Κώστας Νικολακόπουλος

Ο μήνας που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ ο Ολυμπιακός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr περί προκρίσεων κι αποκλεισμών του Ολυμπιακού!

• Εντάξει, δεν είναι και… πάμπολλες οι φορές που ο Ολυμπιακός έχει παίξει στα Κύπελλα Ευρώπης τέτοια εποχή, όπως τώρα που θα κοντραριστεί με τη Μακάμπι Χάιφα, όμως η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έχει αποκλειστεί μήνα Ιούλιο! Για την ακρίβεια είναι ο μοναδικός μήνας στον οποίο ποτέ δεν έχει αποκλειστεί, μέχρι τώρα.

• Οι αποκλεισμοί του Ολυμπιακού μέσα στο καλοκαίρι είναι πάντα του Αυγούστου! Μία πέρυσι στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη βουλγάρικη Λούντογκορετς… Μία το 2008 στο Τσάμπιονς Λιγκ και τότε από την κυπριακή Ανόρθωση…Κι άλλοι δύο αποκλεισμοί ήταν με την κρίσιμη ρεβάνς να είναι τον Αύγουστο: το 2010 στο Γιουρόπα Λιγκ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (0-1) και το 2016 στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Χάποελ Μπερ Σέβα (0-1)…

• Μέσα στον Ιούλιο ο Ολυμπιακός έχει αποκλείσει πέρυσι για το Τσάμπιονς Λιγκ τη Νέφτσι από το Αζερμπαϊτζάν, το 2019 για το Τσάμπιονς Λιγκ τη Βικτόρια Πλίζεν, το 2009 για το Γιουρόπα Λιγκ την αλβανική Μπέσα και το 1997 για το Τσάμπιονς Λιγκ τη Μοζίρ. Πάντοτε για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει, παίζοντας τα πρώτα ματς τον Ιούλιο και τις ρεβάνς τον Αύγουστο, τόσο την Σλόβαν Μπρατισλάβας το 2009, όσο και την Παρτίζαν Βελιγραδίου το 2017.

• Παρεμπιπτόντως, η Μακάμπι έπαιξε τελευταία φορά ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το φθινόπωρο του 2009, έχοντας αποκλείσει στα πλέι οφς τη Ζάλτσμπουργκ τότε. Το 2011 είχε μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με αποκλεισμό από τη Γκενκ στα πλέι οφς του τσάμπιονς Λιγκ. Τελευταία της σεζόν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν το 2013, στο Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας αντίπαλο μεταξύ άλλων τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο είχε φέρει 0-0 στο Ισραήλ κι είχε χάσει 2-3 στην Τούμπα.

• Πέρυσι η Μακάμπι είχε πέσει θύμα έκπληξης στον α΄κιόλας προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν αποκλείστηκε από την άσημη Καϊράτ του Καζακστάν, φέρνοντας 1-1 στο πρώτο ματς στο Ισραήλ και χάνοντας 0-2 στη ρεβάνς στο Καϊράτ.

Κατά τα άλλα, Ολυμπιακός και να μην είχε δύο-τρεις τραυματισμούς και ιώσεις παραμονές ευρωπαϊκού αγώνα, δεν γινόταν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x