Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός πρέπει να δει τις «λεπτομέρειες» που έκαναν τη Μακάμπι επικίνδυνη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr σημαντικά «κομμάτια» που θα παίξουν το ρόλο τους ενόψει της ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι.

* Στο παιχνίδι με τη Μακάμπι ο Ολυμπιακός τουλάχιστον έβγαλε μία καλή αντίδραση μετά το γκολ που ο ίδιος σκόραρε. Προστάτευσε για πάνω από 20-25 λεπτά με ορθόδοξο τρόπο το υπέρ του σκορ, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένα από τα προβλήματα του, από πέρυσι, ως ομάδα, είναι ακριβώς ότι πολύ εύκολα δέχονταν γκολ λίγο μετά αφότου το έβαζε ο ίδιος το γκολ!

*Μπορεί να φαίνεται μία λεπτομέρεια, αλλά τέτοιες λεπτομέρειες εν τέλει κάνουν τη διαφορά. Αντίθετα, σε άλλες «λεπτομέρειες» ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα στιγμιότυπα στο α΄ ημίχρονο, με τη Μακάμπι να βγάζει πάσα στην πλάτη του Ρέαμπτσιουκ προς ένα παίκτη της, τον οποίο θα έπρεπε να σπεύσει να μαρκάρει ο Εμβιλά, κάτι το οποίο καθυστέρησε υπερβολικά να το κάνει.

*Σε μία άλλη περίπτωση, πάντοτε στο α΄ ημίχρονο, ο Αγκιμπού άφησε εντελώς ακάλυπτη τη θέση του κι έδωσε τη δυνατότητα στον κεντρώο της Μακάμπι να περάσει με όλη του την άνεση άλλη πάσα στην πλάτη της άμυνας, αλλά τουλάχιστον σε αυτή τη φάση οι «ερυθρόλευκοι» αμυντικοί έπαιξαν καλά το οφσάιντ. Και λέω «τουλάχιστον σε αυτή τη φάση», γιατί δεν έκαναν το ίδιο σε τρεις άλλες τέτοιες επιθέσεις της Μακάμπι και απλά στάθηκαν τυχεροί που ήταν οριακές οι φάσεις κι έτσι ακυρώθηκαν τα δύο γκολ.

*Δεν ακυρώθηκαν, όμως, επειδή έπαιξε καλά το οφσάιντ η άμυνα του Ολυμπιακού. Στο πρώτο ακυρωθέν γκολ ο Βρσάλικο είχε μείνει πίσω, με τρόπο πραγματικά απαράδεκτο για δεξί μπακ της εμπειρίας του. Και στο δεύτερο ακυρωθέν γκολ ο Ζίνκερναγκελ έμεινε πίσω, στην ίδια ευθεία με τον επιτιθέμενο, στην εκτέλεση ενός κόρνερ των Ισραηλινών με κομπίνα-παρεμπιπτόντως, οι εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ με κομπίνα θα πρέπει να απασχολήσουν τον Μαρτίνς και τους συνεργάτες του.

*Λένε όλοι για το πόσο πιο δημιουργική ήταν στο β΄ ημίχρονο η Μακάμπι από τον Ολυμπιακό, όμως η αλήθεια είναι ότι και οι τρεις ευκαιρίες της πρωταθλήτριας Ισραήλ ήταν από πολύ κακές αμυντικές συμπεριφορές παικτών του Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Άρθρο Κ. Νικολακόπουλου για ρεβάνς με Μακάμπι

ΤΟ τετ α τετ του φορ της Μακάμπι με τον Βατσλίκ ήταν από πούλημα της μπάλας στο χώρο του κέντρου από τον Εμβιλά την στιγμή που τα στόπερ της ομάδας είχαν ανέβει ψηλά…

ΤΟ κοντινό σουτ του αριστερού μπακ της Μακάμπι στο δεύτερο δοκάρι ήταν από την αδυναμία του Μασούρα να ακολουθήσει και να μαρκάρει τον παίκτη του, κάτι που έκανε τον Βρσάλικο να απορήσει…

ΤΟ δε δοκάρι προέκυψε από ίδια ακριβώς αδυναμία του Αμπού Καμαρά να μαρκάρει τον αριστερό μπακ που έβγαλε τη σέντρα. Μία απαράδεκτη αβλεψία εκ μέρους του κυνηγού του Ολυμπιακού, που δεν είχε καν τη δικαιολογία της κόπωσης του Μασούρα, που έπαιζε 80 λεπτά κι όχι 45 όπως ο πρώην άσος του Άρη…

*Μπορεί το τελικό 1-1 να παραπέμπει σε μία καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, ωστόσο στην πραγματικότητα διαπιστώθηκαν ακόμη και σε αυτό το κομμάτι αρκετές αδυναμίες, τόσο σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, όπως και σε επίπεδο νοοτροπίας. Κι από τα δύο ακραία μπακ, τον Βρσάλικο και τον Ρέαμπτσιουκ πέρασαν δύο σέντρες (ο Κροάτης έκοψε μία άλλη), ο δε Όλεγκ μόνο καλή άμυνα δεν έβγαλε στη φάση του πρώτου ακυρωθέντος γκολ της Μακάμπι, καθότι πήγε εντελώς δεύτερος πάνω στην μπάλα.

*Ο Ρέαμπτσιουκ γενικά δεν έκανε καλή εμφάνιση, έκανε αχρείαστο φάουλ, έχασε επανειλημμένως μπάλες και ήταν σαφώς κάτω από το μέσο όρο του. Ακόμη δε και στη φάση του τετ α τετ της Μακάμπι, το οφσάιντ που επιχείρησε να παίξει ήταν…κάκιστης μορφής-με τον Βρσάλικο να μην κάνει κι αυτός κάτι καλύτερο, δημιουργώντας ερωτηματικά για το συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού του.

*Επιθετικά δε, ο Όλεγκ είχε μηδενική προσφορά, ο δε Βρσάλικο πήγε κάτι καλύτερο να κάνει, όμως η τελευταία εντύπωση ήταν ένα τακουνάκι στο πουθενά σε μία προώθηση του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x