Κώστας Νικολακόπουλος

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ξεκίνησε με σκάνδαλο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr μία πρώτη προσέγγιση του ντέρμπι του Ολυμπαικού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

• Πώς τα έχουμε καταφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και «μπορούμε» να ξεκινάμε ένα ντέρμπι με σκάνδαλο πριν την έναρξη του!

• Διότι, όπως αποδεικνύεται από τα σχόλια όλων των κριτικών διαιτησίας (και Βαρούχας, αλλά και Κάκος, που προς τιμήν του δεν έκανε το άσπρο μαύρο), ο Βιεϊρίνια έπρεπε να είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα χθες στο ΠΑΟΚ-Βόλος κι άρα να μην έπαιζε στην Τετάρτη στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Την πρώτη κίτρινη την πήρε με το που μπήκε στο παιχνίδι, κλαδεύοντας άγρια έναν αντίπαλο (Μπαρτόλο) και τη δεύτερη ΔΕΝ την πήρε μόλις πέντε λεπτά αργότερα όταν κτύπησε ξεκάθαρα στο πρόσωπο παίκτη του Βόλου (Περέα), με την μπάλα να έχει βγει άουτ.

• Μιλάμε για τον ορισμό της (δεύτερης) κίτρινης κάρτας, με τον διαιτητή Τζήλο να κοιτάζει τον…ουρανό με τα άστρα, σε μία απόφαση που όχι μόνο μπορεί να επηρεάσει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (αν σκεφθούμε ότι μπορεί ο Βιεϊρίνια να βάλει η, να φτιάξει ένα γκολ η, γενικά να αποδειχθεί σημαντικός στο παιχνίδι της Τετάρτης), αλλά προφανέστατα επηρέασε και το χθεσινό παιχνίδι με τον Βόλο, γιατί συνέβη στο 51ο λεπτό με το σκορ 1-1. Πού ξέρω εγώ, αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε παίζοντας με δέκα παίκτες για πάνω από 40 λεπτά και δη ένα Βόλο, που έως εκείνο το σημείο ήταν από καλύτερος έως ισάξιος του. Άρα, πολύ πιθανόν ο Ολυμπιακός να πήγαινε στην Τούμπα τώρα με διαφορά όχι δέκα, αλλά 12 η, και 13 βαθμών…

• Κι εν πάσηπεριπτώσει, έχουμε ήδη τον ίδιο τον Κλάντεμπεργκ να δηλώνει δημοσίως ότι σε δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ, με τον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ, υπήρξαν υπέρ του αποφάσεις σε καθοριστικές στιγμές, με συνέπεια να αλλοιωθούν τα αποτελέσματα αυτών των δύο αγώνων…Έχουμε τον ΠΑΟΚ στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές να παίρνει εφτά πέναλτι!!! Πού θα πάει αυτό το πράγμα; Στο δε Λαμία-ΠΑΟΚ υπήρχε κι εκεί περίπτωση, έστω όχι τόσο…προκλητική όπως χθες, περίπτωση αποβολής του Τζιόλη.

• Από την άλλη, βλέπεις τον Ολυμπιακό να παίρνει πέναλτι μόνο όταν το σκορ είναι υπέρ του 3-0 (βλέπε Λαμία-Ολυμπιακός 0-6) η, στο 92ο λεπτό όταν το σκορ είναι ήδη υπέρ του 2-0 (βλέπε Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0)…Και μιλάμε για την ομάδα που είναι μακράν πρώτη στη βαθμολογία, που είναι αήττητη, έχει διαφορά γκολ +36, ενώ οι αντίπαλοι της +14 (ΠΑΟΚ), +13 (Άρης), +8 (ΑΕΚ) και που έχει τον μακράν πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (Ελ Αραμπί), αλλά και τον πρώτο σε ασίστ (Φορτούνη)…

• Τέλος πάντων, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να βγάλουμε ποτέ άκρη με αυτή την ιστορία, όσο έχουμε εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάζει κατά βάση την αμιγώς ποδοσφαιρική δουλειά του, εκεί δηλαδή όπου είναι ξεκάθαρα καλύτερος, όπως άλλωστε φαίνεται κι από την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ειδικά συγκριτικά με εκείνες των ανταγωνιστών του…

• Κι η εικόνα της ομάδας στο μεγαλύτερο διάστημα του β΄ ημιχρόνου στο Αγρίνιο δεν ήταν και η…καλύτερη. Το να έχει ο Παναιτωλικός κατοχή μπάλας, έστω με 52-48, σε αυτό το μισό κομμάτι του παιχνιδιού «δεν λέει». Δεν υπάρχει η απαίτηση σε κάθε παιχνίδι για πολύ καλό ποδόσφαιρο με διάρκεια, σε μία τέτοια περίεργη σεζόν και με τα παιχνίδια το ένα μετά το άλλο: όμως αν μη τι άλλο περιμένεις από τον Ολυμπιακό να είναι πιο σοβαρός και πιο έξυπνος στο παιχνίδι του.



• Για παράδειγμα, τα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου ξέρουμε όλοι πόσο κρίσιμο σημείο είναι σε κάθε παιχνίδι. Κι ο Ολυμπιακός μπαίνει σε ακριβώς αυτό το σημείο και τρώει γκολ στο τρίτο λεπτό της επανάληψης! Κάπως έτσι είχε ισοφαρίσει κι η Μαρσέιγ (1-1) τον Ολυμπιακό στη Μασσαλία με γκολ στο 55’ κι είχε πάρει τελικά το τρίποντο στο Τσάμπιονς Λιγκ…

• Αν προσέξατε, οι παίκτες του Ολυμπιακού παραχώρησαν ουκ ολίγα φάουλ, πιάνοντας την μπάλα με τα χέρια. Ενδεικτικά θυμάμαι τον Βαλμπουενά, τον Καμαρά και τον Ραντζέλοβιτς (που έτσι είχε κάνει πέναλτι σε πρόσφατο παιχνίδι). Αυτά σημαίνουν έλλειψη συγκέντρωσης και επιπολαιότητα. Πλέον τα χέρια είναι «κομμένα» στο ποδόσφαιρο-το να κάνουμε, αυτό λένε οι κανονισμοί. Πρέπει να το εμπεδώσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, που έχουν δώσει τόσα πέναλτι για χέρια. Από τον Μπρούνο με την Μπασάκσεχιρ και τον Σεμέδο στην Τούμπα, έως τον Χολέμπας με την Πόρτο και τον Ραφίνια στη Μασσαλία με τον Ραντζέλοβιτς στη Λαμία!

• Δεν έχει νόημα αυτό το πράγμα, ούτε παραπέμπει σε ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού. Γενικά αυτά τα ατομικά χοντρά λάθη πρέπει κάποια στιγμή να περιοριστούν (βλέπε του Σα στο 1-1 της ΑΕΚ, του Σισέ με τη Μαρσέιγ, του Μπουχαλάκη στην Πόρτο κλπ, κλπ). Πλέον η ομάδα δίνει τα πιο δύσκολα παιχνίδια της, τα δύο με τον ΠΑΟΚ αυτό τον μήνα και τα δύο με την ΠΣΒ τον άλλο μήνα και επειδή είναι δέκα βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα και η μόνη που συνεχίζει στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι όλα τα κάνει καλά.

• Αρκετά πράγματα δεν τα κάνει καλά και αφού τα βλέπουμε είμαστε υποχρεωμένοι να τα καταγράψουμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x