Κώστας Νικολακόπουλος

Αν είναι ξύπνιος ο Μαρτίνς, πρέπει να φύγει με αξιοπρέπεια κι όχι από την πίσω πόρτα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το τέλος της συνεργασίας του Πέδρο Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό.

• Δεν αμφισβητείται ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε πράγματα στον Ολυμπιακό. Ούτε, όμως, ότι και πήρε πράγματα από τον Ολυμπιακό. Τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο βιογραφικού…

• Όταν ένα κλαμπ κι ένας προπονητής είναι μαζί εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια, σημαίνει ότι εκτός όλων των άλλων έχουν καλές σχέσεις, κοινές συνισταμένες κλπ, κλπ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα περίμενε κάποιος μία διαφορετική στάση εκ μέρους του Πορτογάλου τεχνικού σε αυτό το φινάλε της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό κι όχι αυτό που συμβαίνει εδώ και τόσες ημέρες.

• Όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ξέρει ότι ο Μαρτίς έχει επί της ουσίας τελειώσει από τον Ολυμπιακό, ο οποίος άλλωστε έχει βρει ήδη και τον αντικαταστάτη του. Κι αντί ο Πέδρο να θέσει την παραίτηση του στη διάθεση της διοίκησης του συλλόγου και να συμφωνήσει να πάρει μία μικρή αποζημίωση, καθότι έχει δουλέψει μόλις δύο μήνες από το καινούργιο του διετές συμβόλαιο, αυτό που γίνεται είναι να κάθεται πάνω στο συμβόλαιο του και να λέει στους ποδοσφαιριστές ότι πιστεύει στο πρότζεκτ που δουλεύει, ότι έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό κι άλλα τέτοια-κι οι ποδοσφαιριστές να κουνάνε το κεφάλι τους…

• Θα περίμενε κανείς μία άλλη συμπεριφορά εκ μέρους του Μαρτίνς, με τον οποίο στον πάγκο ο Ολυμπιακός για δεύτερη στη σειρά σεζόν αποτυγχάνει παταγωδώς να φτάσει όχι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έστω στα πλέι οφς. Ο Πέδρο κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει και δημιουργεί την αίσθηση στο κλαμπ ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι μόνο να πάρει ολόκληρο η, σχεδόν ολόκληρο το εκατομμύριο της αποζημίωσης.

• Πέραν της αποζημίωσης, όμως, υπάρχει κι η αξιοπρέπεια. Βεβαίως ο Πέδρο, που "υπέγραψε" την πιο βαριά και ντροπιαστική ευρωπαϊκή ήττα του Ολυμπιακού, αυτό το 0-4 από την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα, έχει εκπροσώπους, τον Ισραηλινό μάνατζερ Πίνι Ζαχάβι και τον ανηψιό του, αλλά κατά βάση από τον ίδιο τον Πορτογάλο προπονητή εξαρτάται το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρεμπιπτόντως τον στήριξε τόσα χρόνια σε δύσκολες στιγμές.

• Κι επέλεξε, ο Ολυμπιακός, στα τέλη του περασμένου Γενάρη να του ανανεώσει το συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια, μολονότι υπήρχαν «ανησυχητικά δείγματα» για τη συνέχεια (από την απώλεια του Κυπέλλου στον τελικό με τον ΠΑΟΚ και τον αποκλεισμό από τη Λούντογκορετς, έως τη μεγάλη πτώση της απόδοσης της ομάδας στο πρωτάθλημα).

• Και για να καταλήξω κάπου: απλά λίγο ξύπνιος να είναι ο Πέδρο, θα πρέπει να φύγει με ψηλά το κεφάλι κι όχι από την πίσω πόρτα από τον Ολυμπιακό, ώστε να κρατήσει ανοικτό το παράθυρο μίας επιστροφής του στο μέλλον. Άλλωστε, στον Ολυμπιακό η ιστορία επαναλαμβάνεται, αν θυμηθούμε πόσες φορές έχουν δουλέψει και ξαναδουλέψει στο σύλλογο ο Βαλβέρδε, ο Λεμονής, ο Μπάγεβιτς, ο Παναγούλιας, ο Γκόρσκι κ.α.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x