Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός 12 χρόνια έχει την πιο μεγάλη σταθερά…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr κάποια πράγματα με αφορμή τα 12 χρόνια του Μαρινάκη στην ηγεσία του Ολυμπιακού.

• Είναι καλό για μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, να έχει σταθερές.

• Να έχει τον ίδιο προπονητή χρόνια στην ομάδα του…Να έχει τον ίδιο κορμό παικτών σε μία τριετία-τετραετία…Να έχει κάποια σημαντικά στελέχη επί σειρά ετών στην ΠΑΕ και στο Ρέντη…

• Ο Ολυμπιακός τα έχει όλα αυτά. Έχει, όμως, τη μεγαλύτερη σταθερά...

• Ο Β. Μαρινάκης μόλις συμπλήρωσε 12 ολόκληρα χρόνια στην ηγεσία του Ολυμπιακού. Με 10 πρωταθλήματα…Με τον Ολυμπιακό πάντοτε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (η, έστω του Γιουρόπα Λιγκ) και πάντα να συνεχίζει και μετά το χειμώνα στην Ευρώπη…Με πολύ σπουδαίες μεταγραφές…Ακόμη και με πολύ σπουδαίες πωλήσεις…Με πραγματικό έργο ακόμη και σε πολλούς τομείς της κοινωνίας…

• Βέβαια, όλα αυτά δεν έγιναν…έτσι, τυχαία! Χρειάστηκε πολύ δουλειά. Χρειάστηκαν πολλά χρήματα. Χρειάστηκαν, όμως, και ακόμη περισσότερες μάχες, απέναντι σε πολλούς. Αρχικά με τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, στη συνέχεια με τους ισχυρούς ιδιοκτήτες των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμη και με την ίδια την (εκάστοτε) κυβέρνηση, όταν θεώρησε ο Μαρινάκης ότι αδικούνταν ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός 12 χρόνια έχει την πιο μεγάλη σταθερά…

• Για ένα μεγάλο σύλλογο είναι μία τεράστια υπόθεση να έχει πρόεδρο κάποιον που είναι έτοιμος να δώσει και να κερδίσει την κάθε μάχη για να προχωρήσει μπροστά η ομάδα. Και είναι σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός έχει στην ηγεσία του κάποιον που ακόμη και όταν δεν θα του «βγει» κάτι, ακόμη και όταν θα κάνει ένα λάθος σε μία απόφαση η, εκτίμηση, ξέρεις ότι μετά ο ίδιος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να έρθουν πάλι τα πράγματα όπως τα θέλει η ομάδα.

• Ο δρόμος του Ολυμπιακού γι΄ αυτά τα 10 πρωταθλήματα στα 12 χρόνια και την παρουσία του κάθε χρόνο σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη δεν ήταν εύκολος. Χρειάστηκε να γίνουν πολλά για να φτάσει το κλαμπ σε τέτοιο σημείο.

• Έχοντας πάντοτε την πιο σημαντική σταθερά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x