Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Το χειρότερο διαιτητικά στον Βόλο και το δήθεν οφσάιντ του Ελ Κααμπί

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα (ακόμη) για τη διαιτησία στο Βόλο, εκφράζοντας τις απορίες του για το VAR.

• Μεθαύριο Σάββατο στις 5.30 το απόγευμα γίνεται το πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Και σήμερα Πέμπτη 3.30 το μεσημέρι ακόμη δεν έχει υπάρξει η παραμικρή επίσημη ενημέρωση στις ομάδες περί αναβολής της αγωνιστικής λόγω αποχής διαιτητών. Μιλάμε για ΤΟ ανέκδοτο.

• Κι αφού μιλάμε για διαιτητές, θέλω να γράψω κάτι. Να εκφράσω, πιο σωστά, την άποψη ότι το χειρότερο διαιτητικά στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό δεν ήταν ούτε τα τρία πέναλτι που δεν έδωσαν στον Ολυμπιακό (κατά τον Κουτσιαύτη έγινε πέναλτι στον Ιμπόρα και κατά τον Φινοκαλιώτη έγινε πέναλτι στον Ελ Κααμπί, ενώ και οι δύο συμφωνούν με τον Βαρούχα ότι ήταν πέναλτι το χέρι του Μωραίτη), ούτε τα δύο γκολ που του ακύρωσαν.

Το χειρότερο διαιτητικά ήταν το σκηνικό που είδαμε στο VAR στις περιπτώσεις των δύο πέναλτι υπέρ του Βόλου και του ενός πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Ολυμπιακού. Ενώ λοιπόν ο VAR Γκορτσίλας στο πρώτο πέναλτι υπέρ του Βόλου χρειάστηκε ένα λεπτό για να αποφασίσει και να υποδείξει στον διαιτητή Παπαπέτρου να κάνει ανασκόπηση της φάσης στην τηλεοπτική κάμερα, στο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού χρειάστηκε τρία λεπτά!!!

Και πραγματικά είναι να απορεί κανείς: τι έψαχνε ο Γκορτσίλας επί τρία λεπτά σε αυτή την πεντακάθαρη φάση, όπου ένας γκολκίπερ γκρεμίζει στην κυριολεξία έναν επιτιθέμενο σε σέντρα από εκτέλεση μίας στατικής φάσης; Εμείς, όλος ο κόσμος που είδε το πρώτο κιόλας ριπλέι της συνδρομητικής τηλεόρασης, αμέσως είπαμε ότι ήταν πέναλτι. Ο Μακεδόνας διαιτητής που ήταν στο VAR τι έψαχνε να βρει επί τρία λεπτά;

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου για τη διαιτησία με Βόλο

Ακόμη και ο πιο καλόπιστος κριτής, παρατηρητής η, όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, να είσαι, απορείς, εκνευρίζεσαι, αντιδράς. Και αναρωτιέσαι, τώρα τι θέλει ετούτος; Να βρει κάποιο λόγο για να μην δοθεί το πέναλτι;

Και μία ακόμη ερώτηση: έχει ποτέ τουλάχιστον στο ελληνικό πρωτάθλημα υποδειχθεί τέτοιο οφσάιντ όπως στο γκολ του Μασούρα; Δηλαδή, ακύρωση γκολ επειδή είναι οφσάιντ όχι ο σκόρερ, αλλά ένας άλλος παίκτης, που σπρώχνεται με αντίπαλο και κατ΄ αυτόν τον τρόπο επηρεάζει τη φάση; Διότι εγώ δεν θυμάμαι ποτέ τέτοια ακύρωση γκολ.

Προσέξτε με, δεν λέω ότι ήταν μία απόφαση κόντρα στους κανονισμούς. Λέω κάτι άλλο: το έχουμε ξαναδεί αυτό το πράγμα; Η, να πούμε, για όλα υπάρχει μία αρχή, κι αν είναι αυτή η αρχή να γίνεται εις βάρος του Ολυμπιακού, όλα καλά;

• Διότι τόσα χρόνια ξέρουμε ότι γκολ ακυρώνονται ως οφσάιντ με τον σκόρερ να μην είναι οφσάιντ, είτε γιατί είναι οφσάιντ ο δημιουργός του γκολ, αυτός που έκανε την πάσα στον σκόρερ, είτε γιατί ένας συμπαίκτης του σκόρερ επηρεάζει την οπτική του γκολκίπερ και τον εμποδίζει στην προσπάθεια του να αποτρέψει το γκολ. Εδώ πλέον μάθαμε ότι ακυρώνεται γκολ και για συμμετοχή παίκτη σε θέση οφσάιντ σε φάση που δεν εμποδίζει τον γκολκίπερ, αλλά άλλον αντίπαλο κι ας είναι 20 μέτρα μακριά από την εστία κι ας είναι κάποια μέτρα μακριά από τον σκόρερ.

Και ακόμη κι έτσι, ποιος μας λέει ότι ο Ελ Κααμπί είναι οφσάιντ; Αυτό εδώ; Με αυτές τις γραμμές;

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου για τη διαιτησία με Βόλο

Γιατί εδώ, χωρίς γραμμές, εγώ βλέπω τον Ελ Κααμπί να καλύπτεται.

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου για τη διαιτησία με Βόλο

Κι από εδώ

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου για τη διαιτησία με Βόλο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x