Κώστας Νικολακόπουλος

Και οι 8 τελευταίες νίκες πρωταθλήματος του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ έχουν έρθει με Πορτογάλους προπονητές!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πολλά και διάφορα για το αποψινό ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

• Να ξεκινήσω λίγο ανάποδα: Έχουν φροντίσει στον Ολυμπιακό, τι θα γίνει αν απόψε η ομάδα κερδίσει πέναλτι, απόντων των Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μπιέλ, και Γιόβετιτς, που τα εκτελούν εδώ και μία διετία, άλλοι πέρυσι, άλλοι φέτος;

Όχι ότι υπάρχουν πιθανότητες να πάρει πέναλτι ο Ολυμπιακός στατιστικά, αφού στην ουσία το τελευταίο που του έχει δοθεί παίζοντας με την ΑΕΚ είναι πριν 12 χρόνια, τότε που η ΑΕΚ είχε υποβιβαστεί στην Γ΄ Εθνική. Αλλά λέμε, μήπως σπάσει ο διάολος το ποδάρι του ρε παιδί μου και γίνει κάνα λάθος, το πέναλτι ποιος θα το κτυπήσει;

• Διότι ο Φορτούνης μόλις την Τετάρτη στη Λαμία έχασε το τέταρτο από τα πέντε τελευταία πέναλτι που έχει εκτελέσει! Ακριβώς το ίδιο δε, ισχύει και για τον Φραν Ναβάρο: στα πέντε τελευταία έχει χάσει τα τέσσερα! Οι δε Ποντένσε, Μασούρας, Μαντί, Ορτέγκα, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ντόη, Αλεξανδρόπουλος δεν έχουν σουτάρει ποτέ πέναλτι στην καριέρα τους! Κι ο Έσε ένα που βάρεσε στην Αργεντινή, το έχασε. Ο Καρβάλιο παλιότερα, προ πενταετίας, εκτελούσε και είχε τρία εύστοχα και τρία άστοχα. Ο δε Βρουσάι τα κτυπούσε στην Κ19, είχε τρία εύστοχα και ένα άστοχο, με τη Γιουβέντους.

•Πού πάει το μυαλό μου; Στον Ρόντινεϊ! Μία φορά εκτέλεσε πέναλτι στην καριέρα του, σε τελικό Κυπέλλου στην Βραζιλία, στη διαδικασία των πέναλτι, το έβαλε και η Φλαμένγκο πήρε το τρόπαιο! Θα μου πεις, μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στον Ρόντι με την τρέλα που κουβαλάει; Ξέρω γω; Είχε δείξει, πάντως, τότε ότι αν μη τι άλλο είχε τα κότσια το πιο κρίσιμο πέναλτι να το κάνει γκολ. Τι να πω.

Τέλος πάντων, θα δούμε γενικά τι αποφάσεις θα πάρει απόψε ο Καρβαλιάλ σε ένα παιχνίδι που κάτι παραπάνω πρέπει να δείξει κι αυτός, μετά από εκείνο στη Λαμία, με τέτοια εικόνα που θα δικαιολογούσε ακόμη και παραίτηση προπονητή, πόσο δε μάλλον όταν επί της μικρής δικής του παρουσίας ο Ολυμπιακός έχει πάει από το -3 στο -6 από την κορυφή.

Ολυμπιακός: Οι 8 τελευταίες νίκες πρωταθλήματος επί της ΑΕΚ με Πορτογάλους προπονητές!

•Μακάρι να συνεχίσει την σπουδαία παράδοση που έχουν χτίσει οι Πορτογάλοι προπονητές του Ολυμπιακού να κερδίζουν την ΑΕΚ, ειδικά στο Καραϊσκάκη. Και οι οκτώ τελευταίες νίκες του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα έχουν υπογραφή Πορτογάλων προπονητών! Πρώτα του Μάρκο Σίλβα (4-0), μετά του Μπέντο (3-0) και στη συνέχεια του Πέδρο Μαρτίνς, έξι στη σειρά (4-1, 2-0, 3-0, 3-0, 2-0, 1-0)! Μπορούμε μάλιστα να παρατηρήσουμε ότι σχεδόν όλες οι νίκες είναι με σκορ και με κύριο χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΚ ούτε καν σκόραρε.

•Θα είναι η πρώτη φορά που ο Καρβαλιάλ θα αντιμετωπίσει τον Αλμέιδα, αλλά όχι η πρώτη που θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, την οποία από τον πάγκο της Μπράγκα είχε κερδίσει και δη με μεγάλο σκορ (συνολικό 7-2) το φθινόπωρο του 2020 στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ (3-0 στην Πορτογαλία και 4-2 στο ΟΑΚΑ).

