Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Γιόβετιτς, ο Ντένις και οι άλλες λύσεις που κοιτάζει ο Ολυμπιακός για φορ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr τις τελευταίες εξελίξεις για τη μεταγραφή φορ στον Ολυμπιακό.

· Κρίσιμες ώρες για τη μεταγραφή φορ στον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να τον κλείσουν μέχρι αύριο, ώστε να τον δηλώσουν στην ευρωπαϊκή λίστα και να έχει δικαίωμα να παίξει στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

· Ιδανικά θα ήθελαν να είναι και με κοινοτικό διαβατήριο ο κεντρικός επιθετικός που θα έρθει, αφού ο προπονητής υπολογίζει τους Μαντί, Ορτέγκα, Έσε, Ελ Καάμπι, Ρόντινεϊ, Πορόζο, άρα θεωρητικά οι πέντε θέσεις των ξένων που δικαιούται κάθε σύλλογος στην 20άδα του ανά παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα και Κύπελλο είναι υπερκαλυμμένες. Από εκεί και πέρα, εάν υπάρξει κάποια εξαιρετική περίπτωση φορ χωρίς κοινοτικό διαβατήριο σίγουρα θα εξεταστεί, όπως έγινε με τον Αργεντίνο Καράνσα, για τον οποίο ο Ολυμπιακός πρόσφερε 6 εκ. Ευρώ στη Φιλαδέλφεια Γιούνιον, αλλά η ομάδα από το MLS απαίτησε 8 εκ. Ευρώ+2 μπόνους…

· Μία λύση που έχουν στον Ολυμπιακό είναι του Στέβαν Γιόβετιτς, επιλογή που πληροί αρκετά σοβαρά κριτήρια που έχουν θέσει ο Κορδόν κι ο Μαρτίνεθ.

Ολυμπιακός: Ο Γιόβετιτς, ο Ντένις κι οι άλλες λύσεις

· Ο Μαυροβούνιος έχει φοβερή ποιότητα, τεράστιες παραστάσεις (Μάντσεστερ Σίτι, Μονακό, Φιορεντίνα, Σεβίλλη, Χέρτα) και είναι το στιλ που θέλει ο προπονητής, δηλαδή φορ κινητικός κι όχι στατικός. Επιπλέον είναι ελεύθερος (με υψηλό συμβόλαιο βέβαια) και άρα η μεταγραφή του μπορεί να γίνει άμεσα και να δηλωθεί.

· Από την άλλη, ο Γιόβετιτς είναι πια στα 33 προς 34, και είχε την περασμένη σεζόν δύο τραυματισμούς, έναν μεσούσης της σεζόν με την Χέρτα που τον άφησε έξω τέσσερις μήνες και έναν αρχές Ιουνίου με την Εθνική του που τον άφησε εκτός δράσης δύο μήνες.

· Στον Ολυμπιακό τον θεωρούν λύση, αλλά αυτή την στιγμή δεν έχουν αποφασίσει για τον Γιόβετιτς. Προτιμάνε να μαζέψουν όλες τις διαθέσιμες λύσεις, να τα βάλουν κάτω και να πάρουν απόφαση για τον εκλεκτό.

· Λύση μπορεί να είναι κι ο Εμμάνουελ Ντένις, εάν όμως αλλάξει γνώμη. Γιατί ο 26χρονος Νιγηριανός φορ όταν έγινε μία κατ΄ αρχήν κουβέντα να έρθει από τη Νότιγχαμ στον Ολυμπιακό ήταν αρνητικός, λέγοντας ότι θέλει να συνεχίσει στην Αγγλία. Μόνο που είναι εντελώς εκτός πλάνων του Κούπερ και είναι (πίσω από Αβονίγι, Ορίγκι και Γουντ) Νο 4 στην ιεραρχία των φορ της Φόρεστ που παίζει μόνο με έναν κυνηγό, άρα οι πιθανότητες του να παίξει είναι μηδενικές.

· Ο Ντένις, που πιάνει θέση ξένου, σε αντίθεση με τον Γιόβετιτς, είναι κι αυτός στο στιλ του κινητικού επιθετικού, με ποιότητα και κλάση, αλλά την περασμένη σεζόν, πρώτη του στη Νότιγχαμ, δεν έκανε τη διαφορά, με μόνο δύο γκολ και τρεις ασίστ.

Ολυμπιακός: Ο Γιόβετιτς, ο Ντένις κι οι άλλες λύσεις

· Από εκεί και πέρα, μέχρι σήμερα τουλάχιστον η Φούλαμ αρνείται να δώσει στον Ολυμπιακό τον Βινίσιους, η Μονακό (πάντα έως τώρα) αρνείται να παραχωρήσει τον Μποάντου κι ο ίδιος ο Ολλανδός δεν είναι θετικός να έρθει, ο Μούσα Μαρέγκα δεν ενδιαφέρεται να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ η Γιανγκ Μπόις πουλάει τον Ενσαμέ, γιατί του χρόνου μένει ελεύθερος, αλλά ο Καμερουνέζος δεν είναι ακριβώς στο στιλ που θέλει ο Μαρτίνεθ-είναι πολύ καλός γκολτζής, όμως μόνο φορ περιοχής. Βέβαια, εάν δεν βρει ο Ολυμπιακός αυτό ακριβώς που θέλει ο προπονητής, μπορεί να τον σκεφθεί στο τέλος τον Καμερουνέζο, γιατί είναι κλασικός σκόρερ.

· Πάνω απ΄ όλα, όμως, στον Ολυμπιακό εξετάζουν αυτές τις ώρες κάθε περίπτωση διαθέσιμου στην αγορά κυνηγού, όπερ σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει περίπτωση που δεν την έχουμε υπόψιν μας. Όλα ανοικτά είναι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x