Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός η μόνη ομάδα φέτος στην Ευρώπη που αντιμετώπισε τρεις αγγλικές!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr την εικόνα του Ολυμπιακού φέτος στην Ευρώπη από μία άλλη σκοπιά και καταλήγει σε συμπέρασμα…

· Οι αγγλικές ομάδες λοιπόν η μία μετά την άλλη μένουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, από την στιγμή που έχουμε μπει στα νοκ άουτ. Έχει απομείνει η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, που σήμερα αντιμετωπίζει τη Σεβίλλη και μάλλον κι αυτή θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

· Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Λειψία έβγαλε έξω την Τότεναμ, η Ατλέτικο Μαδρίτης τη Λίβερπουλ κι η Μπάγερν την Τσέλσι στη φάση των 16. Και τώρα, στα προημιτελικά, η Λιόν έκανε την πιο μεγάλη έκπληξη πετώντας έξω τη Μάντσεστερ Σίτι.

· Στο δε Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Άρσεναλ στη φάση των 32 και η Σεβίλλη την Γουλβς στα προημιτελικά, με τη Γιουνάϊτεντ να έχει ευνοηθεί σκανδαλωδώς από την κλήρωση, αφού χρειάστηκε να περάσει την Λασκ Λιντς και την Κοπεγχάγη.

· Ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα: με εξαίρεση τις ομάδες από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία), μόνο ο Ολυμπιακός απέκλεισε φέτος αγγλική ομάδα στην Ευρώπη!!! Και δη την Κυπελλούχο Άρσεναλ!

· Ένας Ολυμπιακός που κοντραρίστηκε με άλλες δύο αγγλικές ομάδες!!! Την Τότεναμ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και την Γουλβς στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Κι είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που φέτος έπαιξε με τρεις ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ! Και τις κόντραρε απολύτως στα ίσα και τις τρεις!

Με την Τότεναμ έφερε 2-2 στο Καραϊσκάκη, παρότι έχανε 0-2! Και στο Λονδίνο έχασε 2-4, αν και προηγήθηκε με 2-0, το δε σκορ έως το 73’ ήταν 2-2. Κι έτσι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ…

Με την Άρσεναλ έχασε 0-1 στο Καραϊσκάκη και κέρδισε 2-1 στο Λονδίνο στην παράταση και προκρίθηκε στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ…

Με τη Γουλβς έφερε 1-1 στο Καραϊσκάκη κι έχασε 0-1 στο Μολινό κι αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ…

· Ο απολογισμός του Ολυμπιακού στα έξι παιχνίδια με τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, που τερμάτισαν στο φετινό πρωτάθλημα από την 6η έως την 8η θέση, ήταν μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Με κάθε αγγλική ομάδα ο Ολυμπιακός είχε από ένα θετικό (νίκη-ισοπαλία) κι ένα αρνητικό (ήττα) αποτέλεσμα! Όλα τα παιχνίδια ήταν απολύτως ρευστά, τέλειωσαν είτε ισόπαλα, είτε στο γκολ, με εξαίρεση το 4-2 με την Τότεναμ, όπου το σκορ ήταν 2-2 έως το 7

· Ο Ολυμπιακός όχι απλά ήταν απολύτως ανταγωνιστικός, αλλά δεν πέρασε και την Τότεναμ και τη Γουλβς, όπως πέρασε την Άρσεναλ, μόνο και μόνο εξαιτίας κάποιων τραγικών λαθών τριών παικτών του. Συγκεκριμένα…

Του Μεριά, που στο Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2 έκανε πέναλτι από το πουθενά στο 0-0 κι έτσι έγινε το 0-1 και στο Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2 έκανε απίστευτο τσαφ με το σκορ στο 0-2 με συνέπεια να γίνει το 1-2 σε καθοριστικό χρονικό σημείο, στο 44ο λεπτό! Δηλαδή, και στα δύο ματς με την Τότεναμ, ο Μεριά έβαλε τους Άγγλους στο παιχνίδι, κάνοντας δώρο το πρώτο τους γκολ.

Του Μπουχαλάκη, που στο Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1 έκανε χωρίς λόγο φάουλ σε πλεονεκτική θέση για τους Άγγλους κι όχι μόνο αυτό, αλλά και στην εκτέλεση του φάουλ βγήκε πολύ άσχημα από το τείχος και η μπάλα κόντραρε στα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα, με τη Γουλβς να ισοφαρίζει και να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης.

Και του Αλέν, που στο Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0 έκανε το τραγικό πέναλτι στο 0-0 κι έτσι οι Άγγλοι πήραν τη νίκη και την πρόκριση.

· Βεβαίως, η τεράστια πρόκριση της Λιόν επί της Σίτι πρέπει να αποτελέσει κι έναν οδηγό για τον Ολυμπιακό.