•Ο Αλμέιδα απέναντι στον Ολυμπιακό σε επίπεδο πρωταθλήματος έχει μεγάλη ισορροπία αποτελεσμάτων: σε πέντε αγώνες έχει τρεις ισοπαλίες σε πολύ κλειστά ματς (0-0 κι 1-1 στη Φιλαδέλφεια και 0-0 στο Καραϊσκάκη), μία νίκη (3-1 στο Καραϊσκάκη) και μία ήττα (1-3 στη Φιλαδέλφεια) στα άλλα δύο ματς που αντιθέτως είχαν πολλά γκολ! Ο Αλμέιδα επιπλέον έχει μία πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο (νίκη 3-0 μέσα, ήττα 1-2 έξω), ενώ σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό κάνει το ίδιο πράγμα, μπαίνοντας στα «κόκκινα» στα πρώτα λεπτά. Διόλου τυχαίο ότι σε δύο ματς προηγήθηκε με γκολ στο 3’ και στο 7’ (αυτά τα δύο που νίκησε με 3-0 και 3-1…).

Ολυμπιακός: Οι 8 τελευταίες νίκες πρωταθλήματος επί της ΑΕΚ με Πορτογάλους προπονητές!

•Ο Καρβαλιάλ σίγουρα θα έχει απόψε το ντεζαβαντάζ της έλλειψης επιθετικογενών παικτών στον πάγκο, ώστε να μπουν και να δώσουν φρεσκάδα στον Ολυμπιακό η, να αλλάξουν το παιχνίδι άμα στραβώσει. Οι μόνες του επιλογές είναι ο Αλγκασίμ Μπα από τον Ολυμπιακό Β, με μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα για το πρωτάθλημα, για έξι λεπτά, πριν 2,5 χρόνια… Και ο Βρουσάι, που είχε «υποβιβαστεί» στη Β ομάδα, αλλά επί Καρβαλιάλ ξανανέβηκε στην Α, έχοντας όμως να παίξει από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, με μόνη παρουσία σε τρία παιχνίδια της Β ομάδας το Δεκέμβριο.

•Από εκεί και πέρα, στον πάγκο θα είναι οι Καρβάλιο, Αλεξανδρόπουλος για τη μεσαία γραμμή και οι αμυντικοί Τζολάκης, Κίνι, Ντόη (η, Μπιανκόν), Ρίτσαρντς, Πορόζο, με τον τελευταίο να έχει κάνει όλες κι όλες δύο προπονήσεις με την ομάδα μετά από απουσία δύο μηνών λόγω τραυματισμού. Διαθέσιμος είναι κι ο Μπρίνιτς, αλλά δεν νομίζω να παίξει ούτε λεπτό, ίσως να μην είναι καν στον πάγκο, μετά από εκείνο το ημίχρονο που έκανε στο Περιστέρι. Αν και καμιά φορά, δεν είναι κακή ιδέα να ποντάρεις εκεί που κανείς δεν περιμένει!

•Μεταγραφικά, από την Βραζιλία προέκυψε ότι η Φλαμένγκο απάντησε στον Ολυμπιακό αρνητικά για τον αριστεροπόδαρο στόπερ Λεό Περέιρα. Το «αρνητικά» σημαίνει, «δώστε 7 εκ. Ευρώ και πάρτε τον». Δεν θα τα δώσει-και δεν νομίζω να τα αξίζει ο 28χρονος παίκτης τα 7 εκ. Ευρώ.

•Και για να ελαφρύνουμε λίγο την πίεση: Παντρεύτηκε, με θρησκευτικό γάμο, ένας μεγάλος παλιός άσος του Ολυμπιακού, ο Σαβιόλα, που συζούσε με τη σύντροφο του από το 2006! Στην τελετή παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ένας ακόμη Αργεντίνος πρώην «ερυθρόλευκους», ο σέντερ φορ Χάρα, που είχε πάρει ο Ολυμπιακός από την Μπενφίκα και με δικό του γκολ είχε έρθει η νίκη (1-0) στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 65.000 φίλους της ΑΕΚ για το Κύπελλο. Εδώ

Ολυμπιακός: Οι 8 τελευταίες νίκες πρωταθλήματος επί της ΑΕΚ με Πορτογάλους προπονητές!

• Για άλλες φωτογραφίες του ζεύγους στο ρεπορτάζ της A Bola, εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x