Κώστας Νικολακόπουλος

Οι «4» πρωταγωνιστές στις στατικές φάσεις του Ολυμπιακού και η γκολάρα του Τσούμιτς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ανοίγει στο sport-fm.gr το φάκελο των στημένων φάσεων του Ολυμπιακού. Και δίνει το βίντεο με τη νέα γκολάρα του Τσούμιτς στην Ελβετία.

-Λέμε καμιά φορά για ροτέισον, φρεσκάδα κλπ. Η Άντβερπ έπαιξε την Κυριακή με την Σταντάρ Λιέγης και είχε οκτώ αλλαγές στην αρχική της ενδεκάδα, σε σχέση με εκείνη που κέρδισε 1-0 τον Ολυμπιακό. Πριν το μεταξύ τους παιχνίδι, η Άντβερπ ήταν δεύτερη στη βαθμολογία κι η Στάνταρ 13η (σε 18 ομάδες και σε 17 αγωνιστικές). Τελικό αποτέλεσμα, Άντβερπ-Στάνταρ 2-3, με δύο γκολ των φιλοξενούμενων στο τελευταίο πεντάλεπτο…

-Τέλος πάντων, περί Ολυμπιακού τώρα: είναι σαφές ότι με σχεδόν όλους τους αντιπάλους του να κλείνονται πίσω όταν τον αντιμετωπίζουν και με δυσκολία στο να βρει χώρους, οι στατικές φάσεις είναι μία λύση. Όχι…θεαματική, αλλά αρκετά ασφαλής, όταν υπάρχουν καλά κτυπήματα και καλά άλματα, όπως του Σισέ που σηκώθηκε στον…ουρανό και κατανίκησε τους δύο αμυντικούς του Άρη, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα.

-Ο Σισέ είναι φέτος ο…βασιλιάς των στατικών φάσεων, αφού έχει σκοράρει τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα (συν ένα ακόμη, πέμπτο, στην Ευρώπη, στο 3-0 με την Σλόβαν) μέσα από τη διαδικασία κόρνερ και φάουλ. Τα τρία γκολ είναι με κεφαλιές, πραγματικά η μία καλύτερη από την άλλη, σε Λαμία, ΟΦΗ και τώρα με Άρη.

-Ακολουθεί ο Τικίνιο με τρία γκολ, εκ των οποίων τα δύο με κεφαλιές, σε Παναιτωλικό κι Απόλλωνα. Με κεφαλιά έχει σκοράρει κι ο…Σεμέδο, τις προάλλες στο Κύπελλο, ενώ δύο γκολ έχει ο Αγκιμπού εκμεταλλευόμενος με τα καλά του σουτ μελέ στην αντίπαλη άμυνα. Ένα έχει κι ο Μαντί υπό παρόμοιες συνθήκες κι ένα έχει με απευθείας φάουλ ο Βαλμπουενά. Από στημένη φάση έχει σκοράρει κι ο Ονιεκουρού, το μοναδικό του άλλωστε γκολ στον Ολυμπιακό, από μία έξυπνη πάσα εκτέλεσης φάουλ του Μπουχαλάκη.



-Τα γκολ του Ολυμπιακού από στατικές φάσεις είναι συνολικά 20, βάζοντας και τα τέσσερα πέναλτι στα οποία έχει ευστοχήσει ο Ελ Αραμπί, ο οποίος επίσης έχει σκοράρει ένα γκολ, με σουτ, από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά και παρεμβολή του Εμβιλά. Ο τελευταίος είναι καταλυτικός και σε αυτό το κομμάτι, των στημένων φάσεων, καθώς έχει φτιάξει και τα δύο γκολ του Σισέ στο 3-1 με τον ΟΦΗ.

-Δυο γκολ από κόρνερ έχει φτιάξει ο Ρόνι Λόπες, ένα από κόρνερ ο Κούντε, ένα από φάουλ ο Βρουσάι, ενώ ο Βαλμπουενά έχει δημιουργήσει δύο γκολ, ένα από εκτέλεση φάουλ και ένα από εκτέλεση κόρνερ. Τα δε πέναλτι τα έχουν κερδίσει, δύο ο Ελ Αραμπί, ένα ο Βαλμπουενά και το άλλο ο Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος ήταν αυτός που πήρε και το φάουλ με το οποίο έδωσε τη νίκη ο Βαλμπουενά στον αγώνα με τον Βόλο. Η σούμα λέει ότι ο Ολυμπιακός έχει ως μεγάλο πρωταγωνιστή στις στημένες φάσεις τον Σισέ και συμπρωταγωνιστές τους Τικίνιο, Εμβιλά, Λόπες και Βαλμπουενά.

-Ενδιαφέρουσα παρατήρηση για τις στημένες φάσεις. Με βάση τα νούμερα, τον λες πολύ δυνατό τον Ολυμπιακό στα κόρνερ και στα φάουλ. Η αλήθεια αυτή είναι μισή: ο Ολυμπιακός είναι δυνατός στις στημένες φάσεις, στα λιγότερο δύσκολα παιχνίδια του: στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ δεν πήρε κανένα γκολ από κόρνερ η, φάουλ. Το ίδιο και στα δύο παιχνίδια με τη Λούντογκορετς τα πιο δύσκολα από τα προκριματικά του καλοκαιριού. Το ίδιο και στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ…

Άσχετο: Δείτε την γκολάρα του Τσούμιτς, στο Γκρασχόπερς-Λουκέρνη 1-1 το Σαββατοκύριακο για το ελβετικό πρωτάθλημα. Στο 2.24 εδώ

Μόλις πριν δύο εβδομάδες ο Σέρβος εξτρέμ του Ολυμπιακού (δανεικός στη Λουκέρνη) είχε βάλει ένα ακόμη έξοχο γκολ στο Λουκέρνη-Βασιλεία 1-3, πάλι μπαίνοντας αλλαγή στο 66’, όπως ακριβώς μπήκε αλλαγή στο 57’ και την τελευταία αγωνιστική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x