Κώστας Νικολακόπουλος

Και όμως, το πρωτάθλημα φέτος δεν κρίθηκε ούτε στα ντέρμπι, ούτε με τους μικρούς! Κρίθηκε…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr πού κρίθηκε το φετινό πρωτάθλημα, για όποιον δεν το έχει καταλάβει.

• Τέλειωσε το πρωτάθλημα και ευκαιρία για απολογισμούς -από τους οποίους παρεμπιπτόντως μπορεί να προκύψουν ενδιαφέροντα πράγματα.

• Για παράδειγμα η απόλυτη ισορροπία αποτελεσμάτων στα ντέρμπι μεταξύ των τριών παραδοσιακών μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι πραγματικά εκπληκτικό, αλλά Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μοιράστηκαν 30 βαθμούς, παίρνοντας από 10 η κάθε μία ομάδα! Και προσέξτε πόσο ακόμη πιο απίστευτος είναι ο τρόπος με τον οποίο μοιράστηκαν τα πάντα…

• Ο 3ος Ολυμπιακός πήρε πέντε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό (1-0 στο Καραϊσκάκη, 1-1 στη Λεωφόρο και 0-0 στο Καραϊσκάκη) και πέντε βαθμούς από την ΑΕΚ (3-1 στη Φιλαδέλφεια, 0-0 στο Καραϊσκάκη και 0-0 στη Φιλαδέλφεια).

• Ο 2ος Παναθηναϊκός πήρε πέντε βαθμούς από τον Ολυμπιακό (2-0 στη Λεωφόρο, 0-0 στο Καραϊσκάκη και 1-1 στη Λεωφόρο) και πέντε βαθμούς από την ΑΕΚ (2-1 στη Λεωφόρο, 0-0 στη Φιλαδέλφεια και 0-0 στη Λεωφόρο).

• Η 1η ΑΕΚ πήρε πέντε βαθμούς από τον Ολυμπιακό (3-1 στο Καραϊσκάκη, 0-0 στη Φιλαδέλφεια και 0-0 στο Καραϊσκάκη) και πέντε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό (1-0 στη Φιλαδέλφεια, 0-0 στη Λεωφόρο και 0-0 στη Φιλαδέλφεια).

• Αναπόφευκτο το ερώτημα: Αφού το πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στα ντέρμπι, πού κρίθηκε;

• Μήπως στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ; Σε έναν πολύ μικρό βαθμό είναι η απάντηση, καθώς η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ πήρε εννιά βαθμούς (4-0 και 2-0 μέσα, 1-0 έξω), ενώ ο Ολυμπιακός εφτά (3-1 μέσα, 1-0 και 0-0 έξω) και ο Παναθηναϊκός άλλους εφτά (2-1 και 2-1 έξω, 1-1 μέσα).

Νικολακόπουλος: Το πρωτάθλημα φέτος κρίθηκε...

• Μήπως κρίθηκε το πρωτάθλημα με τις μικρότερες ομάδες; Και εδώ η απάντηση είναι ίδια: Και δη σε έναν ακόμη πιο μικρό βαθμό, καθώς η ΑΕΚ εδώ έχασε οκτώ βαθμούς (με Βόλο 0-1, ΠΑΣ 1-2, με Αστέρα 1-1), ο Ολυμπιακός έχασε οκτώ βαθμούς (με Αστέρα 0-0, με Βόλο 1-1, με Ατρόμητο 1-1, με ΠΑΣ 2-2) και ο Παναθηναϊκός έχασε εννιά βαθμούς (με Ιωνικό 1-1, με ΟΦΗ 1-1, με Αστέρα 0-1, με Βόλο 0-0).

• Τότε, πού… διάολε κρίθηκε το πρωτάθλημα; Και δεν μιλάω εδώ για διαιτησία, αλλά καθαρά για τα αποτελέσματα. Η απάντηση είναι ότι κρίθηκε από τον Άρη του Καρυπίδη!

• Η ΑΕΚ πήρε και τους 12 βαθμούς από τον Άρη (3-1 και 3-0 μέσα, 2-0 και 2-1 έξω), ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε 10 (2-1 και 2-1 έξω, 1-0 μέσα κι 1-1 μέσα) και ο Ολυμπιακός πήρε μόνο τέσσερις (1-0 και 2-2 μέσα, 1-2 και 1-2 έξω)!

• Κάπως έτσι, το +10 της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό έχει προέλθει κατά βάση από το +8 των αγώνων τους με τον Άρη (+12 η μεν, +4 ο δε) και κατά πολύ δευτερεύοντα ρόλο από το +2 των αγώνων τους με τον ΠΑΟΚ (+9 η μεν, +7 ο δε). Το δε +5 της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό έχει προέλθει από το +2 των αγώνων τους με τον Άρη (+12 η μεν, +10 ο δε), από το +2 των αγώνων τους με τον ΠΑΟΚ (+9 η μεν, +7 ο δε) και από το +1 των αγώνων τους με τον Αστέρα στην Τρίπολη (ισοπαλία η μεν, ήττα ο δε).

• Πλάκα πλάκα, ο χειρότερος Άρης της τελευταίας πενταετίας υπήρξε ο ρυθμιστής του φετινού πρωταθλήματος. Τραγικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

• Και κάτι τελευταίο: Ο Αστέρας αποδείχθηκε η πιο τίμια ομάδα του πρωταθλήματος, υπό την έννοια ότι από την Τρίπολη δεν πέρασε καμία μεγάλη ομάδα -κέρδισε τον Παναθηναϊκό και υποχρέωσε σε ισοπαλίες Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Και ακόμη και εκτός έδρας ο Αστέρας ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 97' στην Τούμπα, έχασε 0-1 στη Λεωφόρο με πέναλτι στο 80' και στη Φιλαδέλφεια έπαιζε με 10 παίκτες από το 3ο λεπτό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x