Κώστας Νικολακόπουλος

Μεντιλίμπαρ: Τι μου είπε ο Αλμέιδα και τι συνειδητοποίησα για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις απαντήσεις του Μεντιλίμπαρ στην τελευταία του συνέντευξη πριν τον τελικό με τη Φιορεντίνα.

•Έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ ο Μεντιλίμπαρ και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το μέγεθος της επιτυχίας του Ολυμπιακού να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

• Τι απάντησε; «Τις προάλλες μιλούσα με τον Αλμέιδα, προπονητή της ΑΕΚ, ο οποίος μου είπε, συγχαρητήρια για ό,τι έκανες για την ομάδα σου, και ακόμη περισσότερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι τότε δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Αλλά μετά σκέφτηκα, πραγματικά κάτι πετύχαμε! Η συγκίνηση είναι ξεκάθαρη. Όταν παίζουμε στο γήπεδο μας, οι οπαδοί είναι εκεί, πάνω από μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Οι άνθρωποι ζητωκραυγάζουν σαν τρελοί στον δρόμο. Όποιος σε αναγνωρίζει, σταματά για να σε χαιρετήσει. Σταματούν το αυτοκίνητο σου και είναι τρελά χαρούμενοι. Ελπίζω να είναι το ίδιο χαρούμενοι μετά τον τελικό».

• Είμαστε πάλι εδώ. Ένα χρόνο αφότου ο Μεντιλίμπαρ οδήγησε τη Σεβίλλη στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, μιμήθηκε την ίδια επιτυχία με τον Ολυμπιακό στο Κόνφερενς Λιγκ.

«Το σενάριο είναι πολύ παρόμοιο. Η Σεβίλλη βρισκόταν στις θέσεις του υποβιβασμού. Οο Ολυμπιακός ήταν μακριά από την πρώτη θέση. Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά μπορούμε να κερδίσουμε στην Ευρώπη, όπως κάναμε με τη Σεβίλλη. Πρέπει να έχουμε ψυχραιμία και να το αντιμετωπίζουμε όπως κάθε άλλο παιχνίδι. Η εβδομάδα πριν το παιχνίδι είναι όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική. Ποτέ δεν μου αρέσει να κάνω κάτι διαφορετικό, μόνο και μόνο επειδή είναι σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε φτάσει τόσο μακριά, οπότε γιατί να το αλλάξουμε τώρα»;

Μεντιλίμπαρ: Τι μου είπε ο Αλμέιδα και τι συνειδητοποίησα για τον Ολυμπιακό

• Ο Ολυμπιακός έχει ήδη φέτος κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, το Γιούθ Λιγκ. Μπορεί να χρησιμεύσει ως έμπνευση;

«Πίστευαν, όταν κανείς άλλος δεν το πίστευε. Έπαιξε με την Ίντερ, με την Μπάγερν. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι πάντα θα τους εξαφάνιζαν. Λοιπόν δεν ήταν έτσι. Ο Ολυμπιακός τους κέρδισε και τους κέρδισε καλά. Στη συνέχεια, στον τελικός, η αντίπαλος τους, η Μίλαν, ήταν και πάλι το μεγάλο φαβορί, και την κέρδισαν κι αυτήν! Ο Ολυμπιακός έχει αυτή την πείνα να κερδίσει κι αν οι Νέοι του μπορούν να το κάνουν, γιατί όχι κι εμείς; Δεν ήμασταν φαβορί κόντρα στη Φέρεντσβαρος, ούτε με τη Φενέρμπαχτσε και πάνω απ΄ όλα με την Άστον Βίλα. Και τα καταφέραμε».

•Τι θα σήμαινε να κατακτήσει ο Μεντιλίμπαρ τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού;

«Θα ήταν καταπληκτικό. Θα μπαίναμε στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα δούμε. Ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι απέναντι σε μία ιταλική ομάδα που ανταγωνίζεται τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος της, αλλά στους τελικούς ποτέ δεν ξέρεις. Δεν υπάρχουν φαβορί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x