Κώστας Νικολακόπουλος

Η επιστροφή του Γκάρι Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό και η συνέχεια

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την παρουσία του Γκάρι Ροντρίγκες στο τελευταίο τεστ του Ολυμπιακού.

• Στο φιλικό με την Σταντάρ είδαμε για πρώτη φορά ουσιαστικά μετά από καιρό τον Γκάρι Ροντρίγκες, έναν κυνηγό που πιστεύει άρα πολύ ο Μίτσελ κι ο βοηθός του (και γιός του) Αντριάν, ο οποίος ήξερε πολύ καλά τον παίκτη από την κοινή παρουσία τους στην ισπανική Έλτσε.

• Ο Γκάρι είχε υποστεί θλάση στο παιχνίδι με την Φράιμπουργκ στη Γερμανία, έχοντας φύγει με αλλαγή στο 38ο λεπτό, κι αφού πρώτα είχε μεγάλη συμμετοχή στο γκολ του Ολυμπιακού και είχε δώσει και μία πάσα «πάρε βάλε» με τον Μασούρα να αστοχεί, σε (άλλο) ένα ματς στο οποίο είχε αποδειχθεί πόσο καταλυτική θα μπορούσε να ήταν η παρουσία του στην ομάδα, εάν δεν έβγαζε προβλήματα τραυματισμών.

• Τότε ήταν 27 Οκτωβρίου, με τον διεθνή κυνηγό να επιστρέφει στην δράση στις 13 Νοεμβρίου, εσπευσμένα για να παίξει έστω 30 λεπτά κόντρα στην ΑΕΚ, στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, με τον Γκάρι να χάνει την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας του αγώνα, αφού το πλασέ του εξ επαφής βρήκε αντίπαλο αμυντικό μετά από εκείνη την επίσης εξ επαφής κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, που είχε διώξει ο γκολκίπερ της ΑΕΚ.

• Τέλος πάντων, ο Γκάρι έδειξε υγιής στην προετοιμασία και ο Μίτσελ τον έβαλε βασικό προχθές κόντρα στους Βέλγους, για ένα ημίχρονο, στο οποίο ο δεξιοπόδαρος εξτρέμ έδειξε αφενός μεν σε κάποιες περιπτώσεις την ποιότητα του, αφετέρου δε ότι χρειάζεται χρόνο για να αρχίσει να πατάει καλύτερα, όπως π.χ. είδαμε σε μία στιγμή που πήγε να μπει στην περιοχή και κόπηκε εύκολα. Είχε τέσσερις-πέντε καλές κινήσεις, αν και σε μία φάση την οποία τελείωσε, με ένα σουτ από πλάγια ψηλά στην κλειστή γωνία του γκολκίπερ, θα μπορούσε να ενεργήσει ακόμη καλύτερα η, γρηγορότερα.

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Γκάρι Ροντρίγκες και η συνέχεια

• Φάνηκε πόσο πολύ έχει το ένας μ΄ έναν, όταν στις δύο μονομαχίες με τον αντίπαλο αριστερό μπακ, τον ντρίμπλαρε και τις δύο για να επιλέξει ο αμυντικός της Σταντάρ να τον γκρεμίσει σταματώντας τον με φάουλ. Όπως φάνηκε πόσο λίγο βοηθάει στο ανασταλτικό κομμάτι, όταν δεν είναι απολύτως καλά.

• Ατυχώς, 15 μήνες μετά τη μεταγραφή του, ο Γκάρι εξακολουθεί να παραμένει στοίχημα για τον Ολυμπιακό. Στις όχι πολλές φορές που ήταν στα καλά του, ξεκάθαρα έκανε τη διαφορά ξεχωρίζοντας ως ο μακράν πιο επικίνδυνος καθαρός εξτρέμ της ομάδας. Το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί να στηριχθεί πάνω του η ομάδα του, ποντάροντας σε αυτόν για βασικό παίκτη, μετά τα όσα έχουμε δει με τους τραυματισμούς του.

• Έχω την αίσθηση ότι στον Ολυμπιακό ότι θα τον περιμένουν, θα τον δουν στα επόμενα πέντε-έξι επίσημα παιχνίδια και στη συνέχεια θα πάρουν τις αποφάσεις τους για τη συμπλήρωση του ρόστερ γενικότερα και ειδικότερα.

• Κατά τα άλλα: Αυτή η ανάρτηση που έγινε την στιγμή της αλλαγής του Χουάνγκ στο χθεσινό παιχνίδι της Κορέας με την Βραζιλία, νομίζω ότι τα λέει όλα για την παρουσία του άσου του Ολυμπιακού στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γράφει ότι είναι μία από τις μεγάλες ανακαλύψεις του Μουντιάλ, ότι άρεσε η τάξη κι η ισορροπία που έδωσε στην ομάδα του σε όλο το τουρνουά κι ότι παίζει στον Ολυμπιακό και είναι έτοιμος για πολλά περισσότερα με αυτά που έχουμε δει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x