Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Παναθηναϊκός χειρότερος του Ολυμπιακού στα τελευταία ντέρμπι: Και οι δύο δεν σκοράρουν…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr την εικόνα των δύο αιώνιων του ελληνικού ποδοσφαίρου στα τελευταία τους ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα (και στο Κύπελλο).

· Λέμε για την αδυναμία του Ολυμπιακού να κερδίσει ντέρμπι, αλλά ας το δούμε λίγο πιο…σφαιρικά. Ας δούμε τι έχουν κάνει και ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Παναθηναϊκός στα τέσσερα-πέντε τελευταία ντέρμπι που έχουν δώσει τη φετινή σεζόν. Αναφέρομαι στα πιο πρόσφατα ντέρμπι και όχι σε εκείνα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου (ΠΑΟ-ΑΕΚ 2-1, ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 1-2, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2), δηλαδή των πέντε-έξι πρώτων αγωνιστικών. Και θα βρούμε ενδιαφέροντα πράγματα.

· Ο Ολυμπιακός δεν έχει νίκη στα τέσσερα τελευταία του ντέρμπι, εντός κι εκτός έδρας. Έχει, για την ακρίβεια, τρεις ισοπαλίες για το πρωτάθλημα (με τον Παναθηναϊκό 1-1 στη Λεωφόρο, με την ΑΕΚ 0-0 στο Καραϊσκάκη και με τον ΠΑΟΚ 0-0 στην Τούμπα). Και μία ήττα για το Κύπελλο (0-3 από την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια).

· Ο Παναθηναϊκός δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία του ντέρμπι, εντός κι εκτός έδρας. Έχει, για την ακρίβεια, στο πρωτάθλημα μία ισοπαλία (το 1-1 με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο) και δύο ήττες (0-1 από την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια και 0-3 από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο). Και στο Κύπελλο μία ισοπαλία (1-1 με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο) και μία ήττα (0-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα).

· Κοινώς, εδώ και τέσσερις μήνες ο Παναθηναϊκός είναι που έχει ακόμη χειρότερα αποτελέσματα στα ντέρμπι από τον Ολυμπιακό. Ειδικά στο πρωτάθλημα, που αυτή την στιγμή μας ενδιαφέρει, ο Ολυμπιακός έχει τουλάχιστον τρεις ισοπαλίες σε τρία ματς, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει μία ισοπαλία και δύο ήττες σε τρία ματς!

Νικολακόπουλος: Το άρθρο του για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

· Κοινό χαρακτηριστικό τους η αδυναμία στο σκοράρισμα, αφού έχουν βάλει από μόλις ένα γκολ σε αυτά τα τρία ντέρμπι, τα γκολ από τα οποία προέκυψε το μεταξύ τους 1-1 στη Λεωφόρο! Το δε γκολ του ΠΑΟ ήταν από πέναλτι στο τελευταίο λεπτό.

· Στο αμυντικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός στέκεται πολύ καλύτερα, αφού στα τρία ντέρμπι έχει φάει μόνο το γκολ από το πέναλτι στη Λεωφόρο, αντιθέτως από τον Παναθηναϊκό που έχει παθητικό πέντε γκολ, έχοντας δεχθεί γκολ και στα τρία ντέρμπι.

· Στα ντέρμπι του Κυπέλλου είναι χάλια και οι δύο, με τον Ολυμπιακό να έχει το 0-3 από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να έχει το 0-2 και το 1-1, άρα συνολικό 1-3, από τον ΠΑΟΚ.

· Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πραγματικά το πρόβλημά τους στο σκοράρισμα, με τον Ολυμπιακό σε τέσσερα ντέρμπι (πρωταθλήματος και Κυπέλλου) έχει βάλει μόλις ένα γκολ και τον Παναθηναϊκό σε πέντε ντέρμπι (πρωταθλήματος και Κυπέλλου) να έχει βάλει μόνο δύο γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x