Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός έχει (μεγάλο) ρεκόρ, αλλά η Ομόνοια έσπασε (μεγαλύτερο) ρεκόρ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr με τον δικό του τρόπο την πρώτη μάχη του Ολυμπιακού με την Ομόνοια.

• Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός μας έχει καλομάθει με τις καλοκαιρινές προκρίσεις του τα τελευταία χρόνια! Μετράει οκτώ στις οκτώ μάχες του, από τον Αύγουστο του 2016!

• Οι «ερυθρόλευκοι» διαδοχικά έχουν αποκλείσει την πορτογαλική Αρούκα, την Παρτίζαν, την Ριέκα, την Λουκέρνη, την Μπέρνλι, την Βικτόρια Πλζεν, την Μπασάκσεχιρ και την Κρασνοντάρ. Και δεν είναι μικρό πράγμα αυτό το «οκτώ στα οκτώ», εκ των οποίων το «πέντε στα πέντε» την προηγούμενη διετία είναι με τον Μαρτίνς στον πάγκο.

• Μόνο που αυτό το όντως εντυπωσιακό σερί δεν διασφαλίζει σε τίποτα τον Ολυμπιακό ενόψει της διπλής μάχης του με την Ομόνοια. Το ότι η κυπριακή ομάδα απέκλεισε τις προάλλες τον Ερυθρό Αστέρα, που μετρούσε όχι οκτώ, αλλά 14 προκρίσεις σε 14 συνεχόμενες παρτίδες του σε προκριματικά Κυπέλλων Ευρώπης, τα λέει νομίζω όλα…

• Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η Ομόνοια είναι σκληρό καρύδι. Και κακώς έχει περάσει η εικόνα ότι είναι απλά μία ομάδα συνόλου. Η κορυφαία από πέρσι ομάδα της Κύπρου έχει και ποιότητα στο ρόστερ της.

Ο γκολκίπερ της, ο Φαμπιάνο (32), έχει παίξει υπερδιπλάσια παιχνίδια κάτω από τα δοκάρια της Πόρτο στο πορτογαλικό πρωτάθλημα σε σχέση με τον Σα. Και ήταν κι επί μία διετία στη Φενέρμπαχτσε…
Ο δεξιός μπακ Χούμποκαν (35) είναι 65 φορές διεθνής με την Σλοβακία και με παρελθόν σε Ζενίθ, Ντινάμο Μόσχας και Μαρσέϊγ…
Ο στόπερ Λανγκ (27), είναι 32 φορες διεθνής με την Ουγγαρία και έπαιξε και στο γαλλικό πρωτάθλημα δύο χρόνια…
Ο άλλος στόπερ, ο Λούφτνερ (26), είναι διεθνής με την Τσεχία και με παρλεθόν σε Σλάβια Πράγας και Κοπεγχάγη…
Ο Τσέχος αριστερός μπακ Λέσιακς (30) έπαιζε χρόνια σε Άντερλεχτ, Γιανγκ Μπόϊς και Ντινάμο Ζάγκρεμπ…
Ο ένας της κεντρικός χαφ, ο Ισπανός Ζόρντι Γκόμες (35), έπαιζε δέκα χρόνια στην Αγγλία (Σουόνσι, Ουίγκαν, Σάντερλαντ)…
Ο έτερος κεντρικός χαφ, ο Βίτορ Γκόμες (32), έχει μία διαδρομή δεκαετίας ως βασικός στο πορτογαλικό πρωτάθλημα…
Ο Γάλλος επιθετικογενής μέσος Μπατέ (33), είχε κι αυτός μία δεκαετία βασικός στο γαλλικό πρωτάθλημα…
Ο σέντερ φορ Ντουρίς (32) είναι 48 φορές διεθνής με την Σλοβακία…
• Βλέπουμε δηλαδή ότι είναι όλοι έμπειρα παιδιά, που έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Μαζί κι ο Πορτογάλος έξω αριστερά, Τιάγκο (33), ο Κύπριος διεθνής εξτρέμ Παπουλής (35) κι ο Γκανέζος διεθνής εξτρέμ Ασαντέ. Ο πιο…μικρός της Ομόνοιας, είναι ο 26χρονος παλιός γνωστός μας, ο Μαυρίας και το μοναδικό νέο παιδί, ο 19χρονος φορ Κακουλής.

