Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μαρτίνς δίνει ευκαιρία σε Μπρούνο, εμπιστεύεται Τζολάκη, αξιοποιεί Σουρλή!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα (λίγα) κέρδη του Ολυμπιακού από το χθεσινό τεστ στο Περιστέρι.

• Τι μπορούμε να κρατήσουμε από το χθεσινό φιλικό, δεύτερο και τελευταίο, του Ολυμπιακού πριν την καινούργια σεζόν;

• Ότι ένας παίκτης που ήταν δεδομένα υπό παραχώρηση, ο Μπρούνο, με τον Άρη και τον Ατρόμητο να κάνουν αμάν και πώς για την απόκτηση του, ήταν το πιο ζωντανό στοιχείο της ομάδας! Ο Μαρτίνς τον δοκίμασε στα άκρα της άμυνας, από δεξιά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κι απ΄ όσα είδαμε καταλαβαίνουμε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να αφήσει να φύγει ο Βραζιλιάνος, τουλάχιστον μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, παιχνίδι που μπορεί να αποδειχθεί ευκαιρία στον παίκτη για να σώσει την καριέρα του στον πρωταθλητή Ελλάδας.

• Η χρησιμοποίηση του σε ρόλο δεξιού μπακ για 67 λεπτά ήταν η ιδέα του Μαρτίνς για να καλύψει το κενό στη θέση ενόψει του τελικού. Αρχικά, είχε αποφασίσει να παίξει με τον Ραντζέλοβιτς δεξί μπακ-για την ακρίβεια ο Σέρβος θα ήταν στην ενδεκάδα σε αυτό το ρόλο αν ο τελικός γίνονταν στις 30 Αυγούστου, όπως είχε οριστεί. Αλλά προφανώς μέσα από τις προπονήσεις ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε απόφαση και προτίμησε χθες, στην τελική πρόβα τον Μπρούνο. Ίσως γιατί έμαθε ότι στον Ατρόμητο ο Κάναντι τον είχε βάλει σε αρκετά παιχνίδια στα πλάγια της άμυνας.

• Η ουσία είναι ότι χθες ο Μπρούνο μετά από ένα πολύ χαμηλών τόνων ξεκίνημα (π.χ. γυρίζοντας συνεχώς την μπάλα στα στόπερ και τον γκολκίπερ), άρχισε να ανεβαίνει όσο προχωρούσε το ματς κι έπαιρνε ψυχολογία, με συνέπεια αν μη τι άλλο να αποτελέσει ένα καλό εργαλείο από τα πλάγια-αμυντικά προβλήματα δεν είχε, ενώ όταν πήρε λίγο τα πάνω του κι έβγαινε μπροστά ήταν πραγματικά πολύτιμος στην επιθετική ανάπτυξη.

• Τι του έλειπε; Ένα καλό τελείωμα, είτε σε επίπεδο πάσες, είτε σε επίπεδο σέντρας, είτε σε επίπεδο σουτ. Μακάρι να μην υστερεί σε αυτό το κομμάτι και να είναι θέμα ψυχολογίας, δηλαδή παίρνοντας άλλο ηθικό να βοηθάει και σε αυτό το, πολύ σημαντικό, τομέα, που είναι η δημιουργία του γκολ και το ίδιο το γκολ. Προς το τέλος του ματς, βλέποντας ότι είναι καλά, πήρε πρωτοβουλία και σούταρε δύο φορές (άστοχα) με το αριστερό από πλάγια.

• Τέλος πάντων, νομίζω ότι ο Μπρούνο θα είναι ο ένας ακραίος μπακ του Ολυμπιακού στον τελικό και από εκεί και πέρα, ποιος ξέρει, μπορεί κι ο Μαρτίνς να βρει μία εναλλακτική λύση από το πουθενά για μπακ απ του Ραφίνια! Εξαρτάται από τον ίδιο τον παίκτη, που μην ξεχνάμε ήρθε στον Ολυμπιακό ως επιλογή του ίδιου του προπονητή, με το σύλλογο να πληρώνει κάποια λεφτά για την αγορά του από την αυστριακή Λασκ Λιντς.

• Ήταν άτυχος πέρσι με τον σοβαρό τραυματισμό του ακριβώς πάνω (Δεκέμβρη) που πήγαινε να βρει μία θέση μέσα η, «γύρω» από την ενδεκάδα, αλλά εξίσου αλήθεια ήταν ότι και σε κάποιες ευκαιρίες που πήρε τα έκανε θάλασσα (βλέπε αψυχολόγητο πέναλτι στο 90’ στην Τουρκία με την Μπασάκσεχιρ και απαράδεκτη ολιγωρία στο μοναδικό γκολ στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1), όμως το ποδόσφαιρο φαίνεται ότι του δίνει κι άλλη ευκαιρία στον Ολυμπιακό, εκτιμώντας προφανώς την πολύ δουλειά που ρίχνει καθημερινά στο Ρέντη.

• Κέρδος για τον Ολυμπιακό κι ο Τζολάκης.



• Στο γκολ, με το απίστευτο σουτ του Σάλομον, πραγματικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Όσες άλλες φορές χρειάστηκε, ήταν εκεί. Είτε για να διώξει με σιγουριά την μπάλα κάτω από την εστία του, είτε για να βγει πολύ γρήγορα με τα πόδια, βλέποντας τα στόπερ του να χάνουν φάσεις. Μοναδικό ερωτηματικό που έβγαλε ο μικρός ήταν σε δύο επιλογές του να βγει σε στημένα για να διώξει ψηλά την μπάλα-εκεί δεν τα πήγε καθόλου καλά και πρέπει να δουλέψει. Έχει καλό δάσκαλο (Αγριογιάννη) και δεν βλέπω τον λόγο να μην πάει καλά και στον τελικό με την ΑΕΚ, όπως είχε πάει και στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Νομίζω ότι ο Μαρτίνς θα τον εμπιστευθεί.

• Ίσως μοναδικό άλλο κέρδος για τον Ολυμπιακό, η εικόνα ενός άλλου παιδιού, που όπως κι ο Τζολάκης, θα γίνει 18 ετών τον Νοέμβριο, του Σουρλή.



• Έπαιξε μόλις ένα 20λεπτο, αλλά πρόλαβε σε τόσο μικρό διάστημα να βγάλει μία πολύ καλή εικόνα, να τρέξει πολύ, αλλά και ποιοτικά, να βγάλει ένταση κι ενέργεια και να τον νιώσει ρε παιδί μου η αντίπαλη ομάδα, σε ένα ρόλο Νο 8 box to box. Συγνώμη, αλλά η εικόνα του Σουρλή να παλεύει σε όλα τα τετραγωνικά ήταν η πλήρη αντίθεση με την εικόνα του υποτονικού Καφού, με αποκορύφωμα τον τρόπο με τον οποίο έχασε κατά κράτος τη μονομαχία στη φάση του γκολ του Ατρόμητου μετά το διώξιμο με κεφαλιά του Μπα.

• Γιατί να μην είναι ένα Ελληνόπουλο στο ρόστερ του Ολυμπιακού αφού ‘δείχνει’; Θεωρώ ότι ο Μαρτίνς θα βρει τον τρόπο να τον αξιοποιήσει φέτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x