Γιατί η Λιόν μπορεί λόγω του γαλλικού πρωταθλήματος να είναι μεγαλύτερο μέγεθος στα Κύπελλα Ευρώπης από τον Ολυμπιακό-η ίδια είναι φέτος στο Νο 16 στην κατάταξη των ομάδων (έναντι Νο 34 του Ολυμπιακού), αλλά τα πέντε προηγούμενα χρόνια ήταν γύρω στο Νο 25, εκεί δηλαδή όπου ήταν κι ο Ολυμπιακός στο ίδιο διάστημα. Η Γαλλία όμως είναι σταθερά Νο 5 στην κατάταξη των χωρών, η δε Ελλάδα από το Νο 14 έχει πάει στο Νο 18...

Αλλά ακριβώς δεν είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος του Ολυμπιακού. Όσο κι αν (λόγω και Σαμπιονά), το ρόστερ της έχει χρηματιστηριακή αξία 360 εκ. Ευρώ, του δε Ολυμπιακού 105 εκ. Ευρώ! Τώρα όμως που της βρέθηκε η ευκαιρία την «σκότωσε» τη Μάντσεστερ Σίτι, δεύτερη ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος. Αντίθετα με τον Ολυμπιακό που έχοντας την ευκαιρία να «σκοτώσει» τη Γουλβς δεν το έκανε. Το ξέρουμε ότι η διαιτησία έπαιξε το ρόλο της, αλλά πρώτον δεν ήταν μόνο η διαιτησία και δεύτερον άλλο Σίτι κι άλλο Γουλβς.

· Πού θέλω να καταλήξω: Άπαντες στον Ολυμπιακό πρέπει να το πιστέψουν περισσότερο, αυτό το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Όπως αποδείχθηκε, τόσο ο Μαρινάκης, όσο κι ο Μαρτίνς κι ο Καρεμπέ είχαν δίκιο που έλεγαν ότι η ομάδα μπορούσε φέτος όχι απλά να φτάσει στο Φάϊναλ 8 στη Γερμανία, αλλά και να πήγαινε στον τελικό της διοργάνωσης. Διότι, όλοι είδαμε ότι τη Γουλβς την «είχε» ο Ολυμπιακός. Όπως κι όλοι είδαμε στο Σεβίλλη-Γουλβς 1-0 με το γκολ στο 87’ και το χαμένο πέναλτι των Άγγλων, ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να αντιμετωπίσει στα ίσα και τη Σεβίλλη. Και με λίγη τύχη να έπαιζε τώρα ημιτελικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, που μην ξεχνάμε ότι απέκλεισε στην παράταση και δη με ένα πέναλτι την Κοπεγχάγη.

· Κοινώς, όλα είναι δυνατά. Στις λεπτομέρειες παίζονται τα πάντα σε αυτό το επίπεδο που έχει ανέβει ο Ολυμπιακός. Κι εκεί υστερεί, στις λεπτομέρειες, πιθανότατα στην παραπάνω ποιότητα που πρέπει να έχει η ομάδα του, έτσι ώστε να αποφεύγονται τέτοια λάθη σαν των Μεριά, Μπουχαλάκη κι Αλέν…

· Παρεμπιπτόντως, να υπενθυμίσω ότι η Λιόν αν συνεχίσει αυτή την τρελή πορεία της και μετά τη Γιουβέντους και τη Σίτι αποκλείσει και την Μπάγερν και πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ από καμιά Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό, τότε ο Ολυμπιακός θα υποχρεωθεί να παίξει και στον γ΄ προκριματικό Τσάμπιονς Λιγκ, που θα είναι μονός, σε έδρα που θα προκύψει από κλήρωση και θα γίνει 15 Σεπτέμβρη. Αντίθετα, εάν ο…Ολυμπιακός της Λιόν, επιτέλους, αποκλειστεί, τότε ο Ολυμπιακός του Πειραιά θα παίξει απευθείας στα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ και άρα θα έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για τη νέα σεζόν.

· Άσχετα:

Ο Σουηδός σέντερ φορ του Παναιτωλικού, ο Μπάϊροβιτς, έδωσε συνέντευξη στην πατρίδα του και ρωτήθηκε ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του. Κι απάντησε: «Ο Ματιέ Βαλμπουενά στον ολυμπιακό. Ω, Θεέ μου, είναι πραγματικά καλός! Τον είχα δει στην τηλεόραση, όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό να αντιμετωπίζεις μέσα στο γήπεδο έναν τέτοιο παίκτη».

Ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι η Φενέρμπαχτσε δίνει τον Γκάρι Ροντρίγκες γιατί «δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες». Η…μετάφραση είναι, «γιατί έχει συμβόλαιο πάνω από 2 εκ. Ευρώ και η Φενέρμπαχτσε είναι υποχρεωμένη να ρίξει πολύ το μπάτζετ». Δείτε τα φετινά χάϊ λάϊτς και πώς ο Ροντρίγκες δεν…ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x