Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Περί Κανέ, Κούτρη και Άβιλα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr κάποια πράγματα για τρεις παίκτες του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της προετοιμασίας τους.

• Πρώτα φιλικά είναι ακόμη, λογικό να κάνει διάφορες δοκιμές ο Πέδρο Μαρτίνς.

• Για παράδειγμα, προχθές είδαμε σε θέση δεξιού μπακ τον Κανέ, για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό-αντίθετα, στην Εθνική Γουϊνέας έχει παίξει αρκετές φορές τη θέση. Και ήταν κρίμα που τον είδαμε μόνο 20 λεπτά να παίζει, αφού μπήκε στο 56’, αλλά τραυματίστηκε και βγήκε στο 78’.

• Κρίμα, γιατί έστω σε αυτό το μικρό διάστημα που έπαιξε, έβγαλε καλή εικόνα σε αυτή τη θέση. Όταν χρειάστηκε…και βγήκε πρώτος στην μπάλα κι έκοψε παίρνοντας και φάουλ…και έκοψε σε κόρνερ σέντρα που πήγαν να του περάσουν…και μεταβίβασε σωστά την μπάλα μπροστά…Πραγματικά μου έκανε καλή εντύπωση όσο έπαιξε και θα είχε ενδιαφέρον να τον βλέπαμε έως το τέλος η, τέλος πάντων να τον ξαναδούμε σε ρόλο δεξιού μπακ, θέση στην οποία, επαναλαμβάνω, παίζει συχνά και με επιτυχία στην Εθνική του.

• Κρίμα και για τον Κούτρη που κι αυτός μπήκε στο 56’, αλλά τραυματίστηκε κι έγινε αλλαγή στο 83’. Όσο αγωνίστηκε είχε καλές ενέργειες και γενικά δίνει μία αίσθηση ότι γύρισε στον Ολυμπιακό για να το παλέψει. Ασφαλώς, όμως, δεν είναι ό,τι το καλύτερο να βγάζεις τραυματισμό από το δεύτερο κιόλας φιλικό.

Ολυμπιακός: περί Κανέ, Κούτρη και Άβιλα

• Βεβαίως, στο φιλικό με τη Φορτούνα είχαμε την ευκαιρία να δούμε πρώτη φορά τον Άβιλα, έστω με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του.

Το καλό με τον Ισπανό ήταν ότι οι προωθητικές πάσες του συνήθως ήταν επιτυχείς και ότι έβγαινε αρκετά καλά μπροστά. Το καλύτερο θα ήταν οι σέντρες του να μην ήταν ακίνδυνες, αλλά επικίνδυνες.
Τον είδαμε να δείχνει άνεση, όταν γύρισε την μπάλα με το στήθος στον Κρίστινσον σε μία σέντρα, να επιχειρεί συνεργασίες (π.χ. με τον Μασούρα), να προσπαθεί κάποιες στιγμές να πιέσει ψηλά, αλλά τον είδαμε και να έχει κακή αντίδραση στην καλύτερη ευκαιρία της γερμανικής ομάδας στο α΄ ημίχρονο, στο 43’, όταν αρχικά ο Ισπανός μπακ κόπηκε εύκολα σε μία προώθηση του και στη συνέχεια δεν συνδυάστηκε καλά με τον Βαλμπουενά, για να χρειαστεί ένα σωτήριο τάκλιν του Παπασταθόπουλου, προκειμένου να αποφευχθεί το 0-1.

• Πραγματικά ήταν δύσκολο να σχηματίσουμε μία ασφαλή εικόνα για τον Άβιλα. Καλύτερα να τον ξαναδούμε σε ένα-δύο φιλικά για να έχουμε περισσότερα πράγματα να καταγράψουμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x