Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Από το ιστορικό 1-1 με τη Σέλτικ, στο φιλικό με τη Ρέιντζερς μισό αιώνα μετά!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το αποψινό φιλικό του Ολυμπιακού θυμίζοντας κάτι από το παρελθόν.

• Το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ρέιντζερς συνιστά την επιστροφή του στην Γλασκώβη μετά από σχεδόν μισό αιώνα!

• Ήταν μέσα Σεπτέμβρη του 1974, όταν ο Ολυμπιακός στην πρώτη, και τελευταία μέχρι σήμερα, επίσκεψη του στην Σκωτία, είχε δώσει ένα ιστορικής σημασίας αγώνα για το τότε Κύπελλο πρωταθλητριών, κόντρα στη Σέλτικ. Κόντρα στο τριφύλλι της Γλασκώβης οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποσπάσει ισοπαλία 1-1 κάνοντας το πρώτο βήμα για τη μεγαλύτερη εκείνη την εποχή πρόκριση τους, αφού στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη κέρδισαν 2-0 και πέρασαν.

Η ομάδα του Λάκη Πετρόπουλου είχε προηγηθεί 1-0 στην Γλασκώβη με σκόρερ τον Ουρουγουάνο Μίλτον Βιέρα στο 35’. Ο ίδιος ο Βιέρα έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής στο 80’, αφού αποβλήθηκε με δύο κίτρινες και δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Γουίλσον.

Ολυμπιακός: Άρθρο για Ρέιντζερς

• Μετά από δύο εβδομάδες, στις αρχές του Οκτώβρη, ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ στον Πειραιά στα πρώτα 23 λεπτά με τον Μιχάλη Κρητικόπουλο και τον Μπάμπη Σταυρόπουλο, σε μία από τις πρώτες ένδοξες στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας του. Ο Ολυμπιακός στο 1-1 στην Σκοτία είχε παίξει με Κελεσίδη, Κυράστα, Σιώκο, Γκλέζο, Αγγελή, Περσίδη, Βιέρα, Δεληκάρη, Λοσάντα, Κρητικόπουλο, Σταυρόπουλο, ενώ στο 2-0 τη θέση του τιμωρημένου Βιέρα είχε πάρει ο Λιόλιος.

Απόψε, ο Ολυμπιακός παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του με την άλλη μεγάλη ομάδα της Σκοτίας, τη Ρέιντζερς, που πέρυσι είχε αγωνιστεί στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σε Λίβερπουλ, Άγιαξ και Νάπολι, αφού πρώτα είχε αποκλείσει τη βελγική Ουνιόν και την ολλανδική PSV στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Η Ρέιντζερς ήδη έχει κάνει εφτά οκτώ μεταγραφές, αγοράζοντας μεταξύ άλλων δύο παίκτες με 8,5 εκ. Ευρώ, με τη φιλοδοξία να πάρει πάλι τα σκήπτρα από την αιώνια αντίπαλο της, τη Σέλτικ. Και έχει παίξει ήδη σπουδαία φιλικά, όπως αυτό πριν οκτώ ημέρες με τη Νιούκαστλ, από την οποία ηττήθηκε 1-2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x