Κώστας Νικολακόπουλος

Η «απολογία» της Φλαμένγκο για τη μεταγραφή Ραφίνια στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr την αντίδραση της Φλαμένγκο για την απώλεια του Ραφίνια, γράφοντας και κάτι για τον… Σολδάνο κι υπενθυμίζοντας κάτι άλλο για τον Βαλβέρδε!

• Για να μην ξεχνιόμαστε κι επειδή τα γραπτά μένουν…

Ο Ολυμπιακός μοναδική ομάδα που τρόμαξε φέτος την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ!

https://www.sport-fm.gr/article/nikolakopoulos/i-monadiki-fwtografia-proponiti-sta-grafeia-tou-olumpiakou/4035164

https://www.sport-fm.gr/article/nikolakopoulos/i-timwria-gia-balberde-i-anatrixila-tou-fouster-sto-karaiskaki-kai-to-partheniko-tou-gkerero/4116000

• Στα δικά μας τώρα. Στα περί Ραφίνια. Έχει ενδιαφέρον να καταγράψουμε την «απολογία» της Φλαμένγκο για την απώλεια του βασικού της δεξιού μπακ, έτσι όπως αυτή εκτυλίχθηκε χθες, μέσα από τη συνέντευξη Τύπου του Μάρκο Μπραζ, στην οποία ο ισχυρός άνδρας του βραζιλιάνικου συλλόγου ανακοίνωσε ην αποχώρηση του Βραζιλιάνου άσου για τον Ολυμπιακό.

• Έχει ενδιαφέρον, ειδικά στο σημείο που εξηγεί γιατί δέχθηκε η Φλαμένγκο να υπάρχει στο συμβόλαιο του η ρήτρα της «ελευθέρας εξόδου» για την Ευρώπη…



«Λυπάμαι. Δεν ήθελα να χάσω τον παίκτη…

Νιώθω πολύ άνετα να μιλάω για τον Ραφίνια. Να ξέρετε ότι χρειάστηκε πολύς χρόνος το περασμένο καλοκαίρι (2019) για να μπει στο μυαλό του ότι μπορούσε να έρθει πίσω στη Νότια Αμερική από την Ευρώπη, όπως κι έγινε τελικά. Τα αποτελέσματα δεν αμφισβητούνται. Μας βοήθησε πολύ να κατακτήσουμε τους τίτλους. Είναι ένας ποδοσφαιριστής 34 ετών, που αυτές τις ημέρες (7 Σεπτέμβρη) έχει τα γενέθλια του και σε ηλικία 35 ετών ουσιαστικά έλαβε μία πρόταση για να παίξει σε υψηλό επίπεδο ως τα 37 του. Κατάλαβε ότι έπρεπε να φύγει και μας το κοινοποίησε.

Η προσφορά διαβιβάστηκε και σε εμάς. Και τα νούμερα είναι τεράστια. Ο παίκτης έκανε την επιλογή να αποχωρήσει από την Φλαμένγκο, λόγω αυτού του συμβολαίου που του προτάθηκε. Υπάρχει μία ρήτρα στη σύμβαση του με την Φλαμένγκο, ότι εάν ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη, θα μπορούσε να γυρίσει όταν το ήθελε. Σκεφθείτε πως όταν η Φλαμένγκο πήγε να πάρει τον Ραφίνια, πήγε ένα πάρει ένα παίκτη που ήταν 14 χρόνια στη Γερμανία. Και δεν έπρεπε απλά να παίξει στην Φλαμένγκο, αλλά έπρεπε να αλλάξει τη ζωή του. Πίστεψε στο πρότζεκτ κι άλλαξε τη ζωή του. Κι ήταν υπέροχο όσο κράτησε.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι εάν δεν είχαμε δεχθεί αυτή τη ρήτρα, δεν θα ερχόταν στην Φλαμένγκο. Ο σύλλογος τότε δεν πλήρωσε τίποτα για ένα παίκτη που έπαιζε στην Μπάγερν. Και τώρα με τον ίδιο τρόπο πάει στην Ελλάδα. Με την ίδια επιθυμία που τον είδαμε να επιστρέφει στην Βραζιλία, γυρίζει τώρα στην Ευρώπη».



• Στο μεταξύ, στην Βραζιλία γράφονται διάφορα πιθανά κι απίθανα ποσά για τη συμφωνία Ολυμπιακού-Ραφίνια. Να κρατήσουμε την πραγματικότητα: είναι περίπου 1,5 εκ. Ευρώ ετησίως το συμβόλαιο του παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε ότι από τον Ολυμπιακό τονίζεται ότι ο Ομάρ ζητούσε 2 εκ. Ευρώ ετησίως για να μείνει.

• Να ξέρετε, όμως, και κάτι άλλο: δεν ήταν μόνο το οικονομικό κι η πρόκληση του πρωταθλητισμού και μίας νέας συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, που ώθησε τον Ραφίνια να αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού. ήταν κι η υπόθεση της πανδημίας. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, η Βραζιλία έχει περισσότερα από τρία εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με 105.463 νεκρούς…Ο Ραφίνια θα φέρει όλη την οικογένεια του στην Αθήνα…Ο παλιός άσος του Ολυμπιακού, Ζε Ελίας, δήλωσε χθες: «Έχω μάθει από την Ελλάδα ότι αν δεν ήταν τα θέματα του κορονοϊού, ο Ραφίνια θα ήταν ήδη στην Αθήνα για να υπέγραφε».

• Διαβάστε, όμως, τι γράφει ένα από τα πιο δημοφιλή Μέσα της Βραζιλίας, το uol.com.br, για τη μεταγραφή του Ραφίνια:

• «Η αποχώρηση του ανοίγει ένα κενό στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια της Φλαμένγκο. Ένα περίπλοκο κενό που πρέπει να καλυφθεί εντός κι εκτός γηπέδου. Γιατί ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες της ομάδας, ένας είδος αρχηγού χωρίς περιβραχιόνιο. Η επιρροή του στους συμπαίκτες του, ειδικά τους νεότερους, ήταν πολύ μεγάλη και μέσα σε ένα χρόνο είχε βάλειτην σφραγίδα του στα αποδυτήρια της ομάδας».

• Το ωραίο είναι ότι για αντικαταστάτης του Ραφίνια έχει προταθεί στην Φλαμένγκο ο Ίσλας, ο Χιλιάνος διεθνής που είχε προταθεί και στον Ολυμπιακό και ήταν Νο 3 στη λίστα, πίσω από τον Ραφίνια και τον άλλο Βραζιλιάνο, τον Ράφαελ της Λιόν, που ήταν Νο 2. Με τον Πέδρο Μαρτίνς, όμως, να ήταν κάθετος: Ρ-α-φ-ί-ν-ι-α!!!

Άσχετο: Από το Μπουένος Άϊρες μεταδίδεται ότι ο Σολδάνο υπέγραψε το νέο μονοετές συμβόλαιο του με την Μπόκα Τζούνιορς. Ανανεώθηκε ο δανεισμός του από τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2021 με ενοίκιο 300 χιλ. Ευρώ και με τους Αργεντίνους να διατηρούν την οψιόν αγοράς των 5 εκ. Ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x