Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός και Τσάμπιονς Λιγκ: η παγίδα κι η ιδανική συγκυρία!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο sport-fm.gr την ευρωπαϊκή προοπτική του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν.

· Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την μεγάλη πρόκληση του Φάϊναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ κι εκεί έχει επικεντρωθεί η προσοχή της ομάδας, αφού η ΑΕΚ αρνείται να παίξει τον τελικό του Κυπέλλου, ακόμη και μέσα στο γήπεδο της, ακόμη και σε εναλλακτικές ημερομηνίες (Κυριακή 26, Τρίτη 28, Τετάρτη 29)-αν και στην ΕΠΟ με το κράξιμο που τρώνε κάνουν ακόμη μία προσπάθεια μπας και «καταστεί εφικτό» να οριστεί για την άλλη εβδομάδα.

· Αν όμως θέλουμε να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά για τον Ολυμπιακό, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ενόψει της νέας σεζόν και να λάβουμε υπόψιν μας κάτι πολύ σοβαρά: ναι μεν ο Ολυμπιακός θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης για τον ΜΟΝΟ γ΄ προκριματικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει και υποχρεωτικά κάτι. Η αποστολή του θα είναι δύσκολη, για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί οι υποψήφιοι αντίπαλοι του δεν θα είναι της πλάκας. Και δεύτερον, γιατί η κλήρωση μπορεί να τον φέρει φιλοξενούμενο κι αυτός ο συνδυασμός, του ενός 90λεπτου και του εκτός έδρας, μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη παγίδα! Ακόμη κι εντός έδρας να κληρωθεί, πάλι θα είναι ένα 90λεπτο υψηλού ρίσκου, καθότι σε ένα ΜΟΝΟ παιχνίδι χωρίς κόσμο όλα γίνονται. Πόσο δε μάλλον αν είναι κι εκτός έδρας.

· Να ξέρουμε ότι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον γ΄ προκριματικό θα είναι εκτός απροόπτου η ελβετική Γιάνγκ Μπόϊς, ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου, η Γκαραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν, η Λέγκια Βαρσοβίας, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κι η Μόλντε. Καμία κλήρωση με αυτές τις ομάδες δεν είναι εύκολη! Ακόμη και με την Γκαραμπάγκ και τη Μόλντε, ένα ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν η, στη Νορβηγία, πανεύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε παγίδα. Ενδεχομένως και ένα ταξίδι στην Πολωνία. Να υπενθυμίσω δε ότι…

Με τον Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός έπαιξε μόλις το περασμένο φθινόπωρο και είχε στους ομίλους στο Τσάμπιονς Λιγκ ήττα 1-3 εκτός έδρας και νίκη 1-0 εντός έδρας, με πέναλτι στο 85’ κι αφού νωρίτερα οι Σέρβοι είχαν χάσει κι αυτοί πέναλτι…

Και με ομάδες από το Ισραήλ ο Ολυμπιακός έχει μόνο αποκλεισμούς (βλέπε Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπερ Σέβα, Χάϊφα)…

· Άρα, απ΄ όποια πλευρά κι αν το δούμε, ο γ΄ προκριματικός είναι μεγάλη παγίδα. Και θα είναι λύτρωση για τον Ολυμπιακό αν τον αποφύγει! Πώς; Αν ο θεός του ποδοσφαίρου τα κάνει έτσι και περάσει είτε η Λιόν τη Γιουβέντους, είτε η Νάπολι την Μπαρτσελόνα! Τότε, ο Ολυμπιακός αυτόματα ευνοείται και γλιτώνει τον γ΄ προκριματικό, αφού θα πάει απευθείας στα πλέϊ οφς, που θα γίνουν τέλη Σεπτέμβρη. Με τα πλέϊ οφς να είναι διπλά ματς. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να προκύψει μία τέτοια εξέλιξη, αλλά δεν το λες κι αδύνατο: η Λιόν έχει κερδίσει στο πρώτο ματς 1-0 εντός έδρας τη Γιουβέντους κι η Νάπολι έχει φέρει 1-1 στο πρώτο ματς εντός έδρας με την Μπαρτσελόνα.

· Για τον Ολυμπιακό θα είναι μάνα εξ ουρανού να του κάτσει τέτοια συγκυρία.να αποφύγει δηλαδή τον προγραμματισμένο για τις 15 Σεπτέμβρη γ΄ προκριματικό. Διότι, εκτός των άλλων, θα μπορέσει να κάνει και πιο άνετα προετοιμασία, που ούτως η, άλλως αντικειμενικά θα είναι δύσκολη φέτος, καθώς η μία σεζόν διαδέχεται την άλλη σχεδόν χωρίς διακοπή. Όχι ότι θα του εξασφαλίσει εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αν μη τι άλλο χωρίς καν να παίξει θα έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Δηλαδή και να αποκλειστεί από τα πλέϊ οφς, θα πάει αυτόματα στο Γιουρόπα!

· Μάλιστα, επειδή με πρόκριση της Λιόν η, της Νάπολι αυτόματα θα ευνοηθεί, εκτός του Ολυμπιακού, κι ο Άγιαξ (αυτός θα πάει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ), στα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός θα είναι ακόμη πιο ψηλά στους ισχυρούς, με την απουσία του Άγιαξ και παράλληλα θα αποφύγει και την Ντινάμο Ζάγκρεμπ ως υποψήφια αντίπαλο του! Και θα του μένουν υποψήφιοι ναι μεν δυνατές ομάδες (Αστάνα Καζακστάν, Λούντογκορετς, Ερυθρός Αστέρας, Γκαραμπάγκ, Λέγκια, Μακάμπι, Μόλντε κ.α), αλλά πολύ δυνατές δύο: η Σλάβια Πράγας κι η Γιάνγκ Μπόϊς.

· Απ΄ όλες δηλαδή τις πλευράς, θα ήταν ιδανικό για τον Ολυμπιακό να του έρχονταν καλά τα αποτελέσματα της Λιόν και της Νάπολι. Για να δούμε, ωστόσο, γιατί ιστορικά συνήθως οι καραμπόλες δεν τον ευνοούν.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1277736100795121666

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x