημα στη Σερβία βρίσκεται ήδη στην 4η αγωνιστική και στη Βουλγαρία στην 2η, ενώ στην Τσεχία ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Κι ακόμη ότι η Γιάνγκ Μπόις (Νο 62 στην κατάταξη ομάδων στην ΟΥΕΦΑ) για να φτάσει στα πλέι οφς πρέπει να αποκλείσει την Σλόβαν Μπρατισλάβας, η Λούντογκορετς (Νο 60) πρώτα την Πονγκόριτσα και μετά την Μίντιλαντ Δανίας κι ο Ερυθρός Αστέρας (Νο 65) τη νικήτρια του ζευγαριού Ντινάμο Τιφλίδας-Τίρανα. Οποιοσδήποτε αποκλειστεί, θα πάρει τη θέση του (με σειρά προτεραιότητας) κάποια η, κάποιες εκ των Γκαραμπάγκ Αζερμπαϊτζάν, Λέγκια Βαρσοβίας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μόλντε. Η Σλάβια (Νο 59) παίζει κατευθείαν στα πλέϊ οφς κι αυτή, αν αποκλειστεί απόψε η Λιόν.

· Θεωρητικά ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, σαν Νο 35 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ και με μεγαλύτερη ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ απ΄ όλες αυτές τις ομάδες. Αλλά αυτό δεν του διασφαλίζει τίποτα. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι με όποιον από αυτές τις τέσσερις ομάδες και να πέσει θα έχει απέναντι του σκληρό καρύδι. Και για να το σπάσει, πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένος έως εκείνη την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

· Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μόλις ένα μήνα. Το ιδανικό μοιάζει να πάει στα πλέι οφς με την περσινή ομάδα του, τις προσθήκες του Ραφίνια αντί του Ομάρ κι ενός αριστερού μπακ επιπέδου Τσιμίκα αντί του Έλληνα διεθνή άσου, συν ένα εξτρέμ επιπέδου Ποντένσε.

Αλλά στο ποδόσφαιρο λίγες φορές εξελίσσονται όλα ιδανικά…

Άσχετο: https://www.designfootball.com/design-galleries/fantasy-football-shirts/olympiakos-46493?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x