Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Άρης έχει να χάσει 60 χρόνια (!) εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό όταν…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη κάτω από ένα άλλο πρίσμα.

· Το ερώτημα λοιπόν σήμερα στο Καραϊσκάκη είναι αν ο Ολυμπιακός καταφέρει και κάνει τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα-μόλις στο Βόλο την περασμένη Κυριακή συμπλήρωσε τρεις για πρώτη φορά…

· Μπορούμε να θυμηθούμε ότι τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός έκανε σερί νίκες στη Λίγκα μας ήταν στην περσινή σεζόν, όταν είχε κερδίσει διαδοχικά τον περασμένο Φεβρουάριο τους Παναιτωλικό, Ιωνικό, ΑΕΚ, Βόλο, ΟΦΗ, Αστέρα και το νικηφόρο σερί σταμάτησε στα έξι παιχνίδια στο Χαριλάου, με την ήττα 1-2 από τον αποψινό αντίπαλο του, τον Άρη.

· Κοινώς, κοντεύει χρόνος (11 και πλέον μήνες) από τότε που ο Ολυμπιακός έκανε νικηφόρο σερί στο ελληνικό πρωτάθλημα…

· Τι έχω να πω για τον Άρη: ότι εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, όταν ανοίγει το σκορ σε ντέρμπι, ποτέ δεν χάνει! Για την ακρίβεια, συνήθως κερδίζει και άντε να φέρει καμία ισοπαλία!

· Πέρυσι (2021-22) είχε έξι νίκες στα έξι ντέρμπι στα οποία προηγήθηκε στο σκορ!!! Τρεις φορές κέρδισε τον ΠΑΟΚ 1-0 (μία εντός και δυο εκτός), δύο την ΑΕΚ (εντός κι εκτός) και μία τον ΠΑΟ (1-0 εντός).

· Πρόπερσι (2020-21) είχε τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες στα έξι ντέρμπι στα οποία προηγήθηκε το σκορ! Κέρδισε τον ΠΑΟ 1-0 εκτός, τον ΠΑΟΚ 1-0 εντός και την ΑΕΚ 2-0 εκτός. Κι έφερε ισοπαλία 2-2 στην Τούμπα ισοφαριζόμενος με πέναλτι στις καθυστερήσεις και δύο ισοπαλίες 1-1 εντός με τον Ολυμπιακό ισοφαριζόμενος τη μία φορά στο 82’ και την άλλη στο 87’! Δηλαδή, εντελώς οριακά δεν κέρδισε και τα τρία αυτά ματς ο Άρης.

Ολυμπιακός: Ο Άρης έχει να χάσει 60 χρόνια(!) εκτός έδρας

· Την δε σεζόν 2019-20 είχε μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα στα έξι ντέρμπι στα οποία προηγήθηκε στο σκορ. Κέρδισε 4-0 τον ΠΑΟ εντός. Έφερε ισοπαλίες 2-2 με τον ΠΑΟΚ εκτός ισοφαριζόμενος στις καθυστερήσεις, 1-1 με την ΑΕΚ εκτός ισοφαριζόμενος με πέναλτι στο 81’, 2-2 με την ΑΕΚ εκτός ισοφαριζόμενος με πέναλτι στο 85’ και 2-2 πάλι με την ΑΕΚ εντός ισοφαριζόμενος στο 109’ της παράτασης! Κι έχασε μία φορά από τον Ολυμπιακό 1-2 εντός.

· Εκείνο το ματς, στις 6 Οκτωβρίου του 2019, δηλαδή σχεδόν πριν 3,5 χρόνια (!), είναι το τελευταίο ντέρμπι στο οποίο ο Άρης έχασε, στα συνολικά 18 ντέρμπι στα οποία αυτός άνοιξε το σκορ στα τρία προηγούμενα πρωταθλήματα. Φέτος, ακόμη τουλάχιστον, δεν έχει ανοίξει το σκορ σε κανένα ντέρμπι. Κι ίσως γι΄ αυτό, άλλωστε, έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες.

· Παρεμπιπτόντως, τελευταία φορά που ο Άρης προηγήθηκε στο σκορ παίζοντας εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό ήταν πριν 21 χρόνια (!), το 2002, τέτοια εποχή, Γενάρη μήνα και είχε κερδίσει 1-0 στο ΟΑΚΑ τότε, με ήρωα τον Κατεργιαννάκη, τον οποίο μετά πήρε ο Ολυμπιακός.

· Στο (παλιό) Καραϊσκάκη ο Άρης τελευταία φορά είχε ανοίξει το σκορ το 1994, πάλι Γενάρης ήταν και πάλι είχε καλό αποτέλεσμα, είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1. Γενικά όταν ο Άρης προηγείται εκτός έδρας επί του Ολυμπιακού, βγαίνει πάντα από πάνω: και το 1987 στο ΟΑΚΑ κέρδισε 2-1 (αρχές Φλεβάρη) και το 1983 στο Καραϊσκάκη είχε κερδίσει 1-0 και το 1964 στο Καραϊσκάκη είχε κερδίσει 3-2.

· Τελευταία φορά που σε αγώνα πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός κέρδισε εντός έδρας τον Άρη όταν ο Άρης προηγήθηκε στο σκορ ήταν πριν 60 χρόνια, στις 24 Μαρτίου του 1963! Μόνο στο Κύπελλο είχε γυρίσει ο Ολυμπιακός εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, ένα 2-1 στις 19.5.1986, στο ΟΑΚΑ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x