Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός έχει ιδανικό φορ να μπαίνει αλλαγή, αλλά ο βασικός του απέχει από το να είναι ιδανικός

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr «πρόσωπα και πράγματα» από τον χθεσινό κι όχι μόνο Ολυμπιακό.

· Ο Μίτσελ με τη χρησιμοποίηση του Αγκιμπού σε ρόλο έξω δεξιά χθες με τον Ατρόμητο, στο πρώτο ματς μετά τη διακοπή της σεζόν λόγω του Μουντιάλ, φάνηκε πολύ απλά ότι είχε μία κακή ιδέα με το να δουλέψει στην προετοιμασία μία ενδεκάδα του Ολυμπιακού με τον νεαρό Αφρικάνο σε αυτήν και δη σε αυτή τη θέση. Ο Αγκιμπού μπορεί να έκοβε, αλλά δημιουργικά ήταν τόσο φτωχός…

· Παρήγορο ότι ο προπονητής αποφάσισε να το διορθώσει το λάθος κι από το 35΄ σήκωσε τον Γκάρι, τον οποίο και πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να έχει τουλάχιστον έναν κλασικό εξτρέμ από δεξιά-γιατί ο Μπιέλ από αριστερά δεν είναι τέτοιος. Δεν ήταν σπουδαίος ο Γκάρι, όμως αν μη τι άλλο σέντραρε, συνεργάστηκε, μπήκε σε φάση, ήταν μέσα σε αντεπιθέσεις, ήταν ένας κανονικός εξτρέμ.

Ολυμπιακός: Έχει ιδανικό φορ να μπαίνει αλλαγή

· Ακόμη πιο παρήγορο ότι ο Μίτσελ βοήθησε την ομάδα γρήγορα στο β΄ ημίχρονο, όταν 10 λεπτά μετά το 2-1 του Μαρσέλο πέρασε τον Σαμασέκου αντί του Κασάμι και τον Ελ Αράμπι αντί του Μπακαμπού.

· Ο Άραβας γκολτζής στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα σκόραρε ένα όχι τόσο εύκολο γκολ, την στιγμή που ο Μπακαμπού είχε χάσει τρεις ευκαιρίες για γκολ, εκ των οποίων οι δύο πολύ καλές-αν μη τι άλλο στην κεφαλιά από τη σέντρα του Βρουσάι έπρεπε να κάνει γκολ. Εν τέλει αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο Ολυμπιακός έχει έναν ιδανικό σέντερ φορ για να μπαίνει αλλαγή, τον Αράμπι, αλλά κι έναν ακόμη, τον Μπακαμπού, που απέχει παρασάγγας από το να χαρακτηριστεί ιδανικός βασικός σέντερ φορ.

Ολυμπιακός: Έχει ιδανικό φορ να μπαίνει αλλαγή

· Ο δε Σαμασέκου μπορεί να μην…γοήτευσε με την παρουσία του ως δεύτερος κεντρικός χαφ, αλλά βοήθησε στον έλεγχο του παιχνιδιού στο κέντρο τόσο ανασταλτικά, όσο και σε κυκλοφορία μπάλας. Για παράδειγμα στη φάση του 4-1 αυτός πήρε την απόκρουση της άμυνας και με κεφαλιά πάσαρε στον Μπιέλ, που με τη σειρά του έκανε την μπαλιά στον Μαρσέλο.

· Σχετικά γρήγορες και οι άλλες δύο αλλαγές, στο 70’, με τον Ρέαμπτσιουκ αντί του Μαρσέλο και τον Χάμες αντί του Φορτούνη-έχει αν μη τι άλλο…γούστο να βγαίνει ένας Μαρσέλο και να μπαίνει ένας Χάμες στον Ολυμπιακό! Ο Χάμες πήρε πρωτοβουλίες όσο έπαιξε και θα μπορούσε να σκοράρει, ο δε Ρέαμπτσιουκ κάλυψε την αριστερή πλευρά με αρκετά «πάνω κάτω», με τα καλά του και τις αδυναμίες του.

· Δύο σημειώσεις ακόμη:

Ολυμπιακός: Έχει ιδανικό φορ να μπαίνει αλλαγή

· Πρώτη, δεν ξέρω αν η μπάλα κατέληγε στα δίκτυα του Γιαννιώτη από τη ρουκέτα του Μαρσέλο στο 2-1 αν ο Ντόη δεν έσκυβε έξυπνα για να την αποφύγει!

· Δεύτερη, δικαιώθηκε πλήρως ό,τι ακριβώς είχα γράψει χθες το μεσημέρι, για την ιδιαιτερότητα των αγώνων του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο εδώ και μία δεκαετία, ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός είτε βάζει πολλά γκολ στον Ατρόμητο, είτε κανένα! Χαρακτηριστικά μάλιστα έγραφα ότι «απόψε πάντως δεν θα έχουμε ούτε 1-0, ούτε 1-1»!

· Κατά τα άλλα, ο Φωτιάς τα πήγε μια χαρά. Έτσι πρέπει να είναι οι διαιτητές, να μην ασχολούμαστε μαζί τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x