Κώστας Νικολακόπουλος

Η πιο αθόρυβη μεταγραφή, που μπορεί να βγει εξαιρετική για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr τη μεταγραφή του Τιάγκο Σίλβα στον Ολυμπιακό.

· Όπως θα έχετε καταλάβει, γενικά είμαι φειδωλός στις κρίσεις μου στις μεταγραφές. Θέλω να δω πρώτα τον παίκτη με τη φανέλα του Ολυμπιακού και τότε να τον κρίνω.

· Αλλά, θα ήθελα να εκφράσω μία γνώμη για τη μεταγραφή που ανακοίνωσε σήμερα ο Ολυμπιακός, για τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος υπέγραψε πριν από λίγο διετές συμβόλαιο στους «ερυθρόλευκους». Ίσως την πιο αθόρυβη μεταγραφή, υπό την έννοια ότι απασχόλησε λιγότερο απ΄ όλες σχεδόν τις άλλες τα πρωτοσέλιδα του Τύπου. Ενδεχομένως γιατί έρχεται από τη Νότιγχαμ κι άρα ήταν πιο εύκολη υπόθεση-που δεν ήταν τόσο απλή, αλλά τέλος πάντων ας το αφήσουμε αυτό…

· Αυτό το παιδί λοιπόν είναι ένας πολύ καλός κεντρικός χαφ. Ένα οκταροδεκάρι που κάνει πολλή και καλή δουλειά. Μπορεί να μην είναι σούπερ σταρ, αλλά τα κάνει όλα μια χαρά! Φτιάχνει φάσεις με τις πολύ καλές κι έξυπνες πάσες του…Είναι σπεσιαλίστας στα κόρνερ και στα φάουλ και μπορεί να σκοράρει και απευθείας με φάουλ… Χώνεται και σαν κρυφός κυνηγός και γενικά «φεύγει» και στην επίθεση και βάζει γκολ… Μπορεί να βγει από τα πλάγια και να σεντράρει με επιτυχία ακόμη και με το κακό (αριστερό) πόδι… Έχει καλή απαλλαγή από τον αντίπαλο… Είναι εργατικός χαφ και βοηθάει και στο ανασταλτικό κομμάτι…

· Γράφω ειδικά γι΄ αυτόν κι όχι για άλλη μεταγραφή, διότι έχει περάσει στα ψιλά, αλλά μπορεί να βγει αυτό που λέμε «μεταγραφή από το πουθενά», που βέβαια η Τσάμπιονσιπ δεν είναι από το… πουθενά! Κι ο Τιάγκο πέρσι έπαιξε 44 (τα 34 βασικός) παιχνίδια στην Αγγλία (3 γκολ-3 ασίστ) σε σύνολο 46 αγωνιστικών! Έχασε δηλαδή δύο, λόγω καρτών.

· Η δε συνέπεια που έχει ο 27χρονος Πορτογάλος αποδεικνύεται κι από την προηγούμενη τριετία του, όπου στην άσημη Φεϊρένσε είχε το 2018-19 συνολικά (σε πρωτάθλημα και Κύπελλα) 35 συμμετοχές, 5 γκολ κι 8 ασίστ, το 2017-18 συνολικά 34 συμμετοχές, 3 γκολ και 7 ασίστ και το 2016-17 συνολικά 28 συμμετοχές με 6 γκολ και 2 ασίστ. Τα νούμερα είναι εξαιρετικά για οκταροδεκάρι, έστω κι αν τα οκτώ γκολ είναι από πέναλτι.

· Πολλά παιχνίδια για τον Τιάγκο Σίλβα και στην Μπελενένσες, την πρώτη ομάδα στην οποία έπαιξε επαγγελματικά και δη επί μία τετραετία: 128 παιχνίδια, 13 γκολ, 9 ασίστ. Γενικά βλέπεις ένα παίκτη που σε οκτώ χρόνια έχει παίξει σε τρεις ομάδες, έχει 272 παιχνίδια στα πόδια του (άρα δεν βγάζει τραυματισμούς), με 31 γκολ και 30 ασίστ (άρα βάζει και φτιάχνει γκολ) και το μόνο που του λείπει είναι οι παραστάσεις από Ευρώπη, καθώς έχει περιορισμένες: εφτά παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ.

· Η ατυχία είναι ότι ο Τιάγκο στο ξεκίνημα της σεζόν της Νότιγχαμ είχε τραυματισμό και έμεινε έξω όλο το Σεπτέμβριο από τις προπονήσεις, οπότε θα χρειαστεί τον χρόνο του στον Ολυμπιακό, αν και πλέον είναι εντάξει για να μπει στο πρόγραμμα της ομάδας.

Άσχετο: όσο μιλάει ο Ζεσούς δημοσίως για τον Ρούμπεν Σεμέδο, τόσο θα ζητάει και περισσότερα ο Ολυμπιακός για να τον δώσει στην Μπενφίκα! Αρχικά ο Μαρινάκης ήθελε 12 εκ. Ευρώ, τώρα τα πήγε στα 18 εκ. και με τη σημερινή δήλωση του έμπειρου, ικανότατου, αλλά υπερφίαλου τεχνικού, που αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού θα αυξηθούν κι άλλο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x