Κώστας Νικολακόπουλος

Ποιοι άλλοι εκτός του Μπακαμπού έχουν βάλει δύο γκολ στο πρώτο παιχνίδι τους στο Καραϊσκάκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ιστορικές στιγμές για γκολ του Ολυμπιακού στο σπίτι του!

Μη νομίζετε ότι είναι τόσο πιο απλό πράγμα να κάνεις ντεμπούτο στο Καραϊσκάκη και να βάζεις δύο γκολ για λογαριασμό του Ολυμπιακού, όπως έκανε την Κυριακή ο Μπακαμπού στο 2-0 επί του Ατρόμητου. Η «ερυθρόλευκη» φανέλα είναι βαριά και το Καραϊσκάκη δεν είναι εύκολη έδρα-όχι μόνο για τους αντίπαλους του Ολυμπιακού, αλλά ούτε καν για τους παίκτες του.

Αυτό που έκανε ο Κονγκολέζος δεν ήταν και τόσο…εύκολο, αν και έχει μία ευχέρεια όπως φαίνεται να ξεκινάει καλά με τις καινούργιες ομάδες του, αν κρίνουμε με το ότι στη Μαρσέιγ σκόραρε στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση, στο 2-2 εκτός έδρας με τη Λανς τον περασμένο Γενάρη, παρότι μπήκε αλλαγή, στο 75’-το γκολ το έβαλε μόλις δύο λεπτά μετά, στο 77’! Με τη Βιγιαρεάλ και την κινέζικη Γκουοάν είχε σκοράρει στο δεύτερο του παιχνίδι, ενώ και με τον Ολυμπιακό το ίδιο έκανε, αν θυμηθούμε ότι είχε μπει τις προάλλες αλλαγή στο Χαριλάου, στην ήττα 1-2 από τον Άρη.

Για να ξαναγυρίσουμε, όμως, στο θέμα μας: εδώ και μία ολόκληρη 15ετία, υπάρχουν μόνο δύο άλλοι παίκτες που έβαλαν δύο γκολ κάνοντας ντεμπούτο στο Καραϊσκάκη με τη φανέλα του Ολυμπιακού! και το φοβερό είναι ότι και οι δύο το έκαναν το ίδιο παιχνίδι! Αναφέρομαι στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και στον Γκερέρο που είχαν πετύχει όλα τα γκολ του Ολυμπιακού στο 4-0 επί της Λουκέρνης τον Αύγουστο του 2018 για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Τα δύο πρώτα ο Έλληνας, τα άλλα δύο ο Ισπανός.

Πριν 15 χρόνια, το Σεπτέμβριο του 2007, είχαν κάνει το ίδιο πράγμα, είχαν βάλει από δύο γκολ ο καθένας, σε ένα 6-2 επί του ΟΦΗ, ο Κοβάσεβιτς κι ο (επίσης Κονγκολέζος) Λούα Λούα, παίζοντας για πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό σε αγώνα πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη. Και οι δύο, πάντως, λίγες ημέρες πριν είχαν κάνει ντεμπούτο στο ίδιο γήπεδο, στο Ολυμπιακός-Λάτσιο 1-1 για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Νικολακόπουλος-Ολυμπιακός: Πριν τον Μπακαμπού

Τον Οκτώβριο του 2010 ήταν ο Μιραλάς που είχε βάλει δύο γκολ στο 3-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου, παίζοντας για πρώτη φορά βασικός στο Καραϊσκάκη. Κι εδώ, όμως, υπάρχει ένα αλλά: ο Κέβιν είχε νωρίτερα παίξει στο Καραϊσκάκη σε δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού, μπαίνοντας ως αλλαγή.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ιερά τέρατα της ιστορίας του Ολυμπιακού, θρυλικοί γκολτζήδες όπως οι Αναστόπουλος, Αλεξανδρής, Τζόρτζεβιτς, Ίβιτς, Ελ Αραμπί, Μήτρογλου, αλλά και αστέρια όπως οι Ριβάλντο, Ντέταρι, Προτάσοφ δεν είχαν καταφέρει αυτό που έκανε ο Μπακαμπού, αλλά και οι Λάζαρος και Γκερέρο!

Στο δε παλιό Καραϊσκάκη, ήταν ο Βαΐτσης, που το Μάρτιο του 1986 είχε παίξει για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο με τον Ολυμπιακό, βάζοντας δύο γκολ σε ένα 4-0 επί του Πανσερραϊκού.

Στο ΟΑΚΑ, έδρα του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια, είχε παίξει για πρώτη φορά σε εντός έδρας παιχνίδι με την «ερυθρόλευκη» ο… Ζίζι Ρόμπερτς και είχε βάλει και τα δύο γκολ στο Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0 τον Σεπτέμβριο του 2001.

Αναφερόμαστε, βέβαια, σε αγώνες πρωταθλήματος κι Ευρώπης, αφού στο Κύπελλο και δη στους πρώτους εύκολους αγώνες ήταν πολλοί οι παίκτες του Ολυμπιακού που είχαν βάλει στο πρώτο τους παιχνίδι στο Καραϊσκάκη (η, το ΟΑΚΑ) δύο γκολ. Ένας από αυτούς κι ο μεγάλος Τζιοβάνι, που τον Αύγουστο του 1999 είχε κάνει δύο γκολ στο παρθενικό παιχνίδι του στο ΟΑΚΑ, σε ένα 5-0 επί της Νάουσας στο Κύπελλο. Με τη διαφορά ότι ο Τζίο παίζοντας πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό αγώνα στο ΟΑΚΑ με τα «ερυθρόλευκα» είχε κάνει δύο γκολ επί της Ρεάλ Μαδρίτης σε εκείνο το ιστορικό 3-3 τον Σεπτέμβριο του 1999!!!


Κατά τα άλλα, ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς είναι μέχρι τώρα ο δεύτερος καλύτερος σε απόδοση παίκτης του πρωταθλήματος Σερβίας!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x