• Οποιαδήποτε υποτίμηση της Ομόνοιας εκ μέρους του Ολυμπιακού θα φέρει απλά και μόνο ένα αποτέλεσμα, την καταστροφή! Για να σπάσει η Ομόνοια την κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ, που έπαιρνε το πρωτάθλημα για μία συνεχόμενη εφταετία, σημαίνει ότι έχει φτιάξει μία καλή, σκληροτράχηλη και δυσκολοκατάβλητη ομάδα, που αν μη τι άλλο σε τρία φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε όλα με παρατάσεις, έφαγε μόλις ένα γκολ!...

• Επιπλέον για τον Ολυμπιακό η φετινή διαδικασία των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πρωτόγνωρη-και κάθε καινούργιο έχει πάντα ιδιαιτερότητες, ενίοτε και δυσκολίες (καινούργιο ακόμη και το ότι παίζει πρώτη φορά προκριματικά Ευρώπης τέλη Σεπτέμβρη!). Βλέπετε, ο νταμπλούχος Ελλάδας μπαίνει απευθείας και παίζει στα πλέϊ οφς της διοργάνωσης! Όλα τα προηγούμενα χρόνια, φτάνοντας στα πλέϊ οφς, είχε περάσει από τουλάχιστον ένα προκριματικό γύρο-ήταν «ζεστός» ρε παιδί μου. Τώρα, μπαίνει «κρύος», χωρίς κανένα προηγούμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι στα πόδια του, σε αντίθεση με την Ομόνοια, που έχει περάσει τρία προκριματικά.

• Τελευταία δε φορά που ο Ολυμπιακός έπαιξε έναν προκριματικό γύρο ήταν ξανά με κυπριακή ομάδα και υπέστη τεράστιο κάζο, το καλοκαίρι του 2008, όταν είχε αποκλειστεί από την Ανόρθωση (0-3 εκτός έδρας, 1-0 εντός έδρας)…Το φοβερό είναι ότι και την αμέσως προηγούμενη φορά που ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα προκριματικό, το 1998, ήταν ξανά με Κύπριους! Πάλι με την Ανόρθωση, αυτή τη φορά νικηφόρα (2-1 εντός έδρας, 4-2 εκτός έδρας). Οπότε, ίσως τώρα είναι πάλι η σειρά του να περάσει!

• Τέλος πάντων, ας σκεφθούμε ότι η Σλάβια Πράγας, μία εξαιρετική ομάδα, μπήκε κι αυτή χθες απευθείας, χωρίς δηλαδή προκριματικά, στα πλέϊ οφς κι υποχρεώθηκε μέσα στην Τσεχία σε ισοπαλία 0-0 με την Μίντιλαντ Δανίας (με δύο προκριματικά στα πόδια της…), κινδυνεύοντας πλέον με αποκλεισμό κι απώλεια των ομίλων…Η δε Σλάβια είχε και τέσσερα παιχνίδια στα πόδια της από το πρωτάθλημα Τσεχίας, την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει τον τελικό του Κυπέλλου (με την περσινή ομάδα του) κι ένα ματς πρωταθλήματος…Δυστυχώς, τα παιχνίδια με την Ομόνοια μπορεί να μην είναι μία τόσο απλή διαδικασία για τον Ολυμπιακό όσο οι πολλοί την έχουν στο μυαλό τους. Βεβαίως κι ο Ολυμπιακός είναι άλλο μέγεθος κι έχει άλλο ρόστερ, όμως αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στο γήπεδο απόψε.

• Η ομάδα με τον Μαρτίνς μας έχει συνηθίσει να είναι σούπερ όταν παίζει σε προκριματικά νοκ άουτ το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της: Βλέπε 4-0 με τη Λουκέρνη, 3-1 με την Μπέρνλι και 4-0 με την Κράσνονταρ!!! Σε τρία ματς ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο έχει όχι απλά τρεις νίκες, αλλά 11-1 γκολ! Θα ήταν ιδανικό να το συνέχιζε κι αυτό απόψε, ώστε να μην πήγαινε στη ρεβάνς της Λευκωσίας την προσεχή Τρίτη με περίσσιο άγχος.

• Άσχετο: Ήδη οι παίκτες του Ολυμπιακού ξέρουν, διά στόματος Μαρινάκη, το πριμ που θα εισπράξουν, εάν αποκλείσουν την Ομόνοια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x