Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Ένας σεσημασμένος γκολτζής, από τον οποίο λείπει η Ευρώπη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr 10 πράγματα για τον Αγιούμπ Ελ Καάμπι.

• Θεωρητικά μπορεί να εξελιχθεί στην πιο πολύτιμη μεταγραφή του Ολυμπιακού, καθώς έχει το γκολ-και ποδόσφαιρο χωρίς γκολ δεν υπάρχει.

• Ο Ελ Καάμπι ήρθε στην Ελλάδα έχοντας φοβερά στατιστικά, και δικαιολογημένα κάποιος μπορεί να τον πει…σεσημασμένο γκολτζή, καθώς αν και ξεκίνησε ως…αριστερό μπακ, εξελίχθηκε σε πρώτο σκόρερ στην Α’ και στη Β΄ κατηγορία του Μαρόκου και δεύτερο σκόρερ στο τουρκικό πρωτάθλημα.

• Παιδί παραγκούπολης έξω από την Καζαμπλάνκα και μαραγκός στο επάγγελμα ο Μαροκινός, άργησε να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο-το έκανε στα 21 χρόνια του στη Ράσινγκ της Καζαμπλάνκα, την οποία οδήγησε τη σεζόν 2016-17 στην επάνοδο μετά από 15 χρόνια στην Α΄ κατηγορία βάζοντας ο ίδιος 25 γκολ!

• Τότε τον είδε μία πιο σημαντική ομάδα, η Ρενασάνς Μπερκάν και τον αγόρασε, με τον Αλ Καάμπι στην πρώτη του σεζόν στην Α΄ κατηγορία του Μαρόκου να πετυχαίνει 12 γκολ και να τερματίζει στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ, να αναδεικνύεται καλύτερος παίκτης της ομάδας του, να στέφεται Κυπελλούχος (και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 5 γκολ) και να γίνεται ο μοναδικός παίκτης από το πρωτάθλημα του Μαρόκου, που μπήκε στην αποστολή της Εθνικής του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία.

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου για τον Ελ Κααμπί

• Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, Ιούλιο του 2018, έκανε εκ νέου μεταγραφή, αυτή τη φορά στην Κίνα, με τη Χεμπέϊ Φόρτσουν να πληρώνει 6 εκ. Ευρώ στην Μπερκάν. Εκεί έπαιξε με τον Λαβέτσι, τον Μασκεράνο και τον Ζερβινιό, ενώ προπονητή είχε τον Κόλεμαν (από πέρυσι του Ατρόμητου). Εκεί έμεινε σχεδόν ενάμιση χρόνο, αφού λόγω κορονοϊού τα μάζεψε κι έφυγε πίσω στο Μαρόκο το Φεβρουάριο του 2020 και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η Χεμπέι έσπασε το συμβόλαιο του.

• Ο Ελ Καάμπι φτάνει στον Ολυμπιακό έχοντας κάνει επιτυχημένα μάλιστα πρωταθλητισμό, καθώς το 2020-21 πήρε το πρωτάθλημα στην πατρίδα του με την Γουϊντάντ Καζαμπλάνκα, παίρνοντας και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με 18 γκολ. Με 18 γκολ ήταν δεύτερος σκόρερ στο τουρκικό πρωτάθλημα το 2021 -22 με την Χατάισπορ.

• Με την Εθνική του ο Καάμπι πήρε δύο Κόπα Άφρικα, το 2018 και το 2020, στα οποία ήταν στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης-στο πρώτο και κορυφαίος παίκτης, αλλά και κορυφαίος σκόρερ με 9 γκολ. Όπως είναι και πρώτος σκόρερ στην Εθνική του Μαρόκου, παρότι έχει να παίξει πάνω από ένα χρόνο σε αυτήν.

• Τι δεν έχει στο βιογραφικό του; Παρουσία στα Κύπελλα Ευρώπης. Μακάρι να την βρει μέσω του Ολυμπιακού, σε όσο το δυνατό πιο υψηλό επίπεδο, ει δυνατόν αρχής γενομένης από τη φετινή κιόλας σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x