Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Γκιγιέρμε, ο Καφού και ο Σουρλής!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό και τον Καφού ενόψει του τελικού του Κυπέλλου κι όχι μόνο.

· Είναι αλήθεια ότι όσο περισσότερο βλέπω τον Καφού, τόσο κι αμφιβάλλω για την επιτυχία της επιλογής του Μαρτίνς να τον φέρει στον Ολυμπιακό. Αλλά για να είμαι ειλικρινής έχω επηρεαστεί από κάτι που έχει πει ο Γκιγιέρμε και θέλω να τον ξαναδώ τον Πορτογάλο.

· Ο Γκιγιέρμε σε ανύποπτο χρόνο είχε εκφράσει στο Ρέντη την άποψη ότι ο Καφού είναι πολύ καλός κεντρικός μέσος. Προφανώς του αρέσει του Βραζιλιάνου ότι ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του διακρίνεται για την καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που το έχει βέβαια κι ο ίδιος ο Γκι.

· Πραγματικά τον πρόσεξα πολύ στο φιλικό με τον Ατρόμητο τον Καφού, σε ένα ρόλο άλλοτε Νο 6, με λίγο πιο μπροστά του τον Καμαρά κι άλλοτε Νο 8, με λίγο πιο πίσω του τον Καμαρά. Νομίζω ότι για εξάρι δεν κάνει με τίποτα. Όχι μόνο δεν είναι καλός ανασταλτικά, αλλά ενίοτε γίνεται κι επικίνδυνος όταν βρίσκεται λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού με την αδυναμία του να κόψει.

Στο μοναδικό γκολ του αγώνα, έχασε παντελώς τον σκόρερ του Ατρόμητου, ενώ δύο φορές έχασε την μπάλα που ήταν υπό τον έλεγχο του και βγήκαν ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Περιέργως, ενώ είναι ψηλό και γεροδεμένο παιδί, δεν μπαίνει σε μονομαχίες και δεν καθαρίζει φάσεις στο αμυντικό κομμάτι.

· Σαν οκτάρι είναι καλύτερος ο Πορτογάλος, γιατί έχει καλό κοντρόλ και την κυκλοφορεί την μπάλα, κάνει αλλαγές με 30άρες πάσες στα πλάγια.

Αποτελεί ενδιαφέρον κομμάτι του παιχνιδιού του ότι προσπαθεί να βγάλει έξυπνες πάσες μπροστά, παίζοντας κάθετα, αλλά όσες φορές το επιχείρησε οι μπαλιές του ήταν καλές, αλλά όχι τόσο καλές ώστε να περάσουν στους συμπαίκτες του κυνηγούς-όλες κόπηκαν.

Ενδιαφέρον κομμάτι είναι κι ότι πλασάρεται κοντά η, μέσα στην αντίπαλη περιοχή για να σουτάρει, καθώς το σουτ από τα 20-25 μέτρα θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά σημεία του. Είμαι υποχρεωμένος, όμως, να καταγράψω ότι ενώ επιχείρησε τουλάχιστον τέσσερα σουτ, κανένα δεν ήταν απειλητικό για την αντίπαλη εστία. Ειδικά μάλιστα το ένα ήταν από άριστη θέση.

· Στέκομαι στον Καφού γιατί όταν ήταν να γίνει πριν 15 ημέρες ο τελικός, στην τελευταία πρόβα ενδεκάδας ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε μέσα-μαζί με Μπουχαλάκη, Καμαρά (με Βαλμπουενά και Φορτούνη κάτι μεταξύ εξτρέμ και δεκαριών). Και δεν θεωρώ καθόλου απίθανο να το έχει ακόμη στο μυαλό του ο προπονητής για τον αυριανό τελικό. Η εικόνα του Καφού στο Περιστέρι έδειξε ότι πιθανότατα δεν θα ήταν μία καλή επιλογή του προπονητή στον τελικό που ήταν να γίνει 30 Αυγούστου.

· Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά μου έχει κάνει εντύπωση ότι όσες φορές ο Καφού έπαιξε στην αρχική ενδεκάδα κινήθηκε σε πολύ χαμηλούς τόνους, επί της ουσίας στα ρηχά νερά. Πιο καλός ήταν όταν έμπαινε αλλαγή στο β΄ μισό του β΄ ημιχρόνου! Ίσως επειδή είναι βαρύ σκαρί, οι αντοχές του να μην είναι μεγάλες; Δεν ξέρω. Όμως, όταν στο τελευταίο 20λεπτο του φιλικού με τον Ατρόμητο ο πιτσιρικάς ο Σουρλής πήρε τη θέση του, ο Ολυμπιακός ήταν σαν να έπαιζε με παίκτη παραπάνω!

· Ο μικρός μέσα σε λίγα λεπτά πρόλαβε κι έκανε τέσσερα-πέντε πολύ ωραία πράγματα και να φανεί σε βαθμό που να κερδίσει εντυπώσεις-και δεν θα μου προκαλούσε καμία έκπληξη αν ο Μαρτίνς τον βάλει αλλαγή αύριο στον τελικό. Έκλεψε μπάλες, μπήκε δυναμικά σε φάσεις, έβγαλε ψυχραιμία, κέρδισε φάουλ, πέρασε καλές πάσες κι έκανε και μία φανταστική κούρσα 60 μέτρων πάνω στην γραμμή του πλαγίου!

· Αν καταλαβαίνω σωστά, ο Πέδρο τον θέλει τον Καφού γιατί, απόντος πλέον του Γκιγιέρμε, του λείπει ένας χαφ να φιλτράρει το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Καφού θεωρητικά δεν είναι κακός σε αυτό, κι έχει και πάσα-θυμάμαι π.χ. πόσο ωραία είχε ξεκινήσει την καλύτερη αντεπίθεση της ομάδας σε όλο το 90λεπτο στο Περιστέρι, συνεργαζόμενος με τον Βαλμπουενά. Αλλά στο δικό μου το μυαλό είναι ακόμη ένα μεγάλο ερωτηματικό. Από εκεί και πέρα, μακάρι το παιδί να παίξει και να μας δώσει τις καλύτερες απαντήσεις.

Άσχετο:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

???????? #tb#trip#tourist

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SOFIA (@sofijamilo) στις


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x