Κώστας Νικολακόπουλος

Οι «3» με τα 5 σερί 90λεπτα, το ροτέϊσον και οι «5» που έρχονται

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr περί ροτέϊσον στον Ολυμπιακό.

• Εκ της εμφανίσεως του Ολυμπιακού στα Γιάννινα, αλλά κι εκ του αποτελέσματος, ένα από τα ερωτήματα που έχουν γεννηθεί και θα ήταν ενδιαφέρον να έπαιρναν μία απάντηση είναι κι αυτό: θα έπρεπε ο Μαρτίνς να κάνει κάποιο ροτέϊσον η, καλώς παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με της ρεβάνς της Κύπρου (μοναδική, υποχρεωτική, αλλαγή, με τον Τζολάκη αντί του Σα κάτω από τα γκολπόστ).

• Είναι προφανές ότι το σκεπτικό του Πέδρο ήταν το εξής: «Το παιχνίδι στην Κύπρο έγινε Τρίτη, παίζουμε στα Γιάννινα την Κυριακή, άρα έχει η ομάδα πέντε 24ωρα για να φρεσκαριστεί. Και μετά έχει και διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων, οπότε γιατί να μην παίξουν οι ίδιοι και στα δύο παιχνίδια». Το σκεπτικό ασφαλώς κι ήταν λογικό. Όμως, πάντοτε υπάρχει κι η άλλη πλευρά του νομίσματος.

• Τι λέει η άλλη πλευρά; Ο Ολυμπιακός έδινε στα Γιάννινα το πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι του μέσα σε μόλις 17 ημέρες-και δη το δεύτερο σερί εκτός έδρας και με ταξίδι. Άρα, μιλάμε για ένα παιχνίδι ανά τρεις ημέρες. Κι αν το αναλύσουμε ακόμη περισσότερο; Τρεις παίκτες έπαιξαν και στα πέντε 90λεπτα! Τόσο ο Χολέμπας, όσο και ο Σεμέδο και ο Καμαρά.

• Άραγε, είναι σύμπτωση ότι η απόδοση τους ήταν πολύ χαμηλότερου επιπέδου από τα προηγούμενα παιχνίδια;…

• Ο Καμαρά μπορεί να έκανε και το χειρότερο του φετινό παιχνίδι. Δεν διακρίθηκε ούτε σαν 10άρι, στο α΄ ημίχρονο, ούτε σαν 8άρι, στο β΄ ημίχρονο. Έχουμε να θυμόμαστε από αυτόν ένα καλό μακρινό σουτ και ένα φάουλ κερδισμένο σε κάπως καλή θέση. Ακόμη και μία φορά που ξέφυγε ωραία από δεξιά, τέλειωσε τη φάση με μία εντελώς ακίνδυνη σέντρα. Άντε και να καταμετρήσουμε ένα κλέψιμο της μπάλας και μία καλή πίεση ψηλά. Κατά τα άλλα ο Μαντί ήταν σε πολύ μέτρια βραδιά. Πούλησε μπάλα, δεν πέρασε καλές σέντρες, είχε κακές πάσες, κακά κοντρόλ και μία φορά που βρέθηκε στην περιοχή για να σουτάρει από καλή θέση, σημάδεψε τα περιστέρια.

• Ο Σεμέδο, έστω κι αν παίζει σε μία θέση που χρειάζεται τα λιγότερα τρεξίματα από κάθε άλλο συμπαίκτη του, αυτός κι αν ήταν σε κακή βραδιά. Είναι ζήτημα να έκοψε δύο επιθέσεις του ΠΑΣ. Από εκεί και πέρα, όποτε βγήκε μπροστά δεν απείλησε, έκανε και λάθος πάσες και γενικά δεν φάνηκε σε καμία στιγμή. Στο δε γκολ του ΠΑΣ, αλλά και στο δοκάρι, απλά κοιτούσε. Αν δεν ήταν ο Μπα δίπλα του, ο Ολυμπιακός θα έχανε στα Γιάννινα…

• Ο Χολέμπας, τέλος, έβγαλε μία εικόνα παίκτη που έπαιξε νορμάλ για περίπου 30-35 λεπτά. Από εκεί κι έπειτα, το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο στις πάσες του, σε βαθμό που τον λες κι εκνευριστικό. Η αλήθεια είναι ότι το πάλεψε, μπροστά έβγαλε ορισμένες πολύ καλές συνεργασίες με τον Βαλμπουενά, αλλά όταν ήρθε η στιγμή να βγάλει την καλή τη σέντρα απέτυχε κι έτσι μας απομένουν μία-δύο καλές πάσες του στο δημιουργικό κομμάτι και κάποιες επεμβάσεις πίσω χάρη στις καλές τοποθετήσεις του. και προς το τέλος του αγώνα απέτυχε να κόψει τον Κριζμάν σε φάση που μπορούσε να στοιχίσει γκολ στον Ολυμπιακό.

• Συμπέρασμα; Οι παίκτες τους οποίους ο Μαρτίνς εμπιστεύθηκε για πέμπτη στη σειρά 90λεπτο δεν τράβηξαν στα Γιάννινα κι αυτό είναι κάτι που πιθανότατα να πρέπει να ληφθεί υπόψιν από τον προπονητή και για το μέλλον.

• Ο Πορτογάλος προπονητής έχει ήδη χρησιμοποιήσει 19 παίκτες σε αυτά τα πέντε πρώτα παιχνίδια της σεζόν-αριθμός καθόλου μικρός. Αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι κατά βάση οι ίδιοι και οι ίδιοι παίκτες έχουν τραβήξει το κουπί. Και οι Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί έχουν παίξει και στα πέντε παιχνίδια κι αυτοί! Απλά σε σχέση με Χολέμπας, Σεμέδο και Καμαρά, ο καθένας τους σε ένα από τα πέντε παιχνίδια είχε μπει αλλαγή κι είχε πάρει μία ανάσα. Ο δε Μασούρας έπαθε θλάση, γι΄ αυτό δεν έπαιξε με τον ΠΑΣ…

• Έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσαν να παίξουν παραπάνω και ο Σισέ και ο Φορτούνης και ο Χασάν και ο Μπρούνο ακόμη. Αλλά, τέλος πάντων, με τους πέντε καινούργιους (Μπρούμα, Βινάγκρε, Τιάγκο, Πέπε, Ντρέγκερ) λογικά θα γίνει πιο εύκολο το ροτέϊσον…

Άσχετο: Καινούργιος προπονητής της Νότιγχαμ; Εγώ θα έψαχνα Βρετανό, που έχει την λεγόμενη τεχνογνωσία κι έχει ανεβάσει τουλάχιστον μία ομάδα από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ. Η, μάλλον, δύο ομάδες...Και που δεν αλλάζει κλαμπ στο νησί σαν τα πουκάμισα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x