Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός και Μαρινάκης έχουν μόνο αθωώσεις. Και κανείς δεν μπορεί να σκιάσει τα επιτεύγματά τους

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το sport-fm.gr με το δικό του τρόπο την χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για Ολυμπιακό και Μαρινάκη.

• Βγήκα χθες το πρωί στο ραδιόφωνο κι επιβεβαίωσα ότι ο Ολυμπιακός κι ο Μαρινάκης αθωώθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας και λίγο μετά σχολίασα ότι δικαιώθηκα στις εκτιμήσεις μου τόσων μηνών ότι δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει άλλη εξέλιξη σε αυτή την «υπόθεση». Λέγοντας μάλιστα ότι δεν χρειάζονταν να είναι κάποιος νομικός η, ειδικός η, δημοσιογράφος για να έβλεπε τι στην πραγματικότητα ήταν η… «υπόθεση».

• Κι εδώ θέλω να υπενθυμίσω κάτι πολύ σοβαρό, που κάνουν ότι δεν το ξέρουν, δεν το βλέπουν και δεν το ακούνε κάποιοι: Ο Ολυμπιακός σαν σύλλογος και προσωπικά ο Μαρινάκης, επί χρόνια ολόκληρα έχουν δεχθεί απίστευτες επιθέσεις από τους αντιπάλους-εχθρούς του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου και του ιδιοκτήτη του. Επανειλημμένως όλοι αυτοί έχουν στραφεί εναντίον του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη δικαστικά, σε κάθε επίπεδο. Τελικά, ποιο είναι το αποτέλεσμα;

• Μα πολύ απλό: ο Ολυμπιακός κι ο Μαρινάκης έχουν μόνο αθωώσεις σε όλες τις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορήθηκαν.

ΕΝΑ. Απαλλαγή Ολυμπιακού και Μαρινάκη με δικαστικό βούλευμα από κάθε κατηγορία για το σκάνδαλο Κοριόπολις-άλλοι καταδικάστηκαν, πήγαν φυλακή κλπ.
ΔΥΟ. Απαλλαγή Ολυμπιακού και Μαρινάκη με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για το δήθεν σκάνδαλο των στημένων αγώνων
ΤΡΙΑ. Δικαίωση του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη με απόφαση της ΟΥΕΦΑ, αλλά και του CAS, σε καταγγελία του Παναθηναϊκού για αποβολή του από το Τσάμπιονς Λιγκ
ΤΕΣΣΕΡΑ. Απαλλαγή του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη από την καταγγελία του ΠΑΟΚ ενώπιον των Πειθαρχικών Επιτροπών της Λίγκας και της ΕΠΟ για δήθεν έκτροπα εις βάρος της αποστολής του Πλατανιά στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Ο ΠΑΟΚ ζητούσε την αφαίρεση βαθμών του Ολυμπιακού και την απώλεια του πρωταθλήματος!
ΠΕΝΤΕ. Απόφαση των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ και της Λίγκας ότι ο Ολυμπιακός κι ο Μαρινάκης δεν είχαν καμία εμπλοκή για το δήθεν στημένο παιχνίδι με τη Βέροια. Κι η Βέροια ακόμη που δικάστηκε, απαλλάχτηκε.

• Πόσο…τυχαία μπορεί να είναι όλα αυτά; Γιατί όλα τα δικαστήρια αθωώνουν τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο του; Μήπως πολύ απλά γιατί στα δικαστήρια αποδεικνύεται ποιος έχει δίκιο και ποιοί κατασκευάζουν σκευωρίες η, ζητάνε πράγματα αδικώντας τον Ολυμπιακό;…

• Ότι έχει γίνει μία ζημιά στον Ολυμπιακό και στον ιδιοκτήτη του έχει γίνει. Γιατί λέγε λέγε λέγε, όλο και κάτι μένει. Ιδίως στο εξωτερικό, όπου φτάνουν συνήθως, μέσω δημοσιευμάτων, τα άσχημα νέα κι όχι τα ευχάριστα. Όμως, αυτό που στο τέλος μένει είναι ότι ο σύλλογος με την τεράστια δυναμική κι ο πρόεδρος του, που του κρατάει τόσα χρόνια το τιμόνι, προχωράνε σταθερά και δυνατά επί μία ολόκληρη δεκαετία αφενός μεν στην κυριαρχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφετέρου δε στην ευρωπαϊκή καταξίωση. Οι ψιθυρολόγοι μένουν στους ψιθύρους τους κι ο Ολυμπιακός προχωράει, σαρώνει τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα στην Ελλάδα, ενώ ολόκληρη η Ευρώπη τον αναγνωρίζει σαν μία σταθερά σημαντική ομάδα στις διοργανώσεις της.

• Κι αυτά τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού δεν μπορεί να τα σκιάσει κανένας…

• Του Ολυμπιακού που καλώς πράττει κι έχει προτεραιότητα του πάντοτε την πρόοδο της ομάδας του. Γιατί, εκτός όλων των άλλων, μία ομάδα που βγάζει υγεία, που παίρνει πρωταθλήματα και Κύπελλα, που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και αναγνωρίζεται απ΄ όλους στην Ελλάδα ως η καλύτερη κι αυτή που δίκαια παίρνει τους τίτλους, αλλά και που στέκεται με ψηλά το κεφάλι και όρθια στην Ευρώπη ανεξαρτήτως αντιπάλου, είναι κι η πιο μεγάλη δύναμη κάθε μεγάλου συλλόγου.

• Αλλιώς σου συμπεριφέρονται οι πάντες αν σε βρουν μπόσικο σαν ομάδα και αλλιώς σε αντιμετωπίζουν όταν σε βλέπουν ότι είσαι ακμαίος, δυνατός, ότι είσαι κυρίαρχος στην Ελλάδα, ότι σε υπολογίζουν οι πάντες στην Ευρώπη. Υπό τέτοιες συνθήκες, είναι πιο δύσκολο να σε κτυπήσουν κάτω από το τραπέζι...

• Κι ο Ολυμπιακός αυτό πρέπει να κρατήσει, την ανωτερότητα που βγάζει σαν ομάδα. Έστω κι αν ξέρει πολύ καλά ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να του βάλουν τρικλοποδιές (ακόμη και απόψε λέω εγώ, εκμεταλλευόμενοι το άδειο Καραϊσκάκη…), με στόχο ακριβώς να αλλάξουν αυτή την εικόνα του «πρώτου και καλύτερου Ολυμπιακού», του «Ευρωπαίου Ολυμπιακού», με προφανή στόχο στη συνέχεια να τον κάνουν πιο ευάλωτο τις επιθέσεις τους.

• Όσο βλέπουν τον Ολυμπιακό κραταιό, να κερδίζει στα γήπεδα, να ενισχύεται με παίκτες όπως ο Ραφίνια κι ο Εμβιλά κι όλα τα άλλα παιδιά που ήρθαν και που σίγουρα θα έρθουν, τόσο και καταλαβαίνουν οι αντίπαλοι του, πόσο πιο δύσκολο γίνεται το έργο τους. Αυτό ακριβώς, ότι ο Ολυμπιακός επενδύει πρωτίστως και πάνω απ΄ όλα στην ομάδα του, είναι, ασφαλώς μαζί με την στιβαρή, σταθερή και δυναμική διοίκηση του, το πιο ισχυρό χαρτί του κλαμπ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x