Κώστας Νικολακόπουλος

Το δύσκολο ντεμπούτο για τον Τζολάκη και ο τραυματισμός Σαμασέκου

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα του Τζολάκη με την Γκαραμπάγκ και εξηγεί την απουσία του Σαμασέκου από την αποστολή του αγώνα με τον ΟΦΗ.

Κατ' αρχάς, μία είδηση: Ο Μίτσελ είχε πάρει στην 20άδα του αγώνα με τον Ατρόμητο τον Σαμασέκου και τον είχε βάλει μάλιστα αλλαγή, έστω λίγα λεπτά στο τέλος. Σήμερα δεν τον πήρε καν στην αποστολή για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο λόγος; Ο Αφρικάνος αμυντικός χαφ δυστυχώς τραυματίστηκε, κι αυτός! Οπότε το θέμα είναι ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού προτίμησε για την 20άδα από τον Κούντε (που τον είχε βασικό προχθές με την Γκαραμπάγκ), τον νεαρό Ντόι από τον Ολυμπιακό Β! Κι ακόμη ότι έχει εκτός αποστολής για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι πρωταθλήματος τόσο τους Ντε Λα Φουέντε, Μπόουλερ, όσο και τους Φορτούνη, Λάιντνερ, Αμπού Καμαρά.

Αλλά ας επιστρέψουμε στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού, που αποτέλεσε και το ντεμπούτο του Τζολάκη σε αγώνα φάσης ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δύσκολο ντεμπούτο, με τον τερματοφύλακα να δέχεται συνολικά 15 τελικές, εκ των οποίων οι 11 στην εστία του-και οι τρεις στα δίκτυα του

Πραγματικά το πρώτο φετινό παιχνίδι του Τζολάκη σε επίσημο ματς του Ολυμπιακού (είχε παίξει τελευταία φορά σε ένα φιλικό μέσα Ιουλίου, στο 1-2 από τον Άρη στο Χαριλάου), ήταν πολύ δύσκολο για ένα τερματοφύλακα. Τι κριτική μπορείς να του κάνεις του 20χρονου «άσου»; Για τα γκολ, πώς να τον ψέξεις; Τα δύο ήταν τετ α τετ-όσο κι αν περιμένεις από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού το καλύτερο, να κατηγορήσεις τερματοφύλακα για τετ α τετ; Το τρίτο γκολ το δέχθηκε στην κλειστή γωνία, οπότε είναι ένα θέμα, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε πως ήταν σουτ-ρουκέτα. Άτυχος ο τερματοφύλακας στον οποίο γίνεται τέτοιο σουτ, σαν κεραυνός ήταν.

Ολυμπιακός-Νικολακόπουλος: Για Τζολάκη, Σαμασέκου

• Ο Τζολάκης έκανε οκτώ επεμβάσεις κι αυτό από μόνο του δείχνει ότι είχε πολύ δουλειά, όπως κι ότι σε γενικές γραμμές πήγε καλά. Μία απόκρουση ήταν και πολύ θεαματική, και καθόλου εύκολη, όσο κι αν το ριπλέι δεν ήταν καλό, ώστε να φανεί ξεκάθαρα ότι βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, όμως ο διαιτητής δεν είχε κανένα λόγο να δείξει κόρνερ, αν δεν ήταν. Σωτήρια κι η επέμβαση σε εκείνο το τακουνάκι από τη μικρή περιοχή, μεταξύ του 0-2 και του 0-3.
• Μου άρεσε που δύο φορές βγήκε έγκαιρα και μάζεψε χαμηλά την μπάλα, σε φάσεις από τις οποίες θα μπορούσαν να προκύψουν γκολ. Γενικά είναι προτέρημα η ταχύτητα που (για τερματοφύλακα) τον διακρίνει. Με την μπάλα στα πόδια δεν έδειξε πρόβλημα, τα βολέ του ήταν δυνατά και εκείνη πάσα του προς τον Σισέ είχε αξία ασίστ (!), αν δεν την κατέστρεφε ο έμπειρος στόπερ που ενήργησε ως…στόπερ σε θέση σέντερ φορ.
• Τρεις φορές μπλόκαρε την μπάλα με σχετική ευκολία, όμως σε άλλες δύο περιπτώσεις δεν είχε την καλύτερη επιλογή, με το να διώξει την μπάλα με γροθιές, γιατί ναι μεν ήταν δυνατά τα σουτ, αλλά ο Τζολάκης έδιωξε την μπάλα μπροστά του κι όχι πλάγια και στάθηκε τυχερός που δεν δημιουργήθηκε περαιτέρω κίνδυνος.
• Στα πρώτα λεπτά ήταν φανερά τρακαρισμένος, σε βαθμό που ξεπερνάει κάποιο όριο, νομίζω: στα 11 δευτερόλεπτα έκανε πάσα σε αντίπαλο έξω από την περιοχή του (!) και η έξοδος που έκανε στη σέντρα του ακυρωθέντος για οριακό οφσάιντ γκολ της Γκαραμπάγκ στο 5ο λεπτό δεν ήταν κι η καλύτερη.

Ολυμπιακός-Νικολακόπουλος: Για Τζολάκη, Σαμασέκου

• Όπως βέβαια δεν ήταν και η καλύτερη η αντίδραση όλης της άμυνας: ο Εμβιλά, ως κεντρικός στόπερ, έχασε πολύ εύκολα την κεφαλιά από τον αντίπαλο σέντερ φορ, με τον οποίο έχει το ίδιο ύψος…Ο Σισέ έχασε εντελώς τον αντίπαλο εξτρέμ που πήρε την κεφαλιά-πάσα…Κι ο Βρσάλικο με τον Άβιλα είχαν μηδενική συνεργασία στο δεύτερο δοκάρι, χάνοντας την κεφαλιά από τον αντίπαλο εξτρέμ…Μιλάμε για αμυντική λειτουργία και των πέντε αμυντικών (τεσσάρων και γκολκίπερ), που μπορεί να θεωρηθεί ως παράδειγμα προς αποφυγή.
• Τέλος πάντων, ο Τζολάκης βγάζοντας το απογοητευτικό του ξεκίνημα στο πρώτο πεντάλεπτο, είχε ένα παιχνίδι «νορμάλ», ούτε κακός ήταν, ούτε πολύ καλός. Θα είναι κουτό να κριθεί πιο σκληρά, στο πρώτο παιχνίδι του στη φετινή σεζόν, σε ένα Ολυμπιακό που δεν είναι στα καλά του.
• Για κλείσιμο μία άλλη είδηση: η ΟΥΕΦΑ γνωστοποίησε το κατηγορητήριο για τον Ολυμπιακό αναφορικά με το παιχνίδι κόντρα στην Γκαραμπάγκ. Ένα πρόστιμο θα πέσει, μέχρι εκεί.
• Κατά τα άλλα, δείτε το μοναδικό γκολ της Παρτίζαν στη νίκη της επί της Κολονίας μέσα στη Γερμανία την Πέμπτη για το Κόνφερενς Λιγκ. Είναι με κεφαλιά του Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς (δεν τον έβλεπε καν ο Μαρτίνς...), που βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση τον τελευταίο καιρό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x