Stoiximan Super League

Κυρίαρχος Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη, πέρασε… αέρα από το «Κλ. Βικελίδης»!

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ! Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν χαρακτήρα μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό και επικράτησαν σβηστά 2-1 του ακίνδυνου Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Έβγαλε αντίδραση και έφυγε με το «διπλό» απ’ τη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός!

Πιο άνετο βράδυ από αυτό που περίμεναν και από αυτό που δείχνει το τελικό σκορ είχαν στο «Κλ. Βικελίδης» οι Πειραιώτες, επικρατώντας 2-1 του Άρη για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ουσιαστικά, το ματς κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο μέρος, με τον Ναβάρο να εκμεταλλεύεται στο 17’ την άστοχη έξοδο του Χουτεσιώτη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά μετά έγινε το 2-0 με τον Ροντινέι να αξιοποιεί το αυστηρό πέναλτι, το οποίο υπέδειξε ο Μόρτεν εις βάρος του Φαμπιάνο. Οι «κίτρινοι», οι οποίοι παρουσιάστηκαν άδειοι μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο Betsson, δεν είχαν αποθέματα για να αντεπιτεθούν, αλλά μπήκαν στο κόλπο λίγο πριν το τέλος, με το αυτογκόλ του Κίνι στο 90’+1’ έπειτα από γύρισμα του Ζαμόρα.

Πρώτη φορά αγωνίστηκε ως βασικός ο Ζέλσον Μαρτίνς, έδωσε ανάσες σε Φορτούνη και Ορτέγκα ο Καρβαλιάλ.

Στο μυαλό του κόουτς:
Με 4-3-3 παρέταξε τον Άρη ο Μάντζιος. Στο τέρμα ήταν ο Χουτεσιώτης λόγω των ενοχλήσεων στη μέση που ταλαιπωρούν τον Κουέστα. Στο κέντρο της άμυνας Φαμπιάνο και Ροζ, ενώ Οντουμπάτζο και Φεράρι ήταν τα ακραία μπακ. Βερστράτε, Πάρντο και Νταρίντα συνέθεσαν την τριάδα στα χαφ. Σουλεϊμάνοφ και Παναγίδης ήταν στα δύο «φτερά», ενώ ο Μορόν στην κορυφή.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε τον Ολυμπιακό ο Καρβαλιάλ. Στο τέρμα ο Πασχαλάκης, Ρέτσος και Ντόη τα δύο στόπερ, με τον Ροντινέι να βρίσκεται στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Κίνι στο αριστερό. Στα χαφ Έσε, Καρβάλιο και Αλεξανδρόπουλος. Ο Μασούρας ήταν στο δεξί «φτερό», ενώ ο Ζέλσον, ο οποίος πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού, στο αριστερό, με τον Ναβάρο να διατηρείται στην κορυφή.

Το ματς


Έπειτα από ένα εξουθενωτικό ματς για το Κύπελλο Betsson κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ο Άρης και ο Ολυμπιακός κλήθηκαν να βρουν τα αποθέματα για να ανταπεξέλθουν και στη συγκεκριμένη «μάχη». Τόσο σε επίπεδο δυνάμεων, όσο και πνευματικά. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πιο έτοιμοι να το κάνουν. Ίσως λόγω περισσότερων λύσεων, αλλά σίγουρα έδειξαν πιο αποφασισμένοι για να το πράξουν στο ξεκίνημα, παίζοντας για τη νίκη, η οποία έμοιαζε με μονόδρομο.

Στο 3ο λεπτό, ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να απειλήσει με τον Αλεξανδρόπουλο να σουτάρει από τα όρια της περιοχής, αλλά πάνω στον Ροζ, με τον Ροντινέι να σεντράρει, δίχως να βρει τον Ναβάρο, ο οποίος δεν είχε καλή θέση μέσα στην περιοχή. Οι Πειραιώτες πίεζαν ψηλά απ’ την αρχή, οδηγώντας σε λάθη τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν κρατούσαν μπάλα.

Άρης-Ολυμπιακός 1-2

Ο Βραζιλιάνος ήταν σε πολύ καλή μέρα, βρισκόταν σχεδόν μόνιμα κοντά στην περιοχή των «κίτρινων» και από δική του σέντρα προήλθε το 1-0, με τον Χουτεσιώτη να κάνει κακή έξοδο και τον Ναβάρο να λέει «ευχαριστώ», στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από κοντά με κεφαλιά στο 17’.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί έκανε και το 2-0 ο Ολυμπιακός. Στο 19’ ο Φαμπιάνο βρέθηκε ανάμεσα σε Ναβάρο και Μασούρα, πήδηξε για την κεφαλιά, βρίσκοντας με τον αριστερό αγκώνα τον Ισπανό φορ στο πρόσωπο και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ροντινέι ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε τη δουλειά του, όπως και κόντρα στον Παναθηναϊκό λίγες ημέρες πριν, γράφοντας το 2-0 στο 21’.



Πριν συμπληρωθεί ένα μισάωρο αγώνα, οι Πειραιώτες βρήκαν άλλες δύο ευκαιρίες. Στο 28’, σε μία φάση, η οποία ξεκίνησε και πάλι από τα πόδια του Ροντινέι, ο Αλεξανδρόπουλος κινήθηκε γρήγορα χωρίς την μπάλα, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο πάνω στον Χουτεσιώτη που μπλόκαρε. Αμέσως μετά ο Ναβάρο τροφοδότησε τον Ζέλσον, ο οποίος με σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.

Ο Άρης χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει τα πατήματά του μετά το 0-2, προσπάθησε να αντιδράσει στην τελική ευθεία και έπαιξε πιο ανοιχτά, με αποτέλεσμα να γίνει μεν πιο επικίνδυνος, αλλά και πιο ευάλωτος αμυντικά, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκουν χώρους για ένα τρίτο τέρμα. Στο 35’ έκανε επίσκεψη με προϋποθέσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού η ομάδα του Άκη Μάντζιου, αλλά ο Μασούρας γύρισε και έδιωξε προτού γίνει επικίνδυνη η κατάσταση.

Την καλύτερή του στιγμή για το τρίτο γκολ που αναφέραμε νωρίτερα ότι έψαξε η ομάδα του Καρβαλιάλ την είχε στην τελική ευθεία με τον Ζέλσον. Ο Πορτογάλος ελίχθηκε πολύ ωραία από τα αριστερά, αλλά δεν έψαξε την πάσα στον Ναβάρο, με το σουτ του να περνάει εκτός στο 42’.

Αναγκασμένος να παίξει πιο επιθετικά ήταν στο δεύτερο μέρος ο Άρης και λίγο μετά την ανάπαυλα, είχε ευκαιρία με τον Μορόν. Ο Ισπανός φορ βρέθηκε στο 46’ σε θέση βολής, σούταρε με τον Ντόη να του βάζει την κόντρα, παραχωρώντας το κόρνερ.

Το παιχνίδι κύλησε στο μεγαλύτερο διάστημα του β’ μέρους πάνω στα «θέλω» του Καρβαλιάλ και των Πειραιωτών, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ότι δεν είχαν τις ιδέες, τις λύσεις (βάσεις και της σημερινής κατάστασης των ποδοσφαιριστών τους) και τα αποθέματα για να μπουν ξανά στο κόλπο για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός είχε κάποιες ημιτελείς προσπάθειες, με τον Κίνι να γεμίζει στο 55’ για τον Ναβάρο, ο οποίος καθυστέρησε και απομακρύνθηκε από την περιοχή. Στο 61’ πήγε… στράφι η εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Αλεξανδρόπουλου, καθώς δεν βρήκε συμπαίκτη με το γύρισμά του.

Παρά τις αλλαγές ο Άρης δεν μπόρεσε να αλλάξει ιδιαιτέρως την εικόνα του ο Άρης, με τον Ολυμπιακό να φλερτάρει στο 80’ με το 3-0, από το γλυκό πλασέ του Καρβάλιο, που έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Στις καθυστερήσεις αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον, με τους «κίτρινους» να μειώνουν σε 2-1 με το αυτογκόλ του Κίνι μετά το γύρισμα του Ζαμόρα, αλλά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε.

Άρης-Ολυμπιακός 1-2

Το φιλμ του αγώνα μέσω του sport-fm.gr

MVP: Μπορεί ο Ναβάρο να συγκεντρώνει τα φώτα πάνω του, λόγω του γκολ για το 1-0 και του κερδισμένου πέναλτι για το 2ο γκολ, αλλά μακράν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού και του ματς ήταν ο Ροντινέι. Όργωσε τη δεξιά πλευρά στο πρώτο μέρος, στο οποίο παίχτηκε το ματς, ταλαιπωρώντας Φεράρι και Παναγίδη, με τις περισσότερες φάσεις των «ερυθρόλευκων» να ξεκινούν από τα δικά του πόδια.

Σφυρίχτρα: Αυστηρό δείχνει το πέναλτι το οποίο δίνει ο Δανός Μόρτεν εις βάρος του Φαμπιάνο στο 19’. Πάει μεν άτσαλα στη φάση ο στόπερ του Άρη, βάζοντας τον αγκώνα του, αλλά μοιάζει υπερβολική η υπόδειξη. Ο Άρης ζητάει πέναλτι υπέρ Ζαμόρα στο 87’, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο από το replay.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης - Οντουμπάτζο (67’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Ροζ, Φεράρι - Βερστράτε, Πάρντο (56’ Ζαμόρα), Νταρίντα - Σουλεϊμάνοφ (56’ Σαβέριο), Παναγίδης (76’ Φετφατζίδης), Μορόν (67’ Γκαρθία)

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης - Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη (85’ Μπιανκόν), Κίνι - Αλεξανδρόπουλος (78’ Καμαρά), Έσε, Καρβάλιο - Μασούρας, Μαρτίνς (64’ Ποντένσε), Ναβάρο (85’ Φορτούνης)

Διαιτητής: Κροχ Χάνσεν Μόρτεν (Δανίας)
Βοηθοί: Ντένις Βόλεμπεργκ Ράσμουσεν (Δανίας), Βίκτορ Σκίτε (Δανίας)
Τέταρτος: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
VAR: Χάνσεν Γιόνας (Δανίας), AVAR: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x