Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Σκάρπα και ο Φορτούνης έβγαλαν αμέσως χημεία στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την πρώτη εικόνα του Σκάρπα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

· Κακά τα ψέματα, τα μάτια ήταν στραμμένα στον Σκάρπα χθες στο Καραϊσκάκη. Τον Βραζιλιάνο που περιμέναμε πέρυσι τέτοιο καιρό και ήρθε τώρα, με έναν χρόνο καθυστέρηση.

· Και το πρώτο που μπορείς να πεις είναι ότι αν μη τι άλλο έβγαλε ενέργεια μέσα στο παιχνίδι το παιδί αυτό που ήρθε την Πέμπτη στην Ελλάδα, προπονήθηκε μόνος του στο Ρέντη την Παρασκευή (η υπόλοιπη ομάδα ήταν ακόμη στο Βέλγιο) και έκανε μόλις μία προπόνηση υπό τις οδηγίες του Μαρτίνεθ, το Σάββατο.

· Είναι αλήθεια ότι με το που μπήκε στο ματς, από το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, ο Σκάρπα άρχισε να σουτάρει απ' όπου και αν βρισκόταν, μία επιλογή που δεν ήταν και η πιο σοφή. Και γενικά μπήκε με μία φούρια υπερβολική, παίρνοντας και κίτρινη κάρτα μόλις στα 13 λεπτά παιχνιδιού. Σταδιακά, όμως, κάλμαρε και άρχισε να «στρώνει» παιχνίδι, να παίρνει προσπάθειες, να ζητάει μπάλες, να βγάζει τέλος πάντων μία προσωπικότητα.

· Αν τα βάλουμε κάτω θα δούμε ότι δεν πέρασε μία πραγματικά καλή μπαλιά για δημιουργία ευκαιρίας. Και ότι τέσσερα σουτ που έκανε κόντραραν σε αντίπαλα σώματα και άλλα δύο έφυγαν άουτ-από αυτά τα έξι είναι ζήτημα αν το ένα είχε κάποιο βαθμό επικινδυνότητας. Και από έναν παίκτη που τον έχεις φέρεις για 10άρι, ακριβώς αυτά περιμένεις, κινήσεις να κάνουν διαφορά.

· Ο Σκάρπα δεν τις είχε αυτές, αλλά θα έλεγα ότι μας έδωσε υποσχέσεις ότι θα τις έχει. Παίζοντας σε έναν ρόλο Νο 8 σε αυτό το 4-4-2, περισσότερο κοιτούσε να πάρει την μπάλα και να οργανώσει από πίσω. Κάτι που με ικανοποίηση παρατηρήσαμε; Συνεργάστηκε πολλές φορές καλά με τον Φορτούνη-μάλιστα δύο από αυτές μπήκαν στην περιοχή του Πανσερραϊκού σε συνδυασμό και λόγω της «πολυκοσμίας» δεν δημιουργήθηκε ευκαιρία. Είδαμε, όμως, πόσο γρήγορα μπορεί να βρουν χημεία δύο καλοί μπαλαδόροι.

Ολυμπιακός: Ο Σκάρπα κι ο Φορτούνης έβγαλαν αμέσως χημεία

· Και μας έκανε εντύπωση η μαχητικότητα την οποία έβγαλε. Δεν ήταν ένας Βραζιλιάνος πλέι μέικερ, που απλά ήθελε να κυλάει το τόπι, αλλά κοιτούσε και να τρέξει και να μαρκάρει, έστω και αν μετά την κίτρινη ήταν πιο προσεκτικός. Απλά, ο Μαρτίνεθ καλό είναι να προσέχει πού να τον τοποθετεί στα αμυντικά στημένα του Ολυμπιακού, καθώς όπως είδαμε στη φάση του πέναλτι που παραχώρησε ο Μαντί, ο Σκάρπα έχασε κατά κράτος τη μονομαχία στον αέρα από τον αντίπαλο του.

· Από τις άλλες αλλαγές, ο Φορτούνης είχε δύο-τρεις κινήσεις οι οποίες έφεραν φάσεις, κάτι που έλειπε πολύ από τον Ολυμπιακό -από το 25' και τη διπλή ευκαιρία των Μπιέλ και Μασούρα, η ομάδα του Μαρτίνεθ ξανααπείλησε ουσιαστικά στο δίλεπτο 62'-63' με τη χαμένη ευκαιρία του Ελ Αράμπι και το γκολ του Μπιέλ. Σχεδόν 40 λεπτά χωρίς ευκαιρία, με παίκτη παραπάνω δεν το λες και… επιτυχία. Ούτε ότι και μετά το 2-1 στο 63' ο Ολυμπιακός έγινε επικίνδυνος μετά από 25 λεπτά με το πέναλτι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x