Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Είναι θέμα χρόνου και για τον Λαλά…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει πέντε πράγματα στον sport-fm.gr για τα δύο ακραία μπακ του Ολυμπιακού και κυρίως για τον Λαλά.

•Να λοιπόν που άργησε, αλλά καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού ο Κένι Λαλά.

•Ο Γάλλος δεξιός μπακ εδώ και έντεκα παιχνίδια πρωταθλήματος και Γιουρόπα Λιγκ είναι πάντοτε στην αρχική ενδεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ακριβώς μετά από εκείνο το 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, όταν είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο και είχε μία απολύτως πειστική παρουσία, δεν υπάρχει αγώνας στον οποίο να έμεινε στον πάγκο. Λογικά θα έλεγε κανείς, καθώς ο Λαλά ήταν πολύ καλός σε όλα τα ντέρμπι (με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ) και βοήθησε πολύ και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και Άιντραχτ μέσα στο Καραίσκάκη.

•Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν και αγώνες σε αυτό το διάστημα στους οποίους ο Λαλά κινήθηκε σε πιο χαμηλές στροφές, με τον Μαρτίνς να τον κάνει αλλαγή, άλλοτε στο ημίχρονο (με Βόλο), άλλοτε γρήγορα (54’ με Παναιτωλικό) η, πιο αργά (76’ στη Φρανκφούρτη) στη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου, αλλά σε γενικές γραμμές στον Ολυμπιακό είναι ευχαριστημένοι από την εικόνα του σε αυτό το τελευταίο δίμηνο.

•Μάλιστα ο Λαλά δεν σταματάει μόνο στα αμυντικά και στα δημιουργικά καθήκοντα του, αλλά κυνηγάει και το γκολ, όπως έκανε και το Σάββατο στο Ηράκλειο, όταν ένα καλό του σουτ κόντραρε σε ένα αμυνόμενο, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ (κόρνερ). Κι ο τρόπος που ψάχνει το γκολ ο Γάλλος, με επιμονή και συνήθως τελικές από καλές θέσεις, μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου να σκοράρει κι αυτός, όπως είχε κάνει ο έτερος ακραίος μπακ, ο Ρέαμπτσιουκ, που είχε συνδυάσει το πρώτο του (και μοναδικό μέχρι στιγμής) γκολ με την ‘ερυθρόλευκη», με εκείνη την κρίσιμη πρώτη νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ επί της Άντβερπ.
Ολυμπιακός: Είναι θέμα χρόνου και για τον Λαλά…

•Ο Λαλά ψάχνει με τέτοια συχνότητα το γκολ, που στα πέντε τελευταία παιχνίδια έχει πέντε τελικές! Πολύ κοντά έφτασε στο γκολ και δη δύο φορές στη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά το ένα του (πολύ καλό) σουτ έφυγε ελάχιστα άουτ από την ίδια θέση που σούταρε και το Σάββατο με τον ΟΦΗ, και το άλλο του σουτ, από ακόμη καλύτερη θέση (πιο κοντά κι αμαρκάριστος) ήταν άστοχο. Από παρόμοια εξαιρετική θέση δεν είχε μπορέσει να σκοράρει και με τον Ιωνικό, με τον γκολκίπερ Χουτεσιώτη να τον νικάει στη μεταξύ τους μονομαχία. Άλλο ένα επικίνδυνο σουτ είχε με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου ο γκολκίπερ Στάνκοβιτς έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, ενώ και με τον ΠΑΟΚ ήταν καλό ένα ακόμη σουτ από τα όρια της περιοχής και δεξιά.
•Όλες αυτές οι τελικές του Λαλά ήταν για γκολ! Και στην πραγματικότητα για ένα κλικ δεν πήγε η μπάλα στα δίκτυα σε τουλάχιστον τις μισές από αυτές τις φάσεις! Εξ ου και η εκτίμηση ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει και το γκολ για τον Γάλλο, που έδωσε την πρώτη του ασίστ στον Ολυμπιακό στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ (στο 2-1 του Ελ Αραμπί). Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, οι σέντρες του συνήθως δεν είναι και οι καλύτερες, έτσι ώστε να προκύψουν προϋποθέσεις για γκολ. Κι είναι κάπως περίεργο, γιατί πάσες βγάζει καλές.
•Και τα δύο αυτά στοιχεία, το όχι ευχάριστο και το ευχάριστο, τα είδαμε και στον αγώνα με τον ΟΦΗ, στον οποίο ο Λαλά δεν έκανε κάποια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, αλλά σίγουρα δεν ήταν και κακός. Στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν αρκετά ασφαλής, με καλές άμυνες απέναντι κυρίως στον Λάμπρου, που είναι επικίνδυνος εξτρέμ. Είχε δύο-τρεις δύσκολες στιγμές ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού, αλλά γενικά κράτησε τη θέση του, όταν χρειάστηκε κάλυψε σωστά σε μία απειλητική αντεπίθεση και σταμάτησε σέντρες.
Ολυμπιακός: Είναι θέμα χρόνου και για τον Λαλά…

•Ο Ρέμπτσιουκ, στο άλλο άκρο της άμυνας, έχει μία αξιοπρόσεκτη βελτίωση στις σέντρες που περνάει. Απέναντι στον ΟΦΗ είχε δύο τέτοιες από τις οποίες εύκολα θα μπορούσαν να προκύψουν γκολ, αλλά οι αποδέκτες τους νικήθηκαν ισάριθμες φορές από τον αντίπαλο γκολκίπερ (Επασί), τόσο ο Λόπες στο α΄ ημίχρονο, όσο κι ο Αγκιμπού στο β’.

•Από εκεί και πέρα, ο Μολδαβός καθιερώνεται σιγά σιγά στη συνείδηση του κόσμου του Ολυμπιακού ως ένας μπακ που κυνηγάει κάθε φάση, ακόμη και την πιο «σκοτωμένη» πάσα, που θα πάρει κι αρκετές κεφαλιές μολονότι δεν είναι ψηλός, που θα κερδίσει αρκετά φάουλ με το ορμητικό παιχνίδι του, άμα πρέπει θα κάνει κι αυτός τα φάουλ του και που ξέρεις ότι τις περισσότερες φορές θα σταματήσει τον αντίπαλο του…

•Κι αφού μιλάμε για ακραίους μπακ: μετά από ένα μήνα ο Καρμπόβνικ είναι πάλι στη διάθεση του Μαρτίνς, περισσότερο για τα παιχνίδια από την άλλη εβδομάδα. Ο Πολωνός είχε ένα πρόβλημα στον αστράγαλο, που αποδείχθηκε τελικά αρκετά επώδυνο. Ο μάνατζερ του είχε δηλώσει στην Πολωνία ότι θα έμενε έξω δύο εβδομάδες, αλλά οι δύο έγιναν…εύκολα τέσσερις. Η ουσία είναι ότι θα έχει πάλι κι ο Μαρτίνς μία εναλλακτική επιλογή, καθώς πίσω από τον Ρέαμπτσιουκ υπήρχαν μόνο τα παιδιά του Ολυμπιακού Β, ο Αποστολόπουλος κι ο Κίτσος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x