Κώστας Νικολακόπουλος

Μία κουβέντα για 9 παίκτες του Ολυμπιακού…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr «μία κουβέντα» για κάθε έναν από εννέα παίκτες του Ολυμπιακού.

Μασούρας: Η ομάδα στην οποία έχει βάλει τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα ως παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Άρης! Οκτώ! Τα τέσσερα μάλιστα στο Χαριλάου! Στα πέντε τελευταία παιχνίδια όμως του Ολυμπιακού με τον Άρη δεν έχει σκοράρει.

Ροντινέι: Εάν επέλεξε αυτός να εκτελέσει τελευταίος πέναλτι ο Ολυμπιακός την Τετάρτη στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, δεν πρέπει να μας παραξενεύει! Με τον ίδιο να κτυπάει το τελευταίο πέναλτι, η Φλαμένγκο πέρυσι πήρε το Κύπελλο Βραζιλίας! Παρεμπιπτόντως, δεν είναι έξυπνο, εν τέλει, αυτό που κάνει, όταν το ντεπόζιτο δεν έχει πολλή βενζίνη, να κρατάει δυνάμεις για το τέλος, όπως συνέβη την Τετάρτη, που άρχισε να βγαίνει μπροστά και να είναι ο κανονικός Ρόντινεϊ από το 60’ και μετά-αλλά ως το 60’ να παίζει σε χαμηλές στροφές, με καλή πάντως αμυντική συμπεριφορά. Καλύτερα είναι να παίζει από την αρχή όπως πρέπει και όσο αντέχει. Υπάρχουν και παίκτες να έρθουν από τον πάγκο.

Αλεξανδρόπουλος: Δεν επιτρέπονταν να χάσει την κόντρα στο ξεκίνημα της φάσης που ο ΠΑΟ απείλησε με την κεφαλιά του Σπόραρ μόλις στο 13’. Και κάποια τακουνάκια χωρίς κανένα νόημα, καλύτερα θα ήταν να τα απέφευγε.

Ντόη: Στα τελευταία παιχνίδια το κυνηγάει το γκολ στις προωθήσεις του στις στατικές φάσεις, αλλά ούτε με την Κηφισιά, ούτε με τον ΠΑΟ έκανε τα καλύτερα τελειώματα. Δείχνει, πάντως, να πατάει καλά τον τελευταίο καιρό και στο ντέρμπι του Κυπέλλου είχε μία κρίσιμη επέμβαση, κυριάρχησε στον αέρα, διόρθωσε ένα λάθος του Φορτούνη, βγήκε πρώτος στην μπάλα, έκοψε, πέρασε και μπροστά. Λίγο πιο προσεκτικός πρέπει να είναι με την μπάλα στα πόδια, στις πάσες.

Νικολακόπουλος: Μία κουβέντα για 10 παίκτες του Ολυμπιακού

Ορτέγκα: Δεν εντυπωσίασε την Τετάρτη, όμως αυτή τη φορά κράτησε τη θέση του και βγήκε κάποιες φορές επικίνδυνα μπροστά, απειλώντας ακόμη και ο ίδιος για να σκοράρει. Μακάρι να συνεχίσει τουλάχιστον έτσι και να μην αρχίσει πάλι τα «κρύο-ζέστη».

Έσε: Παραμένει μαχητικός, αλλά σε πιο χαμηλές στροφές και δεν ξέρω αν είναι θέμα κόπωσης ή, έλλειψης εξτρά ποιότητας, όμως όταν βγαίνει μπροστά σπάνια κάνει σωστή πάσα η, καλό σουτ. Σε μία περίπτωση με τον ΠΑΟ ενώ έκλεψε ωραία την μπάλα, είχε δεξιά του τον Φορτούνη και δεν του έδωσε την μπάλα, δείχνοντας μάλλον ότι δεν έχει καθαρό μυαλό. Πρέπει δε να είναι πιο προσεκτικός στο πώς βάζει τα χέρια του στις στατικές φάσεις, γιατί βρήκε την μπάλα με το χέρι σε μία τέτοια περίπτωση, αλλά ευτυχώς γι΄ αυτόν ήταν ο αντίπαλος που πήρε την κεφαλιά σε πολύ κοντινή απόσταση.

Μαντί: Το χαμένο πέναλτι ήταν μουτζούρα, αλλά έκανε πολύ δυνατή εμφάνιση σε όλο το 120λεπτο. Έκοψε και έκλεψε πάρα πολλές μπάλες, ενήργησε άψογα ως 3ος στόπερ, πέρασε μπροστά δύο πάσες για φάσεις η μία καλύτερη από την άλλη. Και παίζοντας με κίτρινη από το 27’.

Νικολακόπουλος: Μία κουβέντα για 10 παίκτες του Ολυμπιακού

Ζέλσον: Μπορεί πάλι να έπαιξε λίγο (14 λεπτά), αφού παραπάνω δεν μπορεί, αλλά ήταν δραστήριος ο Πορτογάλος εξτρέμ, πάτησε περιοχή, σούταρε, πήρε φάουλ, ντρίμπλαρε, συνεργάστηκε. Αυτό που του λείπει είναι να αρχίσει να «πατάει» πιο καλά. Π.χ. σε μία στιγμή που έβγαινε για αντεπίθεση, κόπηκε μάλλον εύκολα.

Μπιανκόν: Πολλή δουλειά πάλι από τον Γάλλο στην άμυνα, τόσο χαμηλά, όσο και ψηλά. Και αρκετές πάσες μπροστά, συνήθως όμως όχι καλές. Με κρίσιμες επεμβάσεις, αλλά και με πρόβλημα στο να μαρκάρει σωστά τον αντίπαλο φορ (Σπόραρ) και τις δύο φορές που βρέθηκε σε φάσεις γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x