Κώστας Νικολακόπουλος

Η Γουέστ Χαμ ανακάλυψε… προκλήσεις στο Καραϊσκάκη κι απειλεί με εκδίκηση τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος μεταφέρει μέσα από το sport-fm.gr το κλίμα που δημιουργούν στην Γουέστ Χαμ για τον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό

• Ο Ολυμπιακός πήγε στο Λονδίνο ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση μετά την ταπεινωτικά βαριά ήττα του (2-4) από τον ΠΑΟΚ την Κυριακή μέσα στο Καραϊσκάκη, αλλά μην νομίζετε ότι η Γουέστ Χαμ βρίσκεται σε καλύτερη στιγμή.

• Η ομάδα του Μόγες προέρχεται από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, συν την ήττα της 1-2 από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά και κάπως έτσι στα έξι τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις έχει μία μόλις νίκη, κι αυτή στο Λιγκ Καπ επί της Άρσεναλ, που είχε παραταχθεί με πολλούς αναπληρωματικούς.

• Κάτω από αυτές τις συνθήκες λοιπόν είναι φανερό για όποιον κάνει τον κόπο να διαβάσει τα ρεπορτάζ της Γουέστ Χαμ το τελευταίο διήμερο ότι οι Λονδρέζοι προσπαθούν να φανατίσουν τον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό, να καλλιεργήσουν κλίμα όχι απλά ρεβάνς, αλλά εκδίκησης, να ξεσηκώσουν τον κόσμο τους και γενικά βλέπουν το παιχνίδι σαν μία ευκαιρία να κερδίσουν και να πάρουν λίγο τα πάνω τους.

• Η πίεση στην Γουέστ Χαμ για «οπωσδήποτε νίκη» έχει προκαλέσει και…παρενέργειες, καθώς μόλις χθες, 15 ημέρες μετά δηλαδή το 2-1 του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα, οι παίκτες της ανακάλυψαν…προκλήσεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Μαρτίνεθ, αλλά και μίλησαν για…λέιζερ και διάφορα άλλα, επιχειρώντας αφενός μεν να δικαιολογήσουν εκείνη την ήττα τους (που ήταν η πρώτη τους στην Ευρώπη μετά από αήττητο 17 σερί αγώνων), αφετέρου δε να φτιάξουν κλίμα για το σημερινό παιχνίδι.

Νικολακόπουλος: Η Γουέστ Χαμ ανακάλυψε… προκλήσεις στο Καραϊσκάκη

• Έτσι, ο μέσος Γουόρντ-Πράους μιλώντας στο επίσημο podcast της Γουέστ Χαμ ισχυρίστηκε ότι οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν…υπερβολικά τη νίκη τους στο Καραϊσκάκη κι ότι πρέπει η ομάδα του να τους «απαντήσει» τώρα στο Λονδίνο, ο δε αμυντικός Ογκμπόνα, που είχε κάνει το λάθος στο δεύτερο γκολ δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι έφταιγαν τα…λέιζερ από την εξέδρα!!!

• «Ομολογουμένως δεν είχαμε παίξει καλά στην Ελλάδα, αλλά δεν ξεχνάμε και τι έγινε. Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν όταν κέρδισαν το παιχνίδι…άκουγες τι γινόταν στους διαδρόμους των αποδυτηρίων…Μιλήσαμε γι΄ αυτό μεταξύ μας και είπαμε ότι μέσα στο σπίτι μας θα έχουμε μία καλή ευκαιρία να το διορθώσουμε και να τους δείξουμε…Θα δείτε μία διαφορετική Γουέστ Χαμ. Ναι, είναι ένα παιχνίδι εκδίκησης», είπε ο Γουόρντ Πράους.

• Ο δε Ογκμπόνα τα έβαλε με τα…λέϊζερ. «Όλοι μας είχαμε λέιζερ στραμμένα στο πρόσωπο μας. Είναι μέρος του παιχνιδιού κι αυτό, αλλά είναι άδικο να παίζεις έτσι. Όλοι μας ήμασταν στόχοι. Όχι μόνο οι επιθετικοί. Σεβόμαστε ότι είναι πολύ παθιασμένοι οπαδοί, αλλά είναι κάτι πολύ σπάνιο τέτοιο πράγμα». Και έριξε κι αυτός τις μπηχτές του: «Με τον τρόπο που πανηγύρισαν τη νίκη τους, μας έκαναν να σκεφτούμε ότι αν εμείς κερδίζαμε έτσι, θα σεβόμασταν λίγο περισσότερο».

Νικολακόπουλος: Η Γουέστ Χαμ ανακάλυψε… προκλήσεις στο Καραϊσκάκη

• Όλα αυτά τα θυμήθηκαν οι παίκτες της Γουέστ Χαμ 15 ημέρες μετά. Τα…λέιζερ και τους…πανηγυρισμούς στη φυσούνα και στους διαδρόμους των αποδυτηρίων! Την στιγμή που όλοι είχαμε δει πολύ καλή ατμόσφαιρα μεταξύ των παικτών στο τέλος του αγώνα, να ανταλλάσσουν φανέλες κλπ.

• Με τον τοπικό Τύπο τώρα να μιλάει για «αποστολή εκδίκησης» κι άλλα τέτοια. Και ο ίδιος ο Μόγες συνεχώς να τσιγκλάει τους οπαδούς της Γουέστ Χαμ με τις δηλώσεις του για να δουν πώς ήταν ο κόσμος του Ολυμπιακού και βοήθησε για τη νίκη στο Καραϊσκάκη και να κάνουν κι αυτοί το ίδιο τώρα…

• Όλα αυτά δείχνουν ότι πράγματι το έργο των παικτών του Ολυμπιακού μπορεί να είναι εξτρά δύσκολο απόψε, αλλά και ίσως ότι οι γηπεδούχοι αισθάνονται σε πίεση, όπερ σημαίνει ότι αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν μέσα στο παιχνίδι και τους ζορίσουν, η πίεση αυτή μπορεί να λειτουργήσει εν τέλει υπέρ τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x