Κώστας Νικολακόπουλος

Επιτέλους ο Ολυμπιακός «χτύπησε» εκεί και όπως ξέρει να «χτυπάει»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για δύο «όπλα» του Ολυμπιακού, που τα ξαναείδαμε μετά από καιρό.

• Ο Ολυμπιακός στην Κρήτη δεν έκανε κάποιο… φοβερό και τρομερό παιχνίδι. Έκανε, όμως, κάτι που ξέρει καλά να κάνει και το οποίο φέτος λες και το… απέφευγε: κτύπησε καίριες στιγμές του αγώνα.

• Ειδικά αυτό το γκολ στο 49’ του Σισέ, που έφερε το 2-1, ήταν σήμα κατατεθέν της ομάδας του Μαρτίνς την προηγούμενη τριετία-αυτά τα γκολ δηλαδή με το που ξεκινάει το β΄ ημίχρονο και κόβουν τα πόδια του αντίπαλου. Είχε να σκοράρει ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα από το… Σεπτέμβριο! Με εκείνο το γκολ του Ελ Αραμπί στο 52’ στο Ολυμπιακός-Άντβερπ 2-1 και το άλλο του Τικίνιο στο 47’ στο Ολυμπιακός-Απόλλωνας 4-1.



• Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξεκινήσει καλά σε αυτό το κομμάτι, με άλλα δύο τέτοια γκολ τον Αύγουστο, από τον Σισέ στο 52’ στο Ολυμπιακός-Σλόβαν 3-0 κι από τον Ονιεκουρού στο 54’ στο Σλόβαν-Ολυμπιακός 2-2. Τέσσερα γκολ στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου στα 10 πρώτα παιχνίδια της σεζόν δεν ήταν λίγα. Μόνο που στα επόμενα 14 υπάρχει μόνο το γκολ του Σισέ το Σάββατο στο Ηράκλειο!

• Και είδατε τι διαφορά έκανε: ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο πειστικός στο β΄ ημίχρονο, αφού έλεγξε σχεδόν πλήρως το παιχνίδι και μπορούσε να κάνει κι άλλα δύο γκολ, καθώς χάθηκε εκείνη η απίστευτη τριπλή ευκαιρία για γκολ και υπήρξαν και άλλες τρεις επικίνδυνες τελικές-έστω κι αν υπάρχει η λεπτομέρεια ότι στο καταιγιστικό τρίλεπτο του Ολυμπιακού, με το σουτ του Καμαρά στο 71’, την τριπλή ευκαιρία των Σισέ, Εμβιλά, Μπα στο 73’ και το σουτ του Λόπες στο 74’, ο ΟΦΗ είχε εκτός μάχης τον Διαμαντή λόγω τραυματισμού (στο 74’ πήρε τη θέση του ο Σελίμοβιτς).





• Δεύτερο πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό από το παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ: ξαναβρήκε ένα άλλο από τα καλά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, καθώς μπόρεσε και κτύπησε τον ΟΦΗ δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά, με τα γκολ του Σισέ στο 49’ και του Λόπες στο 60’. Δύο γκολ μέσα σε 11 λεπτά-ό,τι το καλύτερο! Αυτό που λέμε τόσο καιρό, γιατί ο Ολυμπιακός δεν επιχειρεί να δώσει μετά από κάποιο δικό του γκολ και την χαριστική βολή στον αντίπαλο του, αλλά προσπαθεί απλά να «σβήσει» το ματς κι ας είναι απλά με 1-0 η, με 2-1 μπροστά στο σκορ.

Επιτέλους ο Ολυμπιακός «κτύπησε» εκεί και όπως ξέρει

• Κι αυτό είχε να το κάνει καιρό ο Ολυμπιακός: από το νικηφόρο (2-1) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, όταν και τα δύο γκολ είχαν έρθει μέσα σε εννιά λεπτά (22-31). Και να προσέξουμε ότι και σε μία τρίτη πολύ σπουδαία νίκη του πρωταθλητή Ελλάδας, στο 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε μέσα στην Πόλη, πάλι είχαν βάλει οι «ερυθρόλευκοι» δύο γκολ μαζεμένα, στο 63’ και στο 68’!

• Αυτή ακριβώς είναι η δυναμική του Ολυμπιακού, να βγάζει νοκ άουτ τον αντίπαλο του με δύο γκολ μαζί μέσα σε λίγα λεπτά, όπως σε πέντε λεπτά στη Φενέρ, σε εννιά λεπτά στον ΠΑΟΚ και σε 11 λεπτά τώρα στον ΟΦΗ! Μόνο που φέτος δεν το βλέπουμε συχνά αυτό το πράγμα…

• Αντίθετα, για να τα βλέπουμε όλα, βλέπουμε πολύ συχνά ατομικά λάθη που κάποια από αυτά ξεπερνάνε κάποια όρια. Όπως ασφαλώς εκείνο του Μπα το Σάββατο στην Κρήτη, με το λάθος γύρισμα στον Βατσλίκ, που ουσιαστικά ήταν μία ασίστ στον φορ του ΟΦΗ, τον Καστάνιος. Ο Μπα έκανε ένα παιχνίδι που μόνο ασφάλεια δεν έβγαζε. Λίγο πριν από εκείνη την γκάφα, δεν είχε μπορέσει να αποτρέψει ένα γυριστό σουτ του Καστάνιος, παρότι μάλιστα τον μάρκαρε με τα χέρια, ρισκάροντας κάποιο πέναλτι.

Επιτέλους ο Ολυμπιακός «κτύπησε» εκεί και όπως ξέρει

• Κι ενώ έλεγες ότι όσο το παιχνίδι προχωρούσε, ο Σενεγαλέζος στόπερ έβρισκε μία ισορροπία, είχε και μία εξαιρετική επέμβαση και κάποιες άλλες ακόμη, κυρίως με το κεφάλι-με χαρά τον είδαμε να βγαίνει στα πλάγια για να παρεμποδίσει σέντρα με κολλημένα τα χέρια στην πλάτη προς αποφυγή πέναλτι-φτάνει μία στιγμή στο β΄ ημίχρονο, και πραγματικά χωρίς λόγο, χωρίς να πιέζεται, χωρίς να υπάρχει κάτι τέλος πάντων, ρίχνει μία κλοτσιά και στέλνει την μπάλα κόρνερ!

• Να υπενθυμίσω ότι ο ΟΦΗ είχε προηγηθεί από εκτέλεση κόρνερ κι ότι ο Ολυμπιακός έχει θέματα που δεν έχει λύσει στις στατικές φάσεις στο αμυντικό του ιδίως κομμάτι. Το να χαρίζει λοιπόν κόρνερ στον αντίπαλο του πραγματικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

• Παρεμπιπτόντως, το κόρνερ από το οποίο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ξεκίνησε από μία πολύ κακή πάσα του έτερου στόπερ, του Σισέ, πάνω στα πόδια αντίπαλου…

Άσχετο: Το ότι ο αγώνας με τον ΟΦΗ έγινε το Σάββατο το βράδυ εν μέσω καταρρακτώδους βροχής μπορεί τελικά να αποτελέσει και μία πρόβα τζενεράλε για τη ρεβάνς με την Άντβερπ την Πέμπτη το βράδυ! Οι προβλέψεις λένε ότι στο Βέλγιο θα βρέχει πολύ την ώρα του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x