Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μαρτίνς πήρε τον Κίτσο για τη ρεβάνς Κυπέλλου του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για ένα μεγάλο ταλέντο του Ολυμπιακού Β και την επιλογή του Μαρτίνς να τον πάρει πάλι στην πρώτη ομάδα.

• Στο πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου, στη Λιβαδειά, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πάρει οκτώ ποδοσφαιριστές από τη Β ομάδα στην αποστολή του Ολυμπιακού, κάνοντας ούτως η, άλλως ένα πολύ εκτεταμένο ροτέισον. Τώρα, ενόψει της αυριανής ρεβάνς φαίνεται ότι σκέφτεται σαφώς λιγότερες αλλαγές από εκείνες που είχε κάνει στο πρώτο ματς, το οποίο προς γενική έκπληξη είχε χάσει η ομάδα του 2-3!

• Το καταλαβαίνουμε αυτό κι από το ότι στην προετοιμασία της ομάδας για το δεύτερο παιχνίδι με το Λεβαδειακό κάλεσε από τη Β ομάδα μόνο ένα παίκτη αυτή τη φορά. Πρόκειται για τον Κίτσο, που στη Λιβαδειά είχε παίξει, μπαίνοντας αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Αποστολόπουλου. Προφανώς και τώρα τον υπολογίζει για τη θέση του αριστερού μπακ, παρότι στη Β ομάδα ο Ιμπαγάσα τον βάζει έξω αριστερά, που είναι και η θέση του παίκτη.

• Δεν ξέρω αν θα τον βάλει στην αρχική ενδεκάδα αύριο τον Κίτσο, αλλά προχθές, μετά το παιχνίδι με τη Λαμία, ο Πορτογάλος προπονητής δήλωσε ευθέως ότι πέντε-έξι παίκτες του είναι πολύ κουρασμένοι και θα τους αλλάξει, μέσα σε αυτούς δε μνημόνευσε και τον Ρέαμπτσιουκ. Ποιος θα πάρει λοιπόν τη θέση του Όλεγκ; Θα ρίξει στα βαθιά τον Κίτσο; Πιο λογικό μοιάζει να βάλει τον δεξιοπόδαρο Ανδρούτσο από αριστερά, κάτι που είχε κάνει ο Πέδρο στα 17 τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι-και το είχε ξανακάνει και σε ένα ακόμη ματς, παλιότερα, αλλά και τότε κατά τη διάρκεια του αγώνα κι όχι από την αρχή.

• Στο παρελθόν έχει βάλει ακραίο μπακ και τον…Βρουσάι ο Μαρτίνς και δη σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Σίτι, οπότε…καμία έκπληξη ό,τι κι αν αποφασίσει. Ο Κίτσος, πάντως, αγωνιζόμενος ως αριστερός εξτρέμ στη Β ομάδα, δείχνει να έχει προδιαγραφές. Ακόμη και στο πιο πρόσφατο 0-0 με την Καλαμαριά στο Καυταντζόγλειο, στο οποίο η ομάδα του Ιμπαγάσα δεν ήταν καλή, ο Κίτσος έκανε τη διαφορά. Μπούκαρε και ξαναμπούκαρε από τα αριστερά, και μπορεί στην αρχή τα γυρίσματα του να μην ήταν καλά, αλλά όσο περνούσε το παιχνίδι γίνονταν και πιο απειλητικός, με συνέπεια να βγάλει από εκεί τρεις ακόμη καλές στιγμές και εν τέλει και μία ευκαιρία, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, έστω από κόντρα.

• Κι ο άλλος καλός επιθετικά αριστεροπόδαρος του Ολυμπιακού, ο Λιάτσος (στην παρακάτω φωτογραφία), είχε ένα α΄ ημίχρονο, στο οποίο πραγματικά έκανε διαφορά. Απλά ήταν άτυχος, αφού όπως είχε δοκάρι και στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Βέροια, έτσι και σε αυτό το παιχνίδι είχε δύο δοκάρια: ένα με καλοκτυπημένο απευθείας φάουλ κι ένα πλαγιοκοπώντας από δεξιά και βγάζοντας σέντρα, με την μπάλα να κοντράρει και να βρίσκει ξανά το οριζόντιο δοκάρι, όπως και σε εκείνο το γύρισμα του Κίτσου, Το κακό με το Λιάτσο, που είχε ωραίες ενέργειες και καλές πάσες στα πρώτα 45 λεπτά, είναι ότι στο β΄ ημίχρονο χάθηκε εντελώς και εύλογα έγινε αλλαγή.

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς πήρε τον Κίτσο για τη ρεβάνς Κυπέλλου

• Παρεμπιπτόντως, και στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Ιμπαγάσα όλες τις αλλαγές τις κάνει μετά το 75ο λεπτό και όπως αποδεικνύεται είναι δύσκολο τα παιδιά που μπαίνουν να δώσουν κάτι παραπάνω, καθώς μέχρι να προσαρμοστούν το παιχνίδι, αυτό έχει τελειώσει.

• Σε αυτό το 0-0 με την Καλαμαριά, πάντως, γενικά δεν πήγαν καλά αρκετοί παίκτες. Ακόμη κι οι πιο «έμπειροι». Ο Τζολάκης έκανε μία κακή έξοδο και έπαιξε και λανθασμένα μία φορά με τα πόδια. Ο Μπαγκαλιάνης έκανε το χειρότερο του παιχνίδι, χάνοντας μάχες, έχοντας κακές τοποθετήσεις, πουλώντας μπάλες έξω από την περιοχή, παίρνοντας κίτρινη και ρισκάροντας και αποβολή. Ο δε Σουρλής αναλώθηκε κυρίως σε ανούσιες ντρίμπλες και σε υπερβολικό κράτημα της μπάλας (το έχει κουσούρι), ενώ όταν βρέθηκε σε θέση για γκολ το έχασε με κακό τελείωμα. Και με τη Βέροια είχε βρεθεί ξανά φάτσα με το γκολ κι είχε σουτάρει ολομόναχος στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, παρότι είχε όλη την εστία μπροστά του. Η μπάλα μετά το δοκάρι πρέπει να πέρασε την γραμμή, με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ, που δεν ήταν, όμως το τελείωμα του κι εκεί δεν ήταν καλό. Και το οκτάρι στον Ολυμπιακό πρέπει να κάνει και κανένα γκολ…



• Οι αμυντικογενείς παίκτες κράτησαν το βάρος περισσότερο σε αυτό το 0-0 στο Καυταντζόγλειο. Οι ακραίοι μπακ Αποστολόπουλος, Νίκολιτς κι ο στόπερ Κινκουέ, έκαναν αρκετά καλή δουλειά, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός Β εσχάτως έχει πολύ δύσκολο το γκολ: μόλις ένα έχει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, με τον πρώτο του σκόρερ (με τρία γκολ) Βοίλη. Λείπει κι ο Αλγκασίμ πέντε παιχνίδια, έχει μπει στο ψυγείο κι ο Μαρίνος στα τρία πιο πρόσφατα, είναι κι ο Πινακάς στο περιθώριο από την αρχή του πρωταθλήματος.

• Πάντως, δεν ήταν ωραίο αυτό το 0-0 με την Καλαμαριά (Απόλλωνα Πόντου) για τον Ολυμπιακό, απέναντι σε μία ομάδα με προπονητή τον Καλαϊτζίδη, ο οποίος (μαζί με τον Γεωργέα) είχε βγάλει μιλημένο εκείνο το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 κι οι «ερυθρόλευκοι» έτρεχαν χρόνια στα δικαστήρια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x