Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κουντέ σαν…Φορτούνης κι ο Αγκιμπού σαν…πολυεργαλείο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Κουντέ και τον Αγκιμπού Καμαρά!

· Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η εικόνα του Ολυμπιακού χθες με τον Άρη στο Καραϊσκάκη, μετά τα πρώτα πέντε-δέκα λεπτά και έως περίπου το 35’ ήταν απογοητευτική. Όχι με την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν θα έχει προβλημα με τέτοια εικόνα, αλλά με την πρωταθλήτρια…Γιβραλτάρ!

· Ο Άρης δημιούργησε κάποιες σημαντικές φάσεις με το παραγωγικό παιχνίδι του, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού τον…βοηθούσαν όσο μπορούσαν. Τα χθεσινά πουλήματα της μπάλας και οι τραγικές επιλογές κάποιες στιγμές των Παπασταθόπουλου, Εμβιλά, Σεμέδο, Τζολάκη, Μασούρα, εάν γίνουν σε επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον αντίπαλο έτοιμο να τιμωρήσει, θα φέρουν τεράστιο πρόβλημα στον πρωταθλητή Ελλάδας. Αν κάποιος πιστεύει ότι η Νέφτσι Μπακού θα είναι…καφενείο, θα κινδυνεύσει να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων την άλλη Τετάρτη…

· Σε ατομικό επίπεδο θα ήθελα να σταθώ σε δύο παίκτες.

· Πρώτα στον Κουντέ, που συνέχισε αυτό το, ας το πούμε περίεργο, σερί του, να είναι πολύ καλύτερος όταν μπαίνει αλλαγή, παρά όταν παίζει βασικός! Το ματς με τον Άρη ήταν το τρίτο στο οποίο ο Καμερουνέζος έπαιξε αλλαγή, αυτή τη φορά μισή ώρα, όσο είχε παίξει και με τη Ζάλτσμπουργκ (την πρώτη φορά είχε συμμετοχή για μόλις 15 λεπτά). Και τώρα, ο Κουντέ έδειξε πολύ απλά ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά με κάποιες κινήσεις του μέσα στο παιχνίδι, όπως αυτή η μπούκα που έκανε κατά μέτωπο και το ωραίο γύρισμα στο Ραντζέλοβιτς για το 3-0.

Ο Κουντέ σαν…Φορτούνης κι ο Αγκιμπού σαν…πολευργαλείο!

Η αίσθηση που μου δίνει, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, είναι ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο σαν πρώτη αλλαγή, να είναι ο 12ος παίκτης, όπως ήταν ο Φορτούνης, όταν ερχόμενος από τον πάγκο άφηνε το στίγμα του. Ο Αφρικάνος μέσος, που χθες έπαιξε στην «κανονική» του θέση, σαν 8άρι, ζητούσε πολύ την μπάλα και με την άνεση που έχει στις πάσες έδωσε μία νότα εξτρά ποιότητας. Αντίθετα, τις δύο φορές που ξεκίνησε βασικός ήταν σε αρκετά έως πολύ πιο κάτω επίπεδο, προφανώς γιατί είναι πίσω από δυνάμεις.

· Ένας άλλος Αφρικάνος, ωστόσο, μας ιντρίγκαρε περισσότερο χθες, καθότι τον βλέπαμε για πρώτη φορά. Ο λόγος φυσικά για τον Αγκιμπού Καμαρά, που στο πρώτο του ημίχρονο στον Ολυμπιακό πρόλαβε κι έπαιξε σε τρεις διαφορετικές θέσεις, επιβεβαιώνοντας ότι αν μη τι άλλο είναι πολυσύνθετος παίκτης: ξεκίνησε σε ρόλο έξω αριστερά που έκλινε προς τα μέσα, συνέχισε σε ρόλο κεντρικού χαφ και τέλος σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού, λίγο πίσω από τον σέντερ φορ.

Ο Κουντέ σαν…Φορτούνης κι ο Αγκιμπού σαν…πολευργαλείο!

Η εικόνα του σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Ξεκίνησε φανερά τρακαρισμένος, χάνοντας την μπάλα και κάνοντας λάθος πάσες, γενικότερα χωρίς να δείχνει σιγουριά στις μεταβιβάσεις του, όμως όσο του έφευγε το άγχος από την ανεπίσημη πρώτη του με τα «ερυθρόλευκα», τόσο κι άρχισε να δουλεύει μέσα στο γήπεδο. Αρχικά σε επίπεδο να κλέβει, να κόβει, να έχει καλές επιστροφές και τρεξίματα και στη συνέχεια πιο δημιουργικά, σε τετραγωνικά πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Όπως σε μία στιγμή που έκανε ωραία κίνηση και πέρασε καλή μπαλιά η, σε μία άλλη στιγμή που από δικό του κλέψιμο πήγε να δημιουργηθεί φάση.

Έτσι όπως τον είδαμε χθες, έτοιμος για τον ολυμπιακό δεν είναι, αλλά ας κρατήσουμε πισινή, γιατί όσοι τον ζουν καθημερινά στο Ρέντη, λένε γι΄ αυτόν πολύ καλύτερα πράγματα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x