Κώστας Νικολακόπουλος

Η (συνηθισμένη) αλλαγή Εμβιλά-Φορτούνη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr την πιο κλασική κίνηση του Πέδρο Μαρτίνς σε αυτό το ξεκίνημα της νέας σεζόν για τον Ολυμπιακό.

• Είναι η πιο συνηθισμένη αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό είναι μία: να βγαίνει στο ημίχρονο ο Εμβιλά και να μπαίνει ο Φορτούνης!

• Το έκανε στα δύο από τα τρία πρώτα παιχνίδια ο Πορτογάλος, οπότε την…συνηθίσαμε!

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, με το 0-0 σαν αποτέλεσμα ημιχρόνου, ο Μαρτίνς άλλαξε τον Γάλλο αμυντικό μέσο με τον Έλληνα μεσοκυνηγό και μετέτρεψε το 4-3-3 σε 4-2-3-1, φέρνοντας τον Καμαρά λίγο πιο πίσω, κοντά στον Μπουχαλάκη. Το τελικό σκορ (3-0) δικαίωσε την επιλογή, με τον Φόρτου να ανοίγει το σκορ και να είναι μέσα και στα άλλα δύο γκολ.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, με το σκορ ημιχρόνου στο 0-1 διαμορφωμένο κιόλας από το 5’ με το γκολ του Παμλίδη, ο Μαρτίνς έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα: έξω ο Εμβιλά, μέσα ο Φορτούνης, πιο πίσω ο Καμαρά κοντά στον Μπουχαλάλη. Αυτή τη φορά το τελικό σκορ (1-1) δικαίωσε εν μέρει την επιλογή, με τον Φορτούνη να φτιάχνει το γκολ της ισοφάρισης και να έχει άλλες δύο ασίστ, κι αυτές τον σκόρερ Ελ Αραμπί, αλλά τον Ολυμπιακό να μην γυρνάει ολοκληρωτικά το παιχνίδι, ίσως και λόγω της ακύρωσης του γκολ του Χασάν.

• Άραγε, θεωρεί ο Πέδρο ότι ο Ολυμπιακός με το πρεσάρισμα μπροστά του Καμαρά στα πρώτα 45 λεπτά κουράζει τον αντίπαλο κι έτσι στο β΄ ημίχρονο βάζοντας τον Φορτούνη τον βρίσκει ώριμο φρούτο στις ορέξεις του διεθνή άσου; Η, απλά κρίνει ότι το σχήμα με τα τρία κεντρικά χαφ ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα του και προσπαθεί να το ‘κουμπώσει’ με την παρουσία ενός καινούργιου πλέον προσώπου, του Εμβιλά, στη θέση του Γκιγιέρμε, που ήταν την προηγούμενη διετία, από τη συγκεκριμένη θέση, ο καταλύτης της «ερυθρόλευκης» ενδεκάδας;



• Η αλήθεια είναι ότι ο Εμβιλά το παλεύει. Δεν εντυπωσιάζει, αλλά προσπαθεί να «μπει» στην ομάδα. Θα βγει στο ημίχρονο, θα μπει αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο με την Ομόνοια, θα γίνει αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο με τον Παναιτωλικό, θα παίξει ολόκληρο το 90λεπτο στο φιλικό με τα Χανιά και δύο ημέρες αργότερα άλλα 75 λεπτά στο φιλικό με τον Λεβαδειακό! Έχει τις καλές του πάσες, έχει τις λάθος πάσες, έχει κάποια σωστά κοψίματα της μπάλας, σιγά σιγά προσαρμόζεται.

• Από την άλλη, ο Φορτούνης σχεδόν πάντα κάνει τη διαφορά όταν παίζει. Σχεδόν λέω, γιατί αγωνιζόμενος βασικός, για 58 λεπτά, στο πρώτο παιχνίδι με την Ομόνοια, κινήθηκε σε ρηχά νερά. Ψάχνει ίσως κι αυτός να βρει μία άλλη διάρκεια και σταθερότητα. Φαντάζομαι ότι δεν είναι το καλύτερο του να μπαίνει αλλαγή στο 90’ στον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ και στο 91’ στο 0-0 με την Ομόνοια στη Λευκωσία, όμως κι αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Οι προπονητές έτσι είναι, με τα καλά και με τα άσχημα τους. Παίρνουν κι αποφάσεις ολίγον…σπαστικές!

• Το θέμα είναι κάθε παίκτης του Ολυμπιακού να εμφανίζεται έτοιμος όποτε τον χρειάζεται η ομάδα. Έστω για λίγα λεπτά. Π.χ. ο Εμβιλά, και στα λίγα λεπτά που μπαίνει, βγάζει μία ετοιμότητα. Και μην ξεχνάμε ότι είναι παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας 22 φορές. Και είναι στα 30 του.

• Θέλω να πω ότι μπορεί να μην μας γοητεύει με την απόδοση του, αλλά αν μη τι άλλο βγάζει μία καλή νοοτροπία. Κι έχει κι αυτό τη σημασία του